FONTOS Megdöbbentő eset derült ki: óriási kockázatot futnak a napelem tulajdonosok
Teljesen megváltozik, ahogy a mobilszolgáltatóknál vásárolunk
Üzlet

Teljesen megváltozik, ahogy a mobilszolgáltatóknál vásárolunk

Portfolio
Új, digitális előfizetést vezetett be a Yettel Magyarországon: a szolgáltatónál személyes megjelenés nélkül, kizárólag applikáción folytatott ügyintézéssel juthatnak akár percek alatt új, működő előfizetéshez a lakossági ügyfelek. A fejlesztés azután érkezett, hogy a szolgáltató a közelmúltban elkészült több tízmilliárd forint beruházást igénylő hálózatmodernizációs projektjének jelentős részével.

A cikk megjelenését a Yettel támogatta.

Tízmilliárdokból újult meg a hálózat

Igor Prerovsky, a Yettel Magyarország vezérigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, hogy a „Yepp” nevű szolgáltatás azt követően érkezik, hogy lezárult az ügyfélélményre kihegyezett, a valódi nagysebességű 5G-szolgáltatás bevezetését célzó, több mint 2 éves komplex hálózatmodernizációs projektjük egy jelentős szakasza.

A szolgáltató a közelmúltban ebben a több tízmilliárd forint beruházással megvalósított modernizációs projektben teljeskörűen megújította mobilhálózatát. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy

  • a korábbi 2-3-szorosára növelte az országos lefedettséggel rendelkező 4G-technológia kapacitását;
  • lehetővé tette a legmodernebb 5G technológia bevezetését;
  • az 5G ma már országosan több, mint 900 bázisállomáson érhető el (döntő többségében az 5G képességeit leginkább biztosító 3600 MHz-es, ún. C-sávban).

Prerovsky kiemelte, hogy az 5G terjedése tette lehetővé olyan szolgáltatások bevezetését is, mint a vezetékes internet alternatíváját kínáló, mobilinternet-alapú otthoni és irodai internetszolgáltatás, az OtthonNet és az IrodaNet, valamint a Yettel TV, amelyek már országosan százezres nagyságrendű ügyfélbázist szolgálnak ki.

A Revoluttal és a Wolttal versenyeznek

Varga-Hering Zsuzsanna digitális igazgató az új szolgáltatást bejelentő sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy napjainkban az ügyfelek digitális igényeit egyre inkább olyan márkák alakítják, amik eleve digitálisnak születtek: ilyen például a Revolut, a Wolt, vagy az ismert vásárlási alkalmazások. A mobilszolgáltatók is egyre inkább kilépnek a “közüzemi” piacról, és ügyfélélményben is sokkal inkább ezek a cégek jelentik a konkurenciát számukra.

A szolgáltatók saját alkalmazásait is úgy kell fejleszteni, hogy túlmutassanak önmagukon, élményt adjanak a felhasználóknak: a Yettelnél ez a felhasználói igény egyértelműen látszik, az elmúlt évben közel 20%-kal nőtt az alkalmazás havi aktív felhasználóinak száma. Ezt erősítette meg Szafonov Olga lakossági kereskedelmi igazgató is, aki szerint az elmúlt években meglehetősen kevés innováció volt a magyar piacon a mobiltermékek szegmensében.

Az ügyfeleknél viszont egyre inkább látszik az igény a kényelmes digitális megoldásokra: ez egyrészt azt jelenti, hogy egyre nagyobb a mobiladat-felhasználásuk, másrészt pedig azt, hogy egyre komplexebb dolgokat intéznek a mobiljukon, legyen szó online vásárlásról, közműszolgáltatásról, vagy a pénzügyek intézéséről. „Átalakulnak a vásárlási szokások, szinte minden üzleti terület digitális irányba mozdul el. Ez lehetőséget ad a cégeknek, hogy ezeken az ügyfélérintkezési pontokon valódi élményt adjanak a felhasználóknak.” – tette hozzá.

Varga-Hering Zsuzsanna és Szafonov Olga Yettel
Varga-Hering Zsuzsanna és Szafonov Olga Fotó: Yettel

Az új szolgáltatás legfontosabb eleme is a fentiekből következik: a teljes vásárlási, előfizetési folyamat elintézhető az applikáción keresztül, így fizikai bolti jelenlétet nem igényel.

Ingyenes kiszállítás és akár e-SIM is

Mint megtudtuk, a Yepp digitális előfizetés a Yettel alkalmazásban rendelhető meg. Választható klasszikus fizikai SIM-kártya, vagy amennyiben a szerződő ügyfél készüléke támogatja, azonnal használható e-SIM is, amely a vásárlási folyamat végén néhány lépésben azonnal telepíthető, és lényegében ugyanúgy működik, mint a hagyományos SIM. Fizikai SIM-kártya esetén a kiszállítás ingyenes: Budapesten és 4 városban (Debrecen, Győr, Pécs, Szeged) a Wolt futárai akár egy órán belül házhoz viszik a kártyát, valamint országszerte MPL-kiszállítás is elérhető, amire 14:00 óra előtti rendelés esetén akár már a következő munkanapon sor kerülhet.

A Yepp a streamingszolgáltatásokhoz hasonlóan hűségidő nélkül vehető igénybe: a szerződés során megadott bankkártyára havonta terhelik a következő hónap díját, ám az előfizetés bármikor szüneteltethető és hat hónapon belül extra költség nélkül újraaktiválható, vagy éppen lemondható.A tarifa alapesetben kisképernyős felhasználás mellett korlátlan belföldi adatkeretet és havi 50 GB EU és 1-es díjzónás roaming adatot, valamint bejövő hívás- és SMS-fogadást tartalmaz, a bevezetés időszakában havonta 5990 forintba kerül, szeptember 30-a után havi 8990 forint lesz a díja - derül ki a szolgáltató tájékoztatásából.

A cikk megjelenését a Yettel támogatta.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Nyaralás olcsóbban

Sokan útra kelnek évente legalább egyszer, hogy valahol eltöltsék a szabadságukat. Sok embernek ez külföldi utazást jelent, ami érthető is, mert ma már gyakran olcsóbban ki lehet jönni több

Holdblog

A hype nem a bevételt követi

Tanulságos, milyen eltérések vannak a legnagyobb piaci kapitalizációval és a legnagyobb éves bevétellel rendelkező cégek listája közt. Az itt látható grafikon az éves bevétel alapján... Th

Holdblog

Kinek fáj az olcsó autó?

Vannak, teszem azt, a nagy német autógyártók. Akiknél - ha Elon Musk nem rúgja rájuk az ajtót a Teslával - lehet, hogy a mai napig... The post Kinek fáj az olcsó autó? appeared first on HOLDBLO

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nicsak! Felcsillant a reménysugár a kormány számára
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
bitcoin befektető tőzsde nő kripto