Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket
Üzlet

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Portfolio
Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

Már javában tart a fesztiválszezon, a nyári szünet kezdetétől azonban sokasodnak a magyar fesztiválok. A legjelentősebb továbbra is a Sziget, melyet idén augusztus 7. és 12. között tartanak meg. A rendezvényre jelenleg 142 900 forintba kerül a hetijegy, melyért június 6 előtt még 132 900 forintot, április 10 előtt 111 900 forintot kellett fizetni. Aki már tavaly november 16 előtt megvette a jegyét, annak 104 900 forintba került a hetijegy, a Super Early Bird jegyeket pedig tavaly augusztus 20-a előtt lehetett beszerezni, 92 900 forintért.

drone_DJI_20230812220841_0138_D
Kép forrása: szigetfestival.com

Ahogy azt a szervezők bejelentették, a tavalyi árakhoz képest nem nőttek a jegyárak, sőt, egyes esetekben még olcsóbban is lehetett belépőt váltani, mint 2023-ban. A tavalyi olcsóbb étel, vagyis a budget food kampány idén is folytatódik: 2024-ben a vendéglátós pályázatban már nem csak főételt, hanem teljes menüt kértek be a szervezők árakkal, és mindenkivel egyeztetik a menüsort. A cél, hogy a fogyasztói árak még olcsóbbak is legyenek mint tavaly. Emellett az italárakat szeretnék a tavalyi árakon tartani – mondta el Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője az áprilisi sajtótájékoztatón.

Az elmúlt években számos kritika érte a fesztivált azzal kapcsolatban, hogy a magas árak egyre kevésbé megfizethetők a hazai fesztiválozóknak, és a Sziget egyre inkább a külföldiek fesztiváljává válik. Kádár Tamás kiemelte, hogy az elővételes jegyidőszakban megugrott az eladott bérletek száma, és hosszú idő után először a magyar látogatók vásároltak a legtöbben Early Bird hatnapos bérleteket. „A diákjegyekkel és a 21 év alattiaknak idén bevezetett „U21” bérlet megjelenésével a fiatalok - az első időszakban - a tavalyinál is olcsóbban juthattak bérlethez.”

drone_DJI_20230815212802_0490_D
Kép forrása: szigetfestival.com

A Pénzcentrum kiszámolta, hogy viszonyul a Sziget bérlet/hetijegy ára az aktuális minimálbérhez. Ez alapján az látható, hogy aki időben vett jegyet, az 2024-ben a minimálbér felét fizette ki a belépőre. Ennél kedvezőbb arányra - vagyis amikor még a minimálbér felénél is olcsóbb volt a Sziget-bérlet - utoljára 2008-ban volt példa. Fontos azonban kiemelni, hogy az infláció hatására a minimálbér az utóbbi időben jelentős mértékben emelkedett.

Címlapkép forrása: Bielik István, szigetfestival.com

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
tőzsde