Folytatja az árversenyt a Lidl: már 500 termék árát csökkentették
Üzlet

Folytatja az árversenyt a Lidl: már 500 termék árát csökkentették

Portfolio
Továbbadja a beszállítók árcsökkentését a vásárlók felé a Lidl – tájékoztatta az áruházlánc a Portfolio-t. Közlésük szerint már több mint 500 termék árát mérsékelték a beszerzési árak csökkenésével, és azon túlmutatóan is. Az élelmiszerforgalom visszaesése már 9 hónapja tart, vagyis a lakosságnak egyre inkább oda kell figyelnie arra, hogy milyen árú terméket és mennyit vásárol – nem véletlen tehát, hogy az áruházláncok is érdemi lépéseket tesznek az árak mérséklése érdekében.

A cikk megjelenését a Lidl Magyarország támogatta.

Többek között a beszerzési árak csökkenéséből adódó, valamint azon is túlmutató árelőny azonnali továbbadásával már több mint 500 termék árát mérsékelte a Lidl Magyarország – tájékoztatta az áruházlánc a Porfolio-t.

Mint írták, ezt a folyamatot a jövőben is folytatni tervezik, és bíznak abban, hogy a beszállítói árak tovább csökkenek.Az áruházlánctól azt is megtudtuk, hogy a kedvezőbb beszerzési lehetőségből fakadó árelőnyt teljes egészében továbbadja a vásárlóknak. Nem arról van tehát szó, hogy a brutális kiskereskedelmi árverseny miatt mentek lejjebb az árak, hanem a beszállítók engedtek a beszállítási árakból.

A Lidl közlése szerint ezt az árcsökkenést átengedte a vásárlóknak. Ennek eredményeképpen valóban mérséklődtek a polci árak - a másfél éve tartó drágulási folyamatot követően.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy már 500-nál is több termék árát mérsékelte a vállalat.

Az érintett termékek között számos alapvető élelmiszer és a vásárlók által közkedvelt áru is megtalálható. Az intézkedésnek köszönhetően a tej- és tejtermékek esetében többek között többféle vaj, sajt és tejföl, különböző kenyerek és péktermékek, de a rizs, a baromfi rudacska és a vegyes virágméz mellett a száraztészták, a szendvicsfeltétek, a fűszerek, tisztító- és tisztálkodószerek, babaápolási termékek és gyümölcslevek között is megtalálhatóak az árcsökkentett termékek.

Egyes árucikkek akár 38 százalékkal olcsóbban is megvásárolhatóak 2022 decemberéhez képest, de átlagosan 9 százalékkal kerülnek kevesebbe az érintett termékek, ami jelentős megtakarítást, könnyebbséget jelenthet a magyar családoknak.

Mint megtudtuk, további árcsökkenés is várható a Lidl a hazai áruházaiban, hétről-hétre újabb termékek kerülnek alacsonyabb áron a diszkontlánc polcaira. Az alapvető élelmiszerek mellett számos olyan termék árát is csökkentik, amelyet a vásárlók kedvelnek, de bizonyos szempontból élvezeti cikknek számítanak.

A boltoknak a forgalom miatt is lépniük kell

Mint arról a Portfolio is beszámolt, a rekordmagasságba emelkedő infláció miatt zuhan a fizetések vásárlóereje Magyarországon. A KSH friss adatai alapján ennek hatására jelentősen csökken a kiskereskedelmi forgalom.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően 24 százalékos volt áprilisban a fogyasztói árak emelkedése Magyarországon. Egy hónap alatt 0,7 százalékkal emelkedtek az árak.

Az egyes termékköröket vizsgálva a legnagyobb újdonság, hogy az élelmiszerek éves áremelkedési üteme a korábbi 40 százalék feletti szintről 37,9 százalékra esett. És ami talán ennél is fontosabb, havi alapon is megállt a további drágulás, stagnáltak az élelmiszerárak márciushoz képest a KSH beszámolója szerint. 

Az élelmiszerfogyasztás több mint 10%-kal csökkent éves alapon. Az élelmiszerforgalom visszaesése már hónapok óta tart, vagyis a lakosságnak egyre inkább oda kell figyelnie arra, hogy milyen árú terméket és mennyit vásárol – nem véletlen tehát, hogy az áruházláncok is érdemi lépéseket tesznek az árak mérséklése érdekében.

Címlapkép: Getty Images

A cikk megjelenését a Lidl Magyarország támogatta.

GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde-Donald-Trump-részvény-elnökválasztás-befektetés