A vasút éve lesz 2021 az EU-ban
Uniós források

A vasút éve lesz 2021 az EU-ban

Portfolio
Az Európai Bizottság ma javaslatot tett arra, hogy 2021 legyen a vasút európai éve. A kezdeményezés az Európai Zöld Megállapodás közlekedéssel kapcsolatos célkitűzéseinek megvalósítását hivatott elősegíteni. Ennek érdekében 2021-ben számos rendezvény és kampány fogja népszerűsíteni a vasúti közlekedést mint fenntartható, innovatív és biztonságos közlekedési módot.

A mai bejelentésről szóló közlemény szerint a rendezvénysorozat reflektorfénybe fogja állítani, milyen előnyökkel jár a vasúti közlekedés az emberek, a gazdaság és az éghajlat szempontjából, egyúttal pedig azokra a kihívásokra is választ keres majd, amelyek még mindig hátráltatják az egységes, határok nélküli európai vasúti térség létrehozását. A kezdeményezés ezáltal hozzá fog járulni a vasúti modernizáció felgyorsításához.

A Bizottság ma javaslatot tett a 2050-es klímacél törvénybe foglalására is, erről külön cikkünk:

Mivel az egyik legfenntarthatóbb és legbiztonságosabb közlekedési mód, a vasúti közlekedés fontos szerepet fog betölteni Európa jövőbeli mobilitási rendszerében – hangsúlyozza a Bizottság közleménye.

Ez az egyetlen olyan közlekedési rendszer, amely 1990 óta szinte folyamatosan csökkentette CO2-kibocsátását, miközben szállítási volumene növekedett. A vasút Európa-szerte összeköti az embereket, a régiókat és a vállalkozásokat, és európai örökségünknek és kultúránknak is részét képezi.

2021-ben a vasút történetének számos fontos évfordulóját is ünnepelhetjük: többek között a Párizs és Brüsszel közötti első vasúti összeköttetés kiépítésének 175. évfordulóját, valamint a francia TGV gyorsvasút 40. és a német ICE gyorsvasút 30. születésnapját.

Ahhoz, hogy az Európai Unió 2021-et a vasút európai évének nyilvánítsa, a Bizottság javaslatát az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak is el kell fogadnia – emlékeztet a közlemény. Címlapkép forrása: MTI/Mihádák Zoltán

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
P058679-2311