Lárvákkal a fenntartható mezőgazdaságért (x)
Prémium

Lárvákkal a fenntartható mezőgazdaságért (x)

PR cikk
Takarmányminősítésű élelmiszeripari melléktermékek visszaforgatása minimális víz- és talajfelhasználással – ez a feketekatonalégy-lárvákat „főállásban foglalkoztató” Agroloop. A 2020-ban indult cég egyike azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, amelyeket az UniCredit Csoport az Európai Beruházási Alappal (European Investment Fund, EIF) aláírt keretgaranciájával támogat. A bankgaranciát a magyar UniCredit Bank szakértői biztosították az Agroloopnak.

A problémákat jellemzően gyakorlati oldalról megközelítő Percze Rajmond, az Agroloop Hungary Kft. alapító-ügyvezetője mindig is jó ügyekért akart dolgozni. Amikor két társával 2020-ban létrehozta a fenntartható módon és kiváló minőségben előállított, rovaralapú állati takarmány-alapanyagot készítő cégét, már az volt a fejében, hogy ezzel hozzájárulhat az agrárium fenntarthatóvá tételéhez.

A feketekatonalégy-lárváknak van egy olyan tulajdonságuk, hogy bármit felfalnak, ami organikusan lebomlik – ezért alkalmasak rá, hogy segítségükkel hasznosítani lehessen a világban előállított élelmiszer 30 százalékát, ami amúgy veszendőbe menne. Ezekből az értékes beltartalommal rendelkező, ipari méretekben keletkező melléktermékekből az Agroloop többszörösen is értéket teremt. Egyfelől fehérjelisztet állít elő, ami egyebek mellett hipoallergén állati tápok alapanyaga. Másfelől organikus olajat készítenek, amelyből – azon túl, hogy szintén alkalmas állatok egészséges táplálására – megfelelő átalakítással gyógyszerészeti alapanyag is kivonható. Végül organikus talajjavítót is gyártanak belőlük, ami hasznos tápanyagokkal segíti a kizsigerelt termőföld életerejének helyreállítását.

Ha mi céges szinten megvalósítjuk a kitűzött céljainkat, az tágabb értelemben is ki fogja fejteni pozitív hatásait a mezőgazdaságban, onnan pedig tovább gyűrűzik majd

– véli Percze Rajmond, aki a technológiájuk továbbfejlesztéséhez és a termelésük bővítéséhez használja fel azt a támogatást, amelyhez a vállalkozás az UniCredit és az Európai Beruházási Alap (European Investment Fund, EIF) ernyőgarancia-megállapodásának kedvezményezettjeként, az Európai Unió InvestEU Alapjának támogatásával jutott. A pénzügyi konstrukciót az UniCredit Bank szakértői biztosították az Agroloop számára.

UniCredit_Agroloop_cikk

Percze Rajmond nagyon büszke rá, hogy részt vehet az UniCredit Bank kkv-knak szóló kampányában. Ebben az ügyfelek saját példájukon keresztül mutatják be, hogyan támogatja munkájukat a bank a számukra legmegfelelőbb finanszírozási formákkal, pénzügyi megoldásokkal, továbbá azzal, hogy stabil pénzügyi háttér biztosít a fejlődésükhöz. A kampány kisfilmjei itt nézhetőek meg: unicreditbank.hu/vallalkozasok.

(x)

Címlapkép forrása: Reviczky Zsolt

Holdblog

A két mesterlövész (HOLD After Hours)

Zsiday Viktorral megpróbálunk a marxizmusban, a magyar gazdaságpolitikában és egészségügyben, sőt, Trumpban is valami jót találni. Jó szórakozást! 0:42       Új műsorvezetőnk, Zsiday

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Trump vagy Harris lesz az új amerikai elnök? – Hogy érinti ez a befektetéseinket?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Futo_1