Miért érdemes most abszolút hozamú alapba fektetni? (x)
Prémium

Miért érdemes most abszolút hozamú alapba fektetni? (x)

PR cikk
A korábbi alacsony kamatkörnyezet konszolidálódásával párhuzamosan megnövekedett a volatilitás és a piaci rotáció, így jó döntés lehet abszolút hozamú részvénybe fektetni, ugyanis ez csökkenti a portfólió általános kockázati profilját, és növekvő hozamra lehet szert tenni vele – véli Matt Jones, a Fidelity portfóliómenedzsere.

Az elmúlt években a világgazdaság a korábbi alacsony, vagy nulla kamatlábas környezetből stabilabb, konszolidáltabb környezetbe került, ennek köszönhetően a megnövekedett volatilitás és piaci rotáció váltak jellemzővé, nemcsak a részvénypiacon, hanem valamennyi eszközosztályban.

A várakozások szerint a jelenlegi tendencia folytatódni fog, ezért ebben a helyzetben érdemes alternatív befektetési módszert választani, mint például az abszolút hozam. Az abszolút hozam a befektetési stratégia diverzifikálásával érhető el, egy tartós alfa-forrás hozzáadásával, amely bármilyen piaci időszakban csökkenteni tudja egy több eszközből álló portfólió általános kockázati profilját.

A Fidelity befektetési alapkezelő egy semleges, abszolút hozamú stratégiát kínál, amely minden más eszközosztállyal alacsonyan vagy negatívan korrelál. Kockázatfegyelmezett bottom up portfólióépítési stratégiát alkalmaznak, vagyis a részvények mögött álló vállalatok fundamentumaiból indulnak ki, ebben a Fidelity elemzői csapatára támaszkodnak, és long valamint short pozíciókat is felvesznek. Ennek köszönhetően a társaság által elért egyenletes és lineárisan emelkedő többlethozam közel 6%-kal meghaladja a pénzpiaci kamatlábakat, alacsony kockázat és 6% alatti volatilitás mellett.

A cég által kínált abszolút hozamú alap piacsemleges, vagyis a részvények portfólióba való bekerülésénél nem veszik figyelembe a piacok mozgását. Ennek előnye, hogy a többi eszközosztályhoz viszonyítva az árfolyammozgások kockázata kezelhetőbbé válik, illetve emelkedik a portfólió kockázattal korrigált hozama.

A Fidelity „béta zéró” megközelítést alkalmaz, amely stabilitási és diverzifikációs előnyökkel jár. A fundamentális részvényelemzésen alapuló tartós alfa-forrásból merítve az abszolút hozamú részvénypiac-semleges alapba történő befektetéssel a korrelációmentes többlethozamokból, a portfólió általános kockázatcsökkenéséből és a túlzott árfolyamingadozás kockázatának mérsékléséből profitálhat a befektető.

(x)

Címlapkép forrása: Getty Images

SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Leslie Mandoki - Concert in Budapest2