Miért választ készházat, akinek a minőség számít? (x)
Prémium

Miért választ készházat, akinek a minőség számít? (x)

PR cikk
Kezdetben a gyorsaság és az ár volt a fő előnyük. Mi változott?

A készházak piaca Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő iparága, azonban hazai megjelenése óta a célközönség átalakult. Azok a gyártók maradtak versenyben, ahol a hangsúlyt a gyors építés mellett kezdetektől a minőségre fektették.

Rég nem a konténerházak készülnek gyárban…

Az Európai Unió egyre szigorodó energetikai szabályai és a rezsiárak elszabadulása az elmúlt időszakban jelentősen befolyásolták az építési piacot. Egyre fontosabb az energiahatékonyság, élretörtek a gazdaságosan fűthető és hűthető passzívházak. Ezek 15-30 éves távlatban gondolkodva alacsony fenntartási költségeik miatt jelentős pénzügyi előnyt is jelentenek. Ugyanakkor a kiváló szigetelés miatt fontos a lehetőség szerint hőhídmentes építkezés is. Házat azonban nemcsak praktikus szempontok figyelembevételével épít az ember: nagy hangsúlyt kap a kényelem, az egyedi igények megvalósításának lehetősége, és sokszor - akár a telek adottságai, akár a család igényei miatt - a bővíthetőség vagy a több épületszint megvalósítása.

boritofoto_pr

Létezik egy nagyszerű megoldás, ami ráadásul a gyors szárazépítészeti kivitelezés miatt a munkadíjak költségét is csökkenti.

Ez az úgynevezett SIP panel: ezek a házak gyakorlatilag „szigetelésből” épülnek, hiszen két OSB között egy polisztirol réteg alkotja a falaikat. Szinte tetszőleges formára alakíthatók, és egy megfelelően megválasztott gyártó termékei már szerkezetkészen passzívháznak minősülnek. Ennek köszönhetően azok, akik elsősorban a minőséget tartják szem előtt új otthonuknál, mára gyakran választanak SIP házat.

A videóban egy épülő 360 négyzetméteres, minden extra igényt kielégítő otthon bemutatását láthatjuk, ahol a leendő tulajdonos már tudatosan ezt a technológiát kérte.

Mire kell figyelni, ha SIP-ben gondolkodunk?

A gyártók által használt OSB tipusa kimondottan fontos. Olyan gyártót válasszunk, aki a jelenleg legmagasabb minőséget nyújtó OSB4 táblákhoz ragaszkodik! Ez garantálja a párazárást (ami már a szerkezetépítésnél is fontos), és a károsanyagoktól mentes épületszerkezetet. Ha tetőteraszt vagy több szintes házat szeretnénk, vagy csak nehéz bútoraink vannak, mindenképpen keressünk minősített teherhordó SIP paneleket gyártó céget! Ezen túl szerencsés, ha a gyártó és a kivitelező között erős a kapcsolat, így elkerülhetők az építkezés során felmerülő problémák. E szempontoknak megfelelő példa gyártó a 100% magyar tulajdonú ADAM-HOUSE Innovatív Kft.

FZS03594
A számítógépes tervezés és gyártás milliméterpontosságú munkát tesz lehetővé
Fontos tudni, hogy a technológia megbízhatósága miatt ezek a szerkezetek megfelelő kivitelezéssel évtizedekig problémamentesek. Emiatt a SIP paneles készházak esetén bátran keressünk olyan gyártót, aki garanciát vállal az elkészült szerkezetre! A garancia mértéke a hazai kínálatban akár 30 év is lehet, érdemes ennek is előzetesen utánajárni!

(x)

Holdblog

Ahol minden jó, mégis mindenki boldogtalan

Választást tartanak három német tartományban, amelyek az egykori NDK-hoz tartoztak. Ennek apropóján osztja meg Zentai Péter, Zentuccio személyes tapasztalatait az országrészről, ami hiába tart

Holdblog

Jó reggelt, migráció, eltűntél?

Egyre kevésbé foglalkoztatja a hírportálokat az illegális bevándorlás kérdése - főképp hazánkban. Csak hozzászoktunk a témához vagy tényleg eltűntek a migránsok? Egyik válasz sem tükrö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
recruitech