FONTOS Nem várt helyről jött a hatalmas pofon, ami az ingatlanpiacon is nagy riadalmat keltett
Nyakunkon az SAP S/4HANA átállás (x)
Prémium

Nyakunkon az SAP S/4HANA átállás (x)

PR cikk
Budapest – Az SAP S/4HANA átállás komoly transzformációt jelent egy vállalat életében. Sikerességéhez az egyik legalapvetőbb a vezetőség és a projektben érintett szereplők elköteleződése. Az átállás körültekintő tervezést, ütemezést és az egyes projektfázisokhoz megfelelően hozzá rendelt erőforrásokat igényel. Bár a 2027-es dátum messzinek tűnhet, de aki előrelátó, már most elkezdi kialakítani az S/4HANA átállási stratégiáját. Fontos eldönteni, hogy ez csupán egy technológiai vagy egy üzleti transzformáció. Az upgrade a vállalat minden szegmensére hatással lehet, így a stratégiai tervezés jelentős erőforrásokat és szervezést igényel. Ezen stratégia legfontosabb pillérjei között kell számontartani a folyamatok hatékonyságát, az információbiztonságot és a törvényi megfelelősséget. A hátralévő felkészülési idő ennek tükrében nem is tűnik olyan távolinak.

Az átállás többféle módon történhet, attól függően, hogy a vállalat mióta, milyen érettséggel használja a rendszert, illetve mi a stratégiai tervezés eredménye.

Alapvetően 3 átállási forgatókönyv létezik:

Zöldmezős megközelítés: Gyakorlatilag egy újrabevezetést jelent. Ez a megközelítés azoknak a vállalatok számára alkalmas, amelyek meglévő SAP rendszereit teljesen le kívánják cserélni. A zöldmezős megközelítéssel történő átállás a vállalat üzleti folyamatainak, azok SAP rendszerben leképzett folyamatainak és adatstruktúrájának jelentős újragondolását, átalakítását támogatja. Egy olyan szervezet számára, aki már hosszú ideje használja az SAP-t, rengeteg bonyolult munkafolyamattal és erősen testre szabva, a zöldmezős megközelítés lehet a célravezető az újrakezdéshez, vagyis az SAP használatának átalakításához, illetve a komplexitás csökkentéséhez, megteremtve egy iparági legjobbgyakorlaton nyugvó vállalatirányítási rendszert.

Barnamezős megközelítés: A barnamezős megközelítés olyan rendszerátalakításra utal, amelynek során a meglévő SAP ERP rendszert lépésről lépésre átállítják az SAP S/4HANA-ra. A részletes ütemterv, az SAP S/4HANA-hoz vezető utat mutatja be az egyes szakaszokban. A már meghatározott folyamatokat és egyedi fejlesztéseket első lépésben technológiailag upgrade-elik, majd az új követelményekhez és innovatív üzleti elképzelésekhez igazítják. A barnamezős megközelítés bizonyos előnyöket kínál a zöldmezős változathoz képest, például a projekt kisebb komplexitását és jelentősen rövidebb időtartamát.

Kékmezős megközelítés: A Kékmezős megközelítés a Zöld, és a Barnamezős elemeket ötvözi, egy hibrid stratégiát kínálva az S/4HANA bevezetéshez. Azon vállalatok számára, akik ezt a megoldást választják, lehetőség nyílik az adatok tisztítására, új folyamatok bevezetésére, miközben a historikus adatok és a folyamatok megtartására is biztosított, függően az üzleti igényektől. Így azon vállalatok számára ajánlott ez a típusú bevezetés, akik szeretnék folyamataik informatikai támogatását részben újratervezni, de a meglévő működésük több elemét felhasználva átállni egy időtálló digitális platfromra.

Összegezve a fentieket, bármelyik megoldást is választjuk, mindezt megfelelő körültekintéssel és lehetőség szerint a megfelelő partner segítségével tegyük, aki rendelkezik a szükséges tapasztalattal, szakértelemmel, illetve a kellő erőforrásokkal. A szakmai szempontokon túl, fontos a bizalmi kapcsolat kialakítása is, mert ez döntően befolyásolhatja egy projekt sikerességét.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, látogasson el weboldalunkra vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a sales@abconsulting.hu email címen.

(x)

Holdblog

Ahol minden jó, mégis mindenki boldogtalan

Választást tartanak három német tartományban, amelyek az egykori NDK-hoz tartoztak. Ennek apropóján osztja meg Zentai Péter, Zentuccio személyes tapasztalatait az országrészről, ami hiába tart

Holdblog

Jó reggelt, migráció, eltűntél?

Egyre kevésbé foglalkoztatja a hírportálokat az illegális bevándorlás kérdése - főképp hazánkban. Csak hozzászoktunk a témához vagy tényleg eltűntek a migránsok? Egyik válasz sem tükrö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
recruitech