FONTOS Nyugdíjpénzek Magyarországon: Európa szégyenpadjára kerültünk, a kormány ötletével még tovább süllyedhetünk
Nélkülözhetetlen a vasúti egyeskocsi-szolgáltatás (x)
Prémium

Nélkülözhetetlen a vasúti egyeskocsi-szolgáltatás (x)

PR cikk

A Rail Cargo Hungaria (RCH) országos lefedettségű vasúti egyeskocsi-fuvarozási szolgáltatása biztosítja 700 magyarországi nagyvállalat számára a zökkenőmentes nyersanyagellátást és a késztermékeik eljuttatását a megrendelőkhöz. Ezen üzemek enélkül csak drágán juthatnának nyersanyaghoz és nagy nehézségek árán szállíttathatnák el áruikat felvevőpiacaikra. Számos magyar termék exportképességét is ez a vasútüzemi technológia biztosítja, mivel bizonyos anyagok és árucikkek közlekedtetésére több európai országban közúton nincs lehetőség. A rendkívül összetett vasúti eljárás költséges, azonban nemzetgazdasági szempontból nélkülözhetetlen. Fennmaradását állami támogatás teszi lehetővé.

Vontatás, tolatás, vagonok össze- és szétkapcsolása

Az egyeskocsi-fuvarozás igénybevételére akkor van szükség, amikor egyszerre csak egy-két vasúti kocsi mennyiségű áru áll rendelkezésre, de azok eljuttatása a célállomásra nem tűr halasztást. Ezeket a termékeket általában kis forgalmú állomásokon adják fel egyedi kocsirakományú küldeményként. Innen egy állomásra továbbítják a vagonokat, amelyeket egy csomóponti kiszolgáló tehervonat gyűjt össze és juttat el a legközelebbi csomópontra, ahonnan belföldi gyorstehervonatba rendezve folytatják útjukat a következő csomópontig. A célállomásra rendszerint egy másik csomóponti kiszolgáló tehervonattal jutnak el.

A technológia működtetésének feltétele a jelentős számú vasúti teherkocsi, az előírt javítások elvégzése, az informatikai háttér és a megfelelés a sokrétű jogszabályi követelménynek.

Az RCH 2022-ben mintegy 6 millió árutonnát továbbított egyeskocsi-fuvarozással. A legfontosabb termékcsoportok az agrár, acél- és vegyipari termékek, fa, ásványolajipari áruk, papír és cellulóz.

RCH_DAC bemutató_technológia
A digitális automata központi ütköző automatizálja a vasúti kocsik összekapcsolását

Automatizálás

A vasútvállalat technológiai fejlesztésekkel igyekszik hozzájárulni az egyeskocsi-fuvarozás versenyképességéhez. Szeptember végén Budapesten bemutatta a digitális automata központi ütközővel (DAC) felszerelt európai tesztvonatot. A berendezés automatizálja a vasúti kocsik összekapcsolását. Ez kiváltja majd a jelenleg munkaerőigényes és balesetveszélyes munkát, amelyre az egyeskocsi-fuvarozás során van a leggyakrabban szükség. A vállalatcsoport jelentős összegeket fordít az árukezelési és az üzemeltetési folyamatok további automatizálására, többek között szenzorokkal felszerelt „okos” vasúti kocsik fejlesztésére és az energiahatékonyabb vontatási tevékenységre.

(x)

Címlapkép forrása: RCH

Holdblog

Ahol minden jó, mégis mindenki boldogtalan

Választást tartanak három német tartományban, amelyek az egykori NDK-hoz tartoztak. Ennek apropóján osztja meg Zentai Péter, Zentuccio személyes tapasztalatait az országrészről, ami hiába tart

Holdblog

Jó reggelt, migráció, eltűntél?

Egyre kevésbé foglalkoztatja a hírportálokat az illegális bevándorlás kérdése - főképp hazánkban. Csak hozzászoktunk a témához vagy tényleg eltűntek a migránsok? Egyik válasz sem tükrö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Berobbant a halálos járvány: egy gyors húzással elkerülhető még a katasztrófa
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
recruitech