Az idei Országos Pálinka-és Törkölypálinka Versenyen a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkoholok portfóliójába tartozó Rézangyal pálinkák óriási elismerésben részesültek: a vállalat által nevezett hét íz egyike arany minősítést kapott, míg a másik három-három pálinka termék ezüst, illetve bronz bírálatot szerzett.
Mi is az a blendelt pálinka?
A Rézangyal prémium pálinkái úgynevezett blendelt pálinkák. A blendelés, azaz házasítás egyáltalán nem újkeletű a röviditalok piacán: a legrégebi whisky főzdék már évszázadok óta ezt a módszert alkalmazták, így egy teljesen új, de állandó és harmonikus egységet tudtak létrehozni. Mégis, a pálinka esetében merőben új elképzelés volt ez a módszer. Pálinka blendelés alatt azt értjük, amikor a fajtaazonos, de különböző eljárással készült pálinkákat meghatározó karakterei és az elérni kívánt végeredmény szerint a megfelelő arányban házasítunk. Egyediségét a gyümölcsfajták különböző jellegzetes illat- és ízharmóniája adja, ami a házasítás után egy teljesen új és izgalmas karaktert eredményez.
A blendelés eredményeképp állandó és megbízható minőség nyújtható a fogyasztóknak. Hiszen az időjárás minden évben kénye-kedve szerint alakítja a termelést. A házasítás abban segít, hogy kiküszöböljük a gyümölcstermés ingadozását és lehetővé teszi, hogy évről évre ugyanazt a csúcsminőséget és íz- illatkaraktert élvezhessék a pálinkák rajongói.
Hétből hét díjat nyert
A prémium pálinkák alapja a nagy műgonddal válogatott gyümölcs, míg gyümölcsfaj tekintetében nincs megkötés. A Rézangyal készítése során a hagyományos gyümölcsök domináltak, kicsit sem hagyományos receptúrákkal párosítva. Minden gyümölcs jellegzetes illata és ízjegyei fellelhetőek a palackokban, az adott gyümölcsre jellemző íz- és illatkaraktereket párosítva egy egészen új, összetett és különleges élményt nyújt a fogyasztónak.
Ezeket a különleges ízeket díjazta az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny szakmai zsűrije: arany minősítést kapott a Rézangyal Prémium Meggy pálinkája, melynek illatában a magasabb alkoholok szinte elvesznek a meggy zamatos aromái mellett, amitől ez az erős pálinka egy bonbonos, lágy itallá változik. Ezüst minősítést kapott a Rézangyal Prémium Irsai Olivér Szőlő pálinka, a Rézangyal Prémium Érlelt Alma pálinka, amely illatában meglepően erőteljes, friss Golden almát idéz egy kevés fahéjjal és fenyőmézzel. A harmadik ezüst díjas a Rézangyal Prémium Kajszibarack pálinka. Bronz minősítést kapott a Rézangyal Prémium Szilva pálinkája, melynek egyedi illatát selymes csokoládés és karakteres kakaó jellemzi. Ugyancsak bronz minősítéssel díjazták a Rézangyal Classic Barrique Szilva pálinkát és a Rézangyal Classic Feketecseresznye pálinkát, amelynek ízvilágában a csokoládé és a marcipán van jelen.
(x)