A Rail Cargo Hungaria vasúton fuvarozza a lakossági tűzifát (x)
Prémium

A Rail Cargo Hungaria vasúton fuvarozza a lakossági tűzifát (x)

PR cikk
Gördülékenyen halad a szállítás

Gördülékenyen halad a lakossági tűzifaprogramban biztosított hatósági áras fűtőanyag eljuttatása a Magyarországon kijelölt 152 értékesítési pontra. Az erdőgazdaságokban kitermelt hengeres tűzifa fuvarozását kizárólagosan végző Rail Cargo Hungaria a kezdeményezés indulása óta több mint 12 ezer tonna fát fuvarozott rendeltetési helyeire. Szerelvényei mintegy 300 megrakott vasúti teherkocsival eddig közel 5 ezer kilométert tettek meg az országban.

A kormányprogram hatására felerősödött a fa belföldi vasúti szállítása iránti igény. A tűzifával még nem rendelkező családok téli energiaigényének biztosításához szükséges mennyiséggel elsősorban a dunántúli erdőgazdaságok rendelkeznek. Az ott kitermelt volument a fában szegényebb alföldi régió és Budapest vonzáskörzetének településeire az RCH vonatai juttatják el, az adottságok miatt a kitermelés helyétől akár 300-400 kilométerrel távolabbi értékesítési pontokra is.

A feladat pontos teljesítését a Rail Cargo Hungaria országos lefedettségű vasúti egyes kocsi fuvarozási szolgáltatása teszi lehetővé. Az erdőgazdaságok a kitermeléstől függően alkalmanként két-három vagon mennyiségű fát juttatnak el a berakóhelyekre. Innen az RCH mozdonyai rendezőpályaudvarra vontatják a megrakott vasúti teherkocsikat, ahol azokat vonatba sorozzák és irányvonatként fuvarozzák el a célállomásra. Egy-egy ilyen fuvarfeladat teljesítéséhez 4-5 tolatási műveletet kell elvégezni minden egyes rendezési ponton külön tolatómozdonnyal. A Rail Cargo Hungaria országszerte 15-20 berakóhelyről fuvarozza el a fűtőanyagot. Ez az időigényes, rendkívül összetett vasútlogisztikai műveletsor szakképzett munkaerőt és speciális eszközállományt igényel, amely magas költséggel jár. Ennek fedezéséhez a magyar kormány tavaly bevezetett egyes kocsi támogatási rendszere járul hozzá.

Ez a szubvenció teszi lehetővé közel 700 magyarországi kis- és középvállalat alapanyagellátását, illetve készáru-kiszállítását is. A Rail Cargo Hungaria országos lefedettséggel 600 állomásról és 400 iparvágányról bonyolít szórt küldeményes forgalmat.

A tűzifaprogram iránt továbbra is igen élénk lakossági érdeklődést érzékelve a magyar vasúti árufuvarozás piacvezető vállalata felkészült a maximált árú fűtőanyag fuvarozásának folytatására.

címlapkép: ÖBB/Philipp Horak

(x)

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egész életében minimálbérre volt bejelentve? Akkor ennyi nyugdíjra számíthat
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1