Felrázta az ipari ingatlanpiacot a most kétéves HelloParks (x)
Prémium

Felrázta az ipari ingatlanpiacot a most kétéves HelloParks (x)

PR cikk
Fenntartható és költséghatékony megoldásokra vágynak a bérlők

Mindössze két éve indult, de már közel 270 000 m2-en fejleszt megaparkokat a HelloParks. A Futureal-csoport által 2020 októberben alapított ipari ingatlanfejlesztő Budapest vonzáskörzetében három helyszínen valósít meg energiahatékony és fenntartható projekteket.

Az elmúlt években látványosan átalakította a logisztikai szektort az online kereskedelem térnyerése és a beszállítói láncok rövidülése. Az ebből adódó készletfelhalmozás és raktározási igény pedig sosem látott keresletet generált az energiahatékony és emberközpontú ipari ingatlanok iránt. A trendeket felismerve indult el két éve a HelloParks, azóta pedig már hat ipari csarnokfejlesztésen dolgozik Fóton, Maglódon és Pátyon, amiből kettőt 2022 első felében át is adott a vállalat, mindkettő területének 100%-ra leszerződtek már a bérlők. A maglódi megaparkban jelenleg a második, 45.000 m2-es (MG3) csarnok építése zajlik, a HelloParks Fót területén pedig az első City Flex típusú, 26.000 m2-es csarnok (FT6) építési munkálatai folynak, mindkét projekt átadása 2022 végére várható. A HelloParks Fót megaparkban emellett ugyancsak elindult a második Big Box típusú (FT2), 45.000 m2-es csarnok megvalósítása is. Mindeközben a pátyi megapark első, 58.000 m2-es raktárcsarnokának (PT1) kivitelezése is megkezdődött, ami Budapest vonzáskörzetének legnagyobb egybefüggő, modern raktárcsarnoka lesz, valamint az ipari ingatlanfejlesztő eddigi legnagyobb projektje is.

HelloParks_2

A bérlői oldalon egyre erősödő fenntarthatósági, valamint energia- és költséghatékonysági igényekre reagálva a magyar tulajdonú vállalat már a tervezőasztalnál kiemelt figyelmet fordít ezekre a szempontokra. Ennek megfelelően a HelloParks legújabb raktárcsarnokai már a BREEAM New Construction kategória legszigorúbb Outstanding fenntarthatósági kritériumai szerint épülnek. Ezekben a létesítményekben alapfelszereltség az energiatakarékos LED világítás, a napelemes megújulóenergia-felhasználás és az energiahatékony gépészet, mely utóbbit nem csupán a HelloParks property menedzserei, de a bérlők is vezérelhetnek az épületekbe bevezetett BMS rendszer és a hozzá kapcsolódó saját fejlesztésű mobilapplikáció segítségével. Ezen keresztül bárhonnan elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési vagy világítási beállítások. Az épületek körüli közterületeken pedig smart-ready lámpák és elektromosautó-töltők kerülnek elhelyezésre.

További részletek a fejlesztésekről a HelloParks weboldalán találhatók.

(x)

Advertisement
Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egész életében minimálbérre volt bejelentve? Akkor ennyi nyugdíjra számíthat
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1