A GB & Partners a legaktívabb hazai magántőkealap-kezelőként jelent meg Európa tőkepiaci térképén (x)
Prémium

A GB & Partners a legaktívabb hazai magántőkealap-kezelőként jelent meg Európa tőkepiaci térképén (x)

PR cikk
11,5 milliárd forint tőkekihelyezést valósított meg a GB & Partners 2021-ben, az i5invest 2021-es európai tőkepiaci térképén pedig a legaktívabb hazai magántőkealap-kezelőként jelent meg. Az Alapkezelő – hazai elsőként – a régió tíz legerősebb magántőkealap-kezelője között köszön vissza előkelő pozíciójából a közel 80 milliárd forint kezelt vagyon alapján.

Az i5invest és a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem Vállalkozási Központja májusban ismét publikálta éves riportját, ezúttal 2022-es európai tőkepiaci jelentését, melyben a tavalyihoz hasonlóan mind a kockázati, mind a magántőkealapok és azok alapkezelőinek eredményeit vizsgálták. A riport az új befektetésekről számszerűsítve számol be, míg az alapkezelők úgynevezett „erejét” a kezelt vagyon alapján állapítja meg.

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2021-ben összesen 11,5 milliárd forint tőkekihelyezést valósított meg, így idén bekerült a legaktívabb magántőkelap-kezelők top 10-es listájába is,

az előkelő 4. helyre. A közel 80 milliárd forint mértékű általa kezelt vagyon alapján pedig az egyik legnagyobb magyarországi független kockázati- és magántőkealap-kezelő társaság az i5invest listáján és a tavalyi 8. helyről a 6. helyre ugrott fel a magántőkealap-kezelők összesített rangsorában. A korai és növekedési fázisban lévő társaságokba történő magánbefektetéseket megvalósító alapkezelők közt szintén a 6. helyen szerepel. A GB & Partners – 2019. évben a hazai kockázati tőkealap-kezelők közül elsőként csatlakozva a rangos Invest Europe teljes jogú tagságához – így olyan rangos alapkezelők elit klubjának állandó tagja mint a lengyel Enterprise Investors, vagy az Innova Capital.

A GB & Partners 2022-es céljai közé tartozik aktív európai és regionális szerepének további növelése és portfóliójának további bővítése,

melyhez idei tőkekihelyezései már most elérték az előző évit, így a 2022-es év végéig valószínűleg jelentős mértékben túlszárnyalja 2021-es kihelyezéseit. Kiemelt célja továbbá új hazai és nemzetközi alapok indítása, a hazai know-how nemzetközi térhódításának, valamint a nemzetközi tőke Magyarországra és a régióra irányításának elősegítése.

https://www.europeancapitalmap.com/wp-content/uploads/2022/05/Eastern-Europe-Logomap.png

https://www.europeancapitalmap.com/wp-content/uploads/2022/05/Eastern-Europe-Infographic.png

Címlapkép: Getty Images

(x)

SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Leslie Mandoki - Concert in Budapest2