Prémium

Az egyik legmodernebb vállalatirányítási rendszert vezeti be a Mészáros Csoport (x)

PR cikk
A cégcsoport több mint 130 vállalatánál vezetik be az SAP integrált rendszerét

A Mészáros Csoport, mely mára az agráriumtól az építőiparon át a turizmusig rendelkezik érdekeltségekkel, versenytárgyalási eljárás keretében választott informatikai partnert a cégcsoport vállalatainál bevezetendő vállalatirányítási rendszerek kiépítéséhez. A Mészáros Csoport döntése értelmében első körben a cégcsoport 130 tagvállalatánál az SAP intelligens ERP-rendszere, az SAP S/4HANA kerül bevezetésre.

A Mészáros Csoport tagvállalatainak köre a mezőgazdasági és élelmiszeripari érdekeltségektől az építőipari vállalkozásokon át a vendéglátóipari és turisztikai leányvállalatokig terjed. Az elmúlt évek intenzív bővülésének velejárója, hogy mind vállalati, mind csoportszinten szükséges a gazdálkodási folyamatok jobb áttekinthetőségének biztosítása egyedi és integrált vállalatirányítási rendszerek és alrendszerek kiépítésével.

A dinamikus növekedés fenntartásához és üzleti eredmények stabilizálásához olyan alkalmazás-szolgáltatót keresett a vállalatcsoport, amely jártas komplex vállalatirányítási rendszerek bevezetésében és üzemeltetésében. A Mészáros Csoport négyhónapos, komplex szakmai és kereskedelmi kiértékelési folyamat eredményeként szeptember végén hirdetett eredményt és választotta az SAP megoldását.

Dr. Mészáros Beatrix, a cégcsoport vezetője a megállapodásról szólva kiemelte: „Az elmúlt hónapok intenzív munkájának köszönhetően fontos mérföldkőhöz érkezett vállalatcsoportunk. Az egyik legmodernebb vállalatirányítási rendszer bevezetésével olyan technológiaváltást hajt végre a Mészáros Csoport, amely biztosítéka és egyben feltétele annak, hogy egy modern és naprakész vállalatirányítással álljon helyt a bel- és külpiacokon egyaránt.”

Az SAP S/4HANA megoldás globálisan és hazánkban is népszerű a vállalatok körében: mintegy 25 iparágban van jelen, Magyarországon a top100 vállalat körében 80%-os, míg a top200 esetében 60%-os az SAP üzleti alkalmazásainak penetrációja.

„A két évre tervezett bevezetési folyamat olyan rendszer kiépítését indokolja, mely a tagvállalatok működését csoportszinten összekapcsolja, mégis az egyedi iparági igényeket is szem előtt tartva szabható minden egyes csoporttagra” – mondta el a bevezetésről Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója, aki kiemelte: a projekt első szakaszában a Mészáros Csoporthoz tartozó Hunguest Hotels-nél is bevezetésre kerül a rendszer, ezzel a magyarországi szállodaiparban elsőként debütál az S/4HANA. „A mostani megállapodás megalapozza a csoport digitalizációs transzformációját és további stratégiai jellegű technológiai fejlesztéseket tesz majd lehetővé SAP platformokon” – összegezte az ügyvezető igazgató.

Az SAP S/4HANA előnyei megkérdőjelezhetetlenek: in-memory technológiával működő új generációs ERP, munkakörökre szabott modern kezelőfelület, élő nyelvi digitális asszisztens, a mesterséges intelligencia és gépi tanulás legújabb, gyakorlatban is használható vívmányai. Az SAP intelligens vállalatirányítási rendszere segítségével a vállalatok automatizálni tudják a beszámolók készítését a pénzügyi időszakok végén esedékes zárásokhoz; valós idejű adatokon alapuló intelligens munkafolyamatokat alakíthatnak ki az értékesítés folyamatos tervezéséhez és a likviditás dinamikus előrejelzéséhez; a mesterséges intelligencia képességeit használva optimalizálni tudják beszerzéseiket és költségeiket, és felgyorsíthatják az ügyfélre szabott ajánlatadást és termékkonfigurálást. Emellett a cégek az üzleti szabályok felállításával és monitorozásával csökkenteni tudják a kockázatokat, valamint megkönnyíthetik és követhetővé tehetik a szerződések előkészítését, aláírását és kezelését is.

(x)

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1