NHP Hajrá munkabér-finanszírozásra (x)
Prémium

NHP Hajrá munkabér-finanszírozásra (x)

PR cikk
NHP Hajrá, hogy egyetlen kollégától se kelljen megválni a járvány miatt

A kkv szektor különösen érzékeny a koronavírus-járványra, a cégek jelentős árbevétel kieséssel számolnak, ráadásul nagy részük nem rendelkezik elegendő pénzügyi tartalékkal addig, míg a gazdaság működése visszaáll a normális menetbe. Annak érdekében, hogy ebben a helyzetben se kelljen megválnia a vállalkozásoknak egyetlen alkalmazottól sem, segítséget nyújt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Hitelprogramjának legújabb szakasza, az NHP Hajrá.

Kiszámítható hitel a vállalkozásoknak

A koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzetben a jegybank egyik legfontosabb feladatának a vállalkozások fizetőképességének fenntartását tartja célzott támogatások bevezetésével. Az MNB a problémák orvoslására több intézkedést is kezdeményezett, melyek a magyar cégek válsághelyzetből történő kilábalását, illetve új fejlődési pályára állását segítik. Ezekhez kapcsolódik a Növekedési Hitelprogram Hajrá (NHP Hajrá) elindítása is, melynek keretében 1500 milliárd forintos forrás áll a magyar kkv-k rendelkezésére, a közvetítő bankok által folyósított hitel formájában.

A program során igénylehető hitelek vonzerejét az adja, hogy a kamat maximum 2,5% lehet, melynek a futamidő végéig fixnek kell maradnia. Tehát nem kell aggódni a törlesztőrészlet változása miatt, így az NHP Hajrá olyan kiszámítható finanszírozási lehetőséget kínál a cégek számára, mellyel könnyen lehet tervezni hosszú távra is.

Az NHP Hajrá lehetséges felhasználási köre igen sokrétű: a konstrukciót igényelni lehet új és használt tárgyi eszköz beszerzésére; korszerűsítésre és fejlesztésre; hitel kiváltására; forgóeszköz-finanszírozásra; cégvásárlásra. Mindezek mellett további dedikált hitelcél a munkabér finanszírozása, amely számos kkv-t segíthet abban, hogy átmeneti nehézségek esetén is meg tudja tartani az értékes munkatársakat, amely az egyik legfontosabb záloga a sikeres újrakezdésnek és az újbóli növekedési pályára állásnak.

Jelentős a kkv szektor bevételkiesése, bizonytalan a munkabérek kifizetése

Az MNB március 26. és április 2. között vállalati felmérést végzett a koronavírus-járvány elsőkörös gazdasági hatásairól közel 5000 cégvezető megkérdezésével. A kutatás eredményei szerint a vállalkozók a járvány hatására jelentős keresletcsökkenésre számítanak, a válaszadók 44%-a szerint legalább fél évre lesz szükség ahhoz, hogy a költségvetésük újra elérje a válság előtti szintet, árbevétel nélkül a megkérdezett cégvezetők fele legfeljebb 1 hónapig képes fenntartani a fizetőképességét. A kutatásban megkérdezett cégvezetők fele legfeljebb 2 hónapig tudja megtartani az összes munkatársát, 3 hónapnál tovább pedig mindössze 18% lenne képes erre. Szintén a válaszadók fele a következő félévben tervezi hitel felvételét a munkabérek kifizetésére, jellemzően 3 havi bér fedezésére kérnék a kölcsönt.

NHP Hajrá a munkaerő megtartásáért

A programban a törvényben előírt feltételeknek megfelelő, belföldi székhelyű kkv-k vehetnek részt, melyek a hitelminősítést végző kereskedelmi bankokhoz fordulhatnak igénylési szándékukkal. Az NHP Hajrá igényléseknél a hiánytalan kérelem beérkezésétől számítva 10 munkanapon belül döntenie kell a bankoknak. A forgóeszközhitel és a támogatások előfinanszírozásánál 3 év lehet a maximális futamidő.  Mivel a különböző hitelintézetek eljárásmódjai eltérnek egymástól, ezért érdemes többet is felkeresnünk, hogy a legkedvezőbb konstrukciót kaphassuk!

(x)

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1