NHP Hajrá cégvásárlásra? Mutatjuk a részleteket! (x)
Prémium

NHP Hajrá cégvásárlásra? Mutatjuk a részleteket! (x)

PR cikk
Növekedni tudni kell: a jó hír, hogy könnyen lehet.

Mélypontok nélkül aligha van fellendülés. A válságos időszakok kétségkívül sok nehézséget jelentenek, de egyben lehetőséget is teremtenek arra, hogy rátermett vállalkozók előnyös helyzetbe hozzák üzletüket és a jövő sikereit megalapozzák. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Hitelprogram Hajrá! konstrukciója azok számára is kedvez, akik most bővítenék piacukat vagy felvásárlásokkal az élre törnének.

Krízisben a lehetőség!

A koronavírus járvány vitathatatlanul gyengítette a gazdaság dinamizmusát, egyes szektorok pl. a turizmus-vendéglátás, a sport vagy a kulturális ágazatok főként veszélyeztetettek. Az MNB vállalati felmérésének eredményei is azt tükrözik, hogy számos cég néz szembe pénzügyi nehézségekkel és csökkenő kereslettel. Viszont a korábbi évek költségvetési és jegybanki intézkedéseinek köszönhetően a válság jó állapotban érte a hazai gazdaságot, a kkv szektor is bővelkedik versenyképes szereplőkben. Számukra időszerű igazán, hogy beruházásokkal még tovább fokozzák a hatékonyságukat vagy felvásárlásokkal bővítsék cégüket, esetleg új piacokra lépjenek. Így további tudással, bővülő kapacitásokkal és vevőkörrel tudnak nemcsak a pozíciójukon erősíteni, hanem a korábbinál jóval előnyösebb helyzetbe kerülni.

Növekedni tudni kell: a jó hír, hogy könnyen lehet

Azon vállalkozások számára, amelyek a járvány okozta válságban is látják a további növekedés lehetőségét, a jegybank megújított finanszírozási programjai kiváló eszközt jelentenek. Április 20-tól az NHP Hajrá 1500 milliárd forintnyi keretösszegéből 1 millió – 20 milliárd forint közötti hitelek igényelhetők rendkívül kedvező feltételekkel, amelyek cégfelvásárlási, akvizíciós célra is felhasználhatóak. A kölcsön akár 20 éves futamidővel, maximum 2,5 százalékos fix kamatozással áll rendelkezésre. Az MNB fontosnak tartja továbbá, hogy a vállalkozások minél gyorsabban jussanak finanszírozáshoz, ennek érdekében a bankok két hetes elbírálással közvetítik a hiteleket. A cégeknek egyszerre több pénzintézetet is érdemes megkeresniük hiteligényükkel a minél előnyösebb feltételekért, hiszen most a bankok versenyeznek az ügyfelekért. 

Most van lehetőség az élre törni

A közelmúltban, amikor a koronavírus szinte leállította a világot, a biztonságunk érdekében korlátainkat és javainkat jóval szűkebbre szabtuk. Az elmúlt évek növekedési mutatói, a járványkezelő intézkedések azonban biztató forgatókönyveket vetítenek a jövőre, és a járvány után a gazdaság lendülete bizonyára gyorsan magára talál.  Az elkövetkezendő időszakra gondolva tehát a vállalkozásoknak érdemes már most az elsők között új termékeket, szolgáltatásokat létrehozni, piacukat bővíteni, új együttműködéseket kötni, és az élre törni!

(x)

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
Gránit 1