Prémium

Kamatmentes Válságkezelő hitel az MFB pontokon (x)

PR cikk
A megújult KKV Technológia Hitelprogram keretében már a likviditás biztosítására is felvehető a nulla százalékos kölcsön

Kamatmentes hitelt kaphatnak a mikro-, kis- és kisvállalkozások az MFB Pontokon. Az uniós forrású Mikro-, Kis- és Kisvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram júniustól a válság hatásainak kivédésére is szolgál, vagyis likviditás- és forgóeszköz finanszírozásra is felvehető a beruházási célok mellett nulla százalékos kamattal.

GettyImages-1170343424

Akár 300 millió forintot is igényelhetnek a mikro-, kis- és közepes vállalkozások forgóeszköz- és likviditás finanszírozásra a megújult KKV Technológia Hitelprogram keretében kamat- és díjmentesen. A Mikro-, Kis- és Kisvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18) átdolgozása során a még rendelkezésre álló, közel 137 milliárd forintos keretösszeg felét erre a célra különítették el, így ötéves futamidővel vehető fel tulajdonképpen szabad felhasználásra a kölcsön, amelynél a nulla százalékos kamatterhek mellett csak a tőkét kell törleszteni. A keret másik fele továbbra is beruházási célra vehető fel, itt a futamidő akár hét év is lehet, az igényelhető legnagyobb összeg 150 millió forint, a kölcsön pedig ugyanúgy kamatmentes. A rendkívül kedvező konstrukció az uniós támogatási feltételrendszernek megfelelően érhető el, vagyis a közép-magyarországi régió (Pest megye és Budapest) vállalkozásai kivételével bármely mikro-, kis- és közepes vállalkozás igényelheti az MFB Pontokon. Az érintett vállalkozások számára ez a legolcsóbb finanszírozási lehetőség, amely a működés fenntartására, a válságból való kilábalásra ugyanúgy felhasználható, ahogy a felkészülésre a válság utáni technológiai versenyre is.

A kedvező konstrukció része a Magyar Fejlesztési Bank és az MFB Csoport válságkezelő- és gazdaságélénkítő programjának. Az állami pénzintézeti csoport teljes programja 1500 milliárd forintos, amelyben az induló cégektől a legnagyobb vállalkozásokig minden gazdasági szereplő megtalálhatja a számára megfelelő finanszírozási formát. A program célja, hogy a hitel-, tőke- és garanciaprogramok mentőövet nyújtsanak a bajba jutott cégeknek, ugyanakkor fontos a fejlesztések, beruházások, jelentős méretű projektek megvalósításának ösztönzése is.

Az MFB Csoport válságkezelő- és gazdaságélénkítő programja három pilléren nyugszik: támogatott hitelek mellett garanciavállalást és célzott tőkejuttatást is kínál az állami bank leányvállalataival, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-vel és a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-vel, valamint külső partnereivel összefogva.

A kisvállalkozások számára átdolgozott KKV Technológia Hitelprogram mellett az MFB Krízis Hitelét is kínálják már az állami pénzintézet hitelközvetítő partnerei 2,5 százalékos kamattal. Ez azokat a vállalkozásokat is átsegíti a nehézségeken, amelyek más forrásból nem tudják megoldani a járványhelyzet miatt kialakult likviditási problémáikat. A közép- és nagyvállalatok számára az MFB Versenyképességi Hitel áll rendelkezésre, míg a krízis előtt jól működő kisebb, közepes vagy nagyvállalatok, valamint az innovatív üzleti elképzelésre épülő startupok a Hiventures Zrt. által kidolgozott tőkeprogramok kínálta tőkeinjekciót is választhatják. A harmadik pillér pedig a hitelgarancia vállalása, amellyel jelentősen javítható a vállalkozások hitelképessége.

Az MFB válságkezelő- és gazdaságélénkítő termékei már igényelhetők a Magyar Fejlesztési Banknál és a programjaiban részt vevő pénzintézeteknél, a részletekről a www.mfb.hu oldalon érdemes tájékozódni.

(x)

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1