Kedvezőtlen a jelenlegi hitele? Váltsa ki NHP Hajrá segítségével! (x)
Prémium

Kedvezőtlen a jelenlegi hitele? Váltsa ki NHP Hajrá segítségével! (x)

PR cikk
MNB: hitelkiváltásra is használható az NHP Hajrá

Amennyiben a változó kamatozás, vagy egyéb ok miatt kedvezőtlen a vállalkozói hitelünk, nem kell beletörődnünk. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új hitelprogramja, az NHP Hajrá, segít megszabadulni a rossz kölcsönünktől. A lehetőségre érdemes lecsapni, hiszen egy jól kiválasztott hitelkonstrukcióval, akár komolyabb összegeket is spórolhatunk.

Miért éri meg NHP-ra váltani?

A koronavírus-járvány negatív hatásainak ellensúlyozására indította 2020. áprilisában a jegybank a Növekedési Hitelprogram (NHP) új szakaszát, az NHP Hajrát, a hazai kkv-k pénzügyi támogatásáért. A termék a piac egyik legkedvezőbb hitelkonstrukciója rendkívül alacsony (minden egyéb ügyleti költséggel együtt számított), maximum 2,5%-os fix kamattal. A kamat garantálja a kiszámíthatóságot, mert a futamidő végéig változatlan marad a törlesztőrészletünk.

Az NHP Hajrában elérhető forrás a hitelkiváltás mellett felhasználható többek között beruházások,- és korszerűsítések finanszírozására, új és használt tárgyi eszközök, forgóeszközök beszerzésére, vagy akár EU-s támogatások előfinanszírozására, munkabér finanszírozására és cégvásárlásra is.

A hitelkiváltás feltételei

Ahhoz, hogy NHP Hajrá konstrukció keretében válthassuk ki a meglévő hitelünket, néhány feltételnek meg kell felelnünk. A program során olyan (nem a Növekedési Hitelprogram keretében létrejött), legkésőbb 2020. január 1. napjáig megkötött, forint vagy deviza alapú beruházási hitel vagy pénzügyi lízing kiváltására van lehetőség, amely összhangban van a program vonatkozó feltételeivel. Az új szerződés lejárata lehet későbbi, mint a kiváltandó kkv kölcsön lejárata, de nem haladhatja meg a régi hitel szerződéskötésének napjától számított 20 évet.

Korábbi NHP-t kiváltó kölcsön igénylésére a meghatározott szerződéskötési időszakot követően, vagy a rendelkezésre tartási időszakon túl van lehetőség. Lényeg, hogy az új szerződés nem haladhatja meg az eredeti hitel kiváltásának a napján fennálló tőketartozás összegét. Az NHP Hajrá keretében a meglévő pénzügyi lízing konstrukciókat is kiválthatjuk újabb lízinggel, ellenben késedelmes kölcsön már nem váltható ki. A hitelkiváltásra felvett és a kiváltott kölcsönök mögötti biztosítékok köre azonban eltérő lehet.

A hitel felhasználásának ellenőrzése

A NHP Hajrá keretében nyújtott hitelek folyósítása csak hitelcél igazolása mellett történhet. A hitelcélnak megfelelő felhasználást az igénylő vállalkozásnak dokumentumokkal kell igazolnia a folyósító hitelintézetnek.

Az NHP Hajrával most a bankok versenyeznek Önért, ezért használja ki a lehetőséget és érdeklődjön több hitelintézetnél is, hogy a vállalkozása számára legkedvezőbb konstrukciót kaphassa!

(x)

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
Gránit 1