A tokaji aszú több száz éves készítési hagyománya napjainkban a világ legköltségesebb borkészítési eljárásának számít. Nem kevésbé értékes a hagyományos champagne-i pezsgőkészítési módszer, amelyet mára az egész világ irányadónak tekint. Idén e két legjelentősebb presztízst képviselő ital került a Winelovers ünnepi asztalára.
A Pezsgő és Aszún az érdeklődők a belépőjegyekért cserébe kuponokat kapnak, a kóstolótérben ezeket válthatják egy-egy kóstolóegységnyi aszúra vagy pezsgőre. A 8000 forintos belépőjegy 32 db 250 forintos kupon formájában 100%-ban lekóstolható. Számos tétel teszteléséhez elegendő lesz egyetlen kupon is, de igény esetén további kóstolóegységeket lehet majd vásárolni.
![Lejárt a forralt bor ideje](http://www.portfolio.hu/img/upload/2016/12/trinety_pc_kep_1.jpg)
A Pezsgő és Aszú rendezvényre mostanáig mintegy 11 különböző pincészet tokaji aszúit regisztrálták, kínálatukban akadnak igazi kuriózumok is. További 13 kiállító pedig különféle pezsgőket kóstoltat majd, köztük a magyarok mellett a Louis Roederer francia champagne-át vagy a Codorníú spanyol caváját. Akik ezeknél is különlegesebb italokra kíváncsiak, azok a portói erősített borokban és a tokaji borkülönlegességekben lelhetik örömüket, mint amilyen a késői szüret, a szamorodni vagy az eszencia.
![Lejárt a forralt bor ideje](http://www.portfolio.hu/img/upload/2016/12/trinety_pf_kep_2.jpg)
Időpont: 2016. december 10. (szombat), 15.00-21.00
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest, Erzsébet körút 43-49, Budapest, 1073
Honlap: pezsgoesaszu.hu
Facebook-esemény: www.facebook.com/events/1225008617574512/
Kiállítók folyamatosan bővülő listája: pezsgoesaszu.hu/kiallitok
Jegyvásárlás: pezsgoesaszu.hu/jegyek-jegyvasarlas
(x)