Prémium

Használj ki és dobj el, mint egy rongyot! (x)

Portfolio
A Portfolio Trader Akadémia vezetőjeként mindig figyelemmel követem a kereskedési képzéskínálatot. A napokban futottam bele egy újabb "tuti stratégiát" ígérő tőzsdetanfolyam hirdetésbe a Facebook-on. Vagyis amit hirdettek, az csak a borsos árú tanfolyamot megelőző díjmentes "beetető" előadás volt.

Valószínűleg sokan botlanak hasonló hirdetésekbe, így merült fel a bennem, hogy érdemes bővebben is foglalkozni a kérdéssel: létezik-e tuti stratégia, avagy látnok, aki megmondja a jövőt?
A sietős olvasók kedvéért, a rövid válasz - nem.

Bővebben kifejtve: a stratégia nem más, mint egy felhasználói útmutató saját magunk számára. Megmondja, hogy bizonyos tényezők együttállása esetén vételi, míg más esetben eladási pozíciót vegyünk fel. A stratégiát alkotó elemeket (technikai szintek, indikátorokat, stb.) minden kereskedő a saját ízlése alapján állítja össze, ezért a használatban lévő kereskedési stratégiák és aktív kereskedők száma közel azonos.

A jó stratégia olyan, amiben a kereskedő megbízik, amit képes követni, mert illeszkedik kereskedési stílusához. Ugyanazt a sapkát ráhúzni több emberre értelmetlen! Aminek értelme van, az a stratégiaépítés tanítása, így a kereskedő könnyebben kialakítja saját térképét a piacokhoz. Ezt a tudást adjuk át a hamarosan újra induló Stratégia és Kitartás tanfolyamunkon.


Használj ki és dobj el, mint egy rongyot!

Sokan elemzik a tőzsdei piacokat, sokan formálnak véleményt a jövővel kapcsolatban. Ezért is kérdezik kezdő hallgatóink általában, hogy miként sajátíthatják el a jövőbelátás képességét?

A válasz - sehogyan.

Tudomásul kell venni, hogy a tőzsdei piacokon bármi megtörténhet, és nincs olyan módszer, amivel előre látható a jövő. Nem az lesz sikeresebb kereskedő, aki jobban tudja elemezni az árfolyamgörbét, hiszen azzal nem lép előre. A jó kereskedő kellő önismerettel rendelkezik és képes uralni érzelmeit a tőzsdézés során.

Bizonytalan környezetben is lehet sikerrel kereskedni. Fontos viszont megérteni, hogy a valószínűségekkel játszunk. Pozícióméretezéssel és hozam-kockázat arányokkal érjük el a sikert. A siker útja tehát az önfejlesztés, és nem a piacok analizálása.

A tuti stratégiába, jövőbe látó emberekbe tehát bizodalmat helyezni és ezekre pénzt kiadni felesleges. Mindenkinek önállóan a saját házi feladatát kell elvégeznie, beletanulni a kereskedésbe.
Ha valaki olyan külső tényezőkben keresi a sikert, mint például a "tuti stratégia", akkor az illető tévúton jár, és még abba a stádiumba sem érkezett el, hogy segíteni lehessen rajta. Aki felismeri, hogy minden eredmény belőle fakad, már képes arra, hogy fejlessze magát. Kitartással pedig sikeres tőzsdézővé válhat.

Ezt az utat nyújtjuk mindazoknak, akik ellátogatnak a Trader Akadémia díjmentes szemináriumaira, online előadásaira.

Miért tartunk szemináriumokat díjmentesen és tőzsdetanfolyamot csupán 6.000 forintért?
Válaszunk egyszerű: a Portfolio Trader több kiváló kereskedési platformot kínál, és az ezeket használók számunkra jövedelmet biztosítanak. Képzéseink pedig nyitottak, így akkor is várunk, ha más szolgáltatónál kereskedsz, vagy még az ismerkedés fázisában jársz.

Ha úgy tetszik, használd ki díjmentes oktatásainkat, önköltségi árú tanfolyamainkat! Azután, ha úgy gondolod, dobj el minket, mint egy rongyot.
Ha gyorsítósávra szeretnél lépni a kereskedésben, regisztrálj, 2 napos, hétvégi tőzsdetanfolyamunkra.

(x)

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2