Prémium

"Best in Test": Élen a Telekom mobilinternet-hálózata (x)

Portfolio
A 4G szolgáltatás a mobilinternet új dimenzióját nyitja meg a felhasználók előtt, akik megtapasztalhatják az internetezés valódi új élményét. A válaszidő csökkenése révén böngészés közben az oldalak gyorsabban töltődnek be, pillanatok alatt oszthatók meg a nagyméretű fotók és videók, és az akadásmentes videózás élményéről sem kell már senkinek lemondania.
A Telekom folyamatosan fejleszti 4G hálózatát: mára több mint 2400 településen vált elérhetővé a legkorszerűbb 4G mobilinternet szolgáltatás, és országos lakossági kültéri lefedettsége már 95%-os, ami a tervek szerint az év végéig gyakorlatilag teljesre, 97%-osra bővül.

A 4G lefedettség mellett az ügyfélszám is gyors ütemben növekszik: a 4G mobilszolgáltatás 2012 januári indítása óta több mint 740 ezerre nőtt a Telekom 4G hálózatát használók száma. A 4G adatforgalom folyamatos és stabil növekedést mutat az indulástól kezdve, és 2015. július óta már meghaladja a 10 éve működő 3G szélessávú hálózat adatforgalmát. Mindezt az is elősegíti, hogy a Telekom kínálatában 70 féle 4G-képes okos eszköz közül választhatnak az ügyfelek.

A tapasztalatok szerint az előfizetők több eszközön, képernyőn is kihasználják a gyors mobilnet kínálta kényelmet, természetesen vezet az okostelefonos felhasználás: az ügyfelek több mint 4/5-e okostelefonon 4G-zik, míg a fennmaradó 1/5 közel fele-fele arányban laptopon illetve más 4G-képes, SIM kártyával rendelkező eszközön (router, okoseszköz stb.) használja a szolgáltatást. A növekvő 4G ügyfélszámhoz az is hozzájárul, hogy tavasz óta már nemcsak a Telekom havidíjas, hanem a feltöltőkártyás ügyfelei számára is elérhető és igénybe vehető a 4G mobilinternet. Sőt, a Telekom 4G előfizetői már külföldön is élvezhetik a villámgyors 4G előnyeit, mivel a szolgáltató 2015 folyamán 30 fölé bővíti 4G roaming partnereinek számát.

A dinamikus lefedettség-növekedés mellett utóbbi hónapokban a Telekom szélessávú mobilinternet-hálózata érte el a legjobb teszteredményeket a független nemzetközi és hazai mérések és tesztek során.
A független P3 Communications* múlt hónapban az interneten (www.p3-certificates.com) is közzétett tanúsítványa igazolja, hogy a Magyar Telekom "Best in Test“ minősítést ért el a Mobile Benchmark Hungary 06/2015 felmérésen. A P3 Communications átfogó, a jelenlegi mobilhálózatok széles szolgáltatási spektrumát (például a le- és feltöltési sebességet, a hívássikerességet vagy a beszédminőséget) felölelő mérést folytatott azzal a céllal, hogy az ügyfél szemszögéből felmérje a Deutsche Telekom Csoport vállalatai és versenytársaik mobilhálózatainak minőségét. A szolgáltatók 2G, 3G és 4G hálózatait mind beszéd-, mind adathasználat szempontjából mérték. A Magyar Telekom a beszédcélú és az adatátviteli mobilszolgáltatások terén nemzetközi viszonylatban is az első helyen végzett az összesített eredményben. A P3 tanúsítványa tartalmazza a júniusban elvégzett mérések helyszíneit, valamint a három hazai mobilszolgáltató mért eredményeit is.

Egy további független teszt, az Ookla** Speedtest szélessávú hálózatmérés eredményei alapján a Telekom mobilhálózatának adatsebessége folyamatosan jobb az utóbbi hónapokban, mint a másik két hazai piaci szereplőé, mégpedig az előfizetők mérései alapján, ugyanis a felhasználók maguk végzik a méréseket, és generálják a feltöltött adatokat.

Az NMHH által 2015. augusztusban elindított országos internetsebesség-mérő weboldalon (www.szelessav.net) közzétett mérőautós, 90 napi aggregált sebességmérések eredménye szerint a hazai szolgáltatók közül a Telekom mobilhálózata érte el a legnagyobb 3G és 4G feltöltési és letöltési sebességet, valamint a legrövidebb 4G válaszidőt (ping).

* A P3 nemzetközi menedzsment tanácsadó, támogató és ipari megoldásszállító cég évek óta végez benchmark méréseket világszerte számos nagy mobilszolgáltató csoport, így a DT mellett a Vodafone és az Orange számára, és mobilhálózati tesztjei iparági szabvánnyá váltak Németországban, Ausztriában és Svájcban is.
** Az Ookla (www.ookla.com) globális piacvezető szolgáltató a szélessávú tesztelés és a webalapú hálózatdiagnosztikai alkalmazások területén.

(x)
GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2