Prémium

Palackban ez első magyar Single Malt whisky (x)

Portfolio
A Békési Pálinkafőzde idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A jubileum alkalmából hazánk egyik legnagyobb kereskedelmi főzdéje forgalomba hozta az eddig titokban érlelt 12 éves Békési Whiskyt, amely a piac egyetlen magyar előállítású darabja.
1984. október 11-én kezdődött az ikonikus Békési Pálinkafőzde története. Békési Zoltán édesapjával az elsők között váltotta ki a pálinkafőző engedélyt Csatárkerten, majd hosszú évek alatt együtt tanulták ki a szakma minden fortélyát. A siker nem maradt el. Az igények mentén fokozatosan tovább tudták növelni Békés város határában a gyártási kapacitásukat, egyrészről úgy, hogy bérfőzést folytattak, másrészről kereskedelmi főzdeként.

Palackban ez első magyar Single Malt whisky
A cégben ma is együtt dolgozik a család. Legsikeresebb termékük az eredetvédett gyümölcsből készült Békési Szilvapálinka, melyhez az alapanyagot a 27 hektárnyi saját szilvaültetvényből és a helyi lakosok gyümölcséből nyerik. A cél egyértelmű, mindenki ízlésének megfelelni. Ez a szándék kiegészül azzal, hogy az elmúlt évek minőségi versenye megannyi izgalmas technológiai megoldást hozott magával, így a számítógép vezérléssel irányított erjesztést követően most egyszerre van jelen a hagyományos kétlépcsős kisüsti és a modern oszlopos rendszerű technológia is a főzdében. A különböző főzési eljárások mindegyikében ott rejlik a tökéletesség, amit nem tud más kicsalni belőle, csak az évtizedes tapasztalat.

Palackban ez első magyar Single Malt whisky
Meglepő újdonságként debütált az idei Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon a Békési Pálinka Manufaktúra 12 éves whiskyje. Persze a szakember szerint whisky fogyasztóként az ötlet nem is olyan furcsa, hisz a berendezés gabonapárlat főzésére ugyanúgy alkalmas. Csupán a whisky zamatát adó érleléshez kellett boroshordókat beszerezni a szőlősgazdáktól, amelyeket kádárok enyhe pirítással készítettek fel az érlelésre. Ebből következik, hogy az ízvilág akár hordónként is változhat, ezért a sorszámozott palackokban is hordónként megkülönböztetett tételek vannak. A Békési Single Malt a hagyományos skót whiskykhez hasonlóan egyfajta árpamalátából készült, és tölgyfa hordókba került. Az elmúlt 12 évben íze egyre érettebbé és teltebbé vált a gondosan kikészített hordókban történő érlelés során. A kísérlet sikerült, de itt még nincs vége a történetnek. Közben különleges hordók sora érkezett Békésre a Jameson gyártól, tehát lehet rá számítani, hogy pár év múlva újabb whiskyvel örvendezteti meg Békési Zoltán a kialakulóban lévő magyar-whisky rajongók táborát.(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2