Prémium

Hatékony Cafeteria rendszer, elkötelezett munkavállalók (x)

Portfolio
Több munkáltatóban merülhet fel a kérdés így a téli szezon kezdetén, hogy milyen formában adja az év végi pluszjuttatásokat dolgozóinak. Érdemes megfontolni a döntést, hiszen amíg 100.000 Ft teljes munkáltatói ráfordítással munkabérként - normál adózás mellett - 51.000 forintot tud a dolgozó elkölteni, addig a kedvezményes adózású béren kívüli juttatásként ez az összeg már csaknem 73.000 Ft. Ráadásul az OTP Bank megbízásából készült kutatás eredményei is alátámasztják, hogy a cafetéria juttatást kapó munkavállalók elégedettebbek, mint azok, akik nem részesültek ebben.


Hatékony Cafeteria rendszer, elkötelezett munkavállalók
Sok munkáltató dönt úgy, hogy bérben adja oda az év végi pluszjuttatásokat, pedig ha cafeteriát választva, például OTP SZÉP kártyán adják, akkor a kedvezőbb közterheknek köszönhetően ugyanakkora összegből többet adhatnak dolgozóiknak.

Többet ugyanannyiból

"A SZÉP kártyán, vagy éppen a Cafeteria kártyán nyújtott béren kívüli juttatások kedvezményes (119%-os adóalapra számolva 14% EHO + 16% SZJA, összesen 35,7%) közteherviselés mellett adhatók. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb esetben jobban megéri cafeteriában, mint bérben adni a munkavállalóknak szánt plusz összegeket akár év közben, akár az év végi plusz juttatások kiosztásakor." - hívja fel a munkáltatók figyelmét Gál Tamás, az OTP Bank cafeteria szolgáltatás vezetője.

A dolgozók is szeretik

Az OTP Bank megbízásából, 1 000 fő megkérdezésével készült kutatás rámutatott, hogy 2014-ben is az OTP SZÉP kártya bizonyult a legnépszerűbb elektronikus béren kívüli juttatási formának.

Hatékony Cafeteria rendszer, elkötelezett munkavállalók
A munkaadó szempontjából az sem mellékes, hogy az OTP SZÉP kártyával rendelkező munkavállalók 63 százaléka elégedett munkáltatójával, míg azok között, akik semmilyen cafeteria juttatást sem kapnak, ugyanez az arány mindössze 41 százalék. A kutatás rámutatott, hogy még azok a munkavállalók is kedvelik a SZÉP kártyát, akik nem kapnak ilyen juttatást - az összes megkérdezett dolgozó 70 százaléka szimpatikusnak tartja ezt a juttatási formát.

Tehát a SZÉP kártya nemcsak pénzügyi szempontból lehet kedvező megoldás, hanem még a dolgozók elkötelezettségét is növeli.

Hatékony Cafeteria rendszer, elkötelezett munkavállalók
1. ábra: Azon munkavállalók aránya, akik elégedettek munkaadójukkal


Az OTP SZÉP kártya 2011-es indulása óta 153 milliárd forintnyi feltöltés érdekezett a 795 000 darab OTP SZÉP kártyára. Ebből mostanáig összesen 130 milliárd forintot használtak fel a kártyabirtokosok.

Adminisztráció nélkül, szabadon
"A SZÉP kártya mellett cafeteria kínálatunkban megtalálható a Cafeteria kártya is, amelynek eleme az ajándékutalvány, a sport utalvány, az iskolakezdési támogatás, a kultúra utalvány, valamint az OTP Egészségpénztár szolgáltatásai is. Itt említeném meg az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár szolgáltatásait, melyek szintén Cafeteria portfoliónk részét képezik, viszont a kártyának nem eleme. Mindezek mellett jelentős szereppel bír a béren kívüli juttatások nyilatkoztatását jelentősen megkönnyítő és egyszerűsítő OTP Cafeteria szoftver szolgáltatás is, amellyel partnereink csökkenthetik adminisztrációs költségeiket, és növelhetik munkavállalóik elégedettségét, motivációját." - tette hozzá Gál Tamás.

Az OTP Bankcsoport az idei évben a magyar piacon elsőként elérhetővé tette munkáltatói partnerei részére az OTP ADLAK szolgáltatást, ami jelentősen megkönnyíti a munkáltatói vissza nem térítendő lakáscélú támogatás folyósítását a munkaadók számára. Az új juttatási forma várhatóan több százezer munkavállalót érinthet majd.

Az utóbbi három évben az olyan elektronikus juttatási formák, mint például az OTP SZÉP kártya, ismertté, sőt kedveltté vált a munkavállalók körében is. Az OTP Bankcsoport a cafeteria palettáján keresztül több mint 1,2 millió munkavállalót szolgál ki munkáltatói partnereivel közösen.

További információ:
www.otpszepkartya.hu
www.otppenztarak.hu

Az OTP SZÉP Kártyáról Az OTP SZÉP kártya három cafeteria elemet egyesít egyetlen kártyában. Ennek megfelelően a SZÉP kártyára kapott juttatást három alszámlára kérhetik a munkavállalók: szabadidő, szálláshely és vendéglátás. Sőt, a legtöbb esetben azt is a kártyabirtokosok dönthetik el, hogyan osztják meg a három alszámla között a kedvezményes adózás mellett adható maximum 450.000 Ft-os éves keretösszeget: - a szálláshely alszámlára 225 000 Ft támogatás; - a vendéglátás alszámlára (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) 150 000 Ft támogatás; - a szabadidő alszámlára (szabadidő-eltöltést, az egészségmegőrzést szolgáló), 75 000 Ft támogatás adható.

(x)
GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2