Prémium

Megosztaná az autóját vagy a lakását? (x)

Portfolio
A közösségi gazdaság a források, eszközök megosztására épül, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy akkor használjanak valamit, amikor épp szükségük van rá, mindezt anélkül, hogy meg kelljen vásárolniuk. A Telekom leggyorsabb, 4G szolgáltatása is segít abban, hogy bárki felfedezze a benne rejlő lehetőségeket.
A javak megosztása korántsem mai jelenség, ami azonban sokáig csak kisebb közösségeken belül működött, az mára, az okostelefonon is elérhető szélessávú internetnek is köszönhetően sokkal nagyobb tömegek számára vált elérhetővé, ráadásul jól szervezett és adminisztrált formában. A modell létjogosultságát bizonyítja, hogy egyre több területen születnek meg ilyen vállalkozások és világszerte egyre többen vallják, hogy nekik nem feltétlenül fúrógépre van szükségük, csak egy lukra a falban. Ezzel párhuzamosan gomba módjára szaporodnak azok a vállalkozások, amelyek erre a modellre építenek.

Megosztaná az autóját vagy a lakását?
Korunk a javainkban rejlő értékek újrafelfedezésére sarkall bennünket, és arra, hogy egymással együttműködve hozzuk ki a legtöbbet mindabból, amink van. Hogy a gazdaságot, a társadalmat, vagy mindkettőt átalakító jelenségnek vagyunk tanúi, ma még nem tudható, az amerikai Time magazin mindenesetre a közösségi megosztáson alapuló gazdaságot a tíz olyan dolog egyikének nevezte, amelyek megváltoztatják a világot.

De vajon miért most emelkedett magasra a közösségi gazdaság csillaga? A válasz részben a gyors és okostelefonon is elérhető internet-szolgáltatás globális elterjedésében keresendő. Azonban nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy a közösségi médián keresztül számos online közösség szerveződött, ügyes bajos dolgainkkal, igényeinkkel egyre gyakrabban fordulunk hozzájuk.
Ma már sokkal több és alaposabb információnk áll rendelkezésre mind egymásról, mind pedig a felkínált lehetőségekről, tárgyakról, szobákról, bármiről. Ilyen formán javainkat nagyobb biztonsággal bocsátjuk mások rendelkezésére, és jó eséllyel mi magunk sem veszünk zsákbamacskát, amikor a másokét vesszük igénybe.

A gyors mobilinternet szolgáltatásnak, például a Telekom 4G-nek köszönhetően egyetlen mobileszközzel a kezünkben ma már percek alatt találunk magunknak szállást vagy autót a világ szinte bármely pontján. Pontosan láthatjuk, hol parkol a kölcsönzésre váró autó, a közösségi oldalakon megnézhetjük előre, hogy kinek az otthonában verünk tanyát, a fizetés és a számlázás pedig a közvetítő biztonságos felületén keresztül történik. A lehetőségek száma szinte végtelen, az ötletek és a kreatív vállalkozások száma pedig naponta nő. A Telekom a hazai, közösségi megosztásra épülő vállalkozások megismertetésére, a keresleti és a kínálati oldal hatékony összekötése céljából hozta létre mobilplatformokon is elérhető weboldalát. A telekom.hu/kozossegereje egyfajta előszobája ezeknek a cégeknek, amelyeket ilyen módon a felhasználó egyetlen kattintással elérhet.

(x)
GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2