Prémium

Hatékony finanszírozási lehetőségek a hazai KKV szektor számára (x)

Portfolio
Jelenleg 240 milliárd forint összeg áll az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. (MV Zrt.) részére, hogy visszatérítendő jellegű uniós támogatásokkal segítse a KKV szektor beruházásait. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt konstrukciók - az Új Széchenyi Hitel, a Kombinált Mikrohitel Program és az Új Széchenyi Hitelgarancia program - elősegítik a vállalkozásokat a tevékenységük fejlesztéséhez és bővítéséhez elengedhetetlen eszközökhöz előteremtésében.


Hatékony finanszírozási lehetőségek a hazai KKV szektor számára
A refinanszírozott hitelprogramok között az "Új Széchenyi Hitel", rendkívül kedvező kondíciókkal érhető el a pénzügyi közvetítőknél az egész ország területén. A program segítségével akár 50 millió forint összegű kölcsönhöz lehet hozzájutni maximum 9%-os éves piaci kamattal, forint alapon árfolyamkockázat nélkül. A forrás tevékenységbővítéshez kapcsolódó beruházás és beruházáshoz kötött forgóeszköz finanszírozásra is igényelhető.

A "Kombinált Mikrohitel Program" szintén egyedülálló lehetőség a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésében. Olyan vállalkozások is igényelhetik, akiknek normál banki hitelfelvételre korlátozottan, vagy egyáltalán nem lenne lehetőségük. Akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás, illetve 20 millió forint kedvezményes kamatozású forinthitel igényelhető ingatlanvásárlásra, eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésekre. A konstrukció azért is nagyon kedvező, mert kezdő, induló vállalkozások is élhetnek ezzel a hitellehetőséggel, akár már 10 % önerővel, egyedülállóan alacsony kamattal. A program egyik nagy előnye az egyablakos kiszolgálás, így a vállalkozások egy helyen nyújthatják be a visszatérítendő és a vissza nem térítendő támogatási igényüket.

Az MV Zrt. garancianyújtással is elősegíti a mikro-, kis- és középvállalkozások forráshoz jutását az "Új Széchenyi Hitelgarancia Program" keretében. A vállalkozások az így megszerzett forrásokat gépek, berendezések vásárlására, beruházásokra, többek között ingatlanvásárlásra és a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz finanszírozásra is fordíthatják. A program keretén belül a garancia elbírálás két napon belül megtörténik. A hitelrész akár 80 százaléka, illetve ügyletenként maximálisan 200 millió forint garantálható, maximum 15 éves futamidővel. A konstrukció rugalmas, hiszen megkezdett beruházást is lehet a segítségével finanszírozni.

Bővebb információ: www.mvzrt.hu, www.nfu.hu

Hatékony finanszírozási lehetőségek a hazai KKV szektor számára
(x)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker