Prémium

Tévedés! - Lehetnek egy helyen a magyar és a külföldi tőzsdék (x)

Portfolio
Unja már, hogy külön kereskedési platformot, akár külön brókercéget kell használnia a magyar és a külföldi piacokra? Pedig ez tévedés, nem kell lemondania a magyar tőzsde eléréséről, ha külföldi részvényekkel is szeretne kereskedni! A KBC Equitasnál ugyanúgy néhány kattintással érheti el az amerikai, a nyugat-európai és a régiós, köztük a magyar piacokat is.

Az amerikai tőzsdéken akár már 6.99 dolláros díjon kereskedhetnek az ügyfelek, s a cég júniusban egy komoly akciót is hirdetett: a frankfurti Xetra piacon minden 15 ezer euró alatti kötést mindössze 3 eurós fix jutalék terhel, az ezen összeg feletti tranzakciókra pedig egy ultrakedvezményes, 0,02%-os jutalékkulcsot alkalmaznak.



Tévedés! - Lehetnek egy helyen a magyar és a külföldi tőzsdék

Megfelezte díjait a KBC Equitas

Jelentősen csökkentette a külföldi piacokra vonatkozó árait a KBC Equitas alig egy évvel azután, hogy az online brókerszolgáltató elérhetővé tette rendszereiben a legfontosabb amerikai, európai és régiós tőzsdéken kereskedett részvényeket. Az árcsökkenés minden külföldi tőzsdét érint, a minimumdíj egyes piacokon 50%-kal lett kedvezőbb, miközben a százalékos kulcsok bizonyos díjcsomagokban több mint 20%-kal kerültek lejjebb.

"Még tartja magát az a tévhit a magyar befektetők körében, hogy külföldi részvényekkel kereskedni sokkal drágább, és lényegesen nagyobb tőkét igényel, mint a magyar piac. Ezen változtatni szeretnénk." - mondta el Takács Szabolcs, a KBC Equitas üzletfejlesztési igazgatója, hozzátéve, hogy egyre többen látják be, semmivel sem nagyobb ördöngösség McDonald's, Apple, Google, Volkswagen vagy más egyéb óriásrészvényekkel kereskedni, mint az OTP, vagy éppen a MOL papírjaival.

"A KBC Equitas rendszereiben éppen az a szép, hogy ezek a papírok, azaz a magyar és a külföldi piacok csak egy kattintásnyi távolságra vannak egymástól. Nem kell lemondanunk a BÉT gyöngyszemeiről, ha világcégek részvényeivel is szeretnénk kereskedni" - tette hozzá.

A KBC Equitas ügyfelei így az USA részvénypiacain például már 6,99 dolláros minimum jutalékkal kereskedhetnek, miközben a legkedvezőbb százalékos díj 0,25%, és a legmagasabb is csak 0,35%. A frankfurti Xetra piacon hasonló módon a minimumdíj 6,99 euró, a százalékos díj pedig ugyanúgy 0,25% és 0,35% között mozog attól függően, hogy melyik díjcsomagot választjuk.

Júniusban az új árazás mellett a KBC Equitas egy akcióval is készül, így azok is kipróbálhatják a külföldi kereskedést, akik esetleg eddig nem tették. Ebben a hónapban a frankfurti Xetra piacon minden 15 ezer euró alatti kötést mindössze 3 eurós fix jutalék terhel, az ezen összeg feletti tranzakciókra pedig egy ultrakedvezményes, 0,02%-os jutalékkulcsot alkalmaznak. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek szinte ingyen kereskedhetnek olyan világcégek részvényeivel, mint az Adidas, a BMW, a Lufthansa, a Siemens, a Volkswagen, vagy az Allianz.


Tévedés! - Lehetnek egy helyen a magyar és a külföldi tőzsdék

Egyre többen kereskednek külföldön

A Budapesti Értéktőzsdén jelenleg tapasztalható forgalom igen gyenge, miközben az árfolyamok semerre, vagy jobbára lefelé mozognak. Mindeközben a külföldi részvénypiacokon magyar mércével mérve továbbra is elképesztően magas forgalmak láthatók, és szép számmal akadnak siker sztorik is, amelyekből könnyedén részesedhetünk akár Magyarországról is.

"A KBC Equitas rendszerekben az elmúlt hónapok folyamán olyan kedvelt lett a külföldi kereskedés, hogy a partnereknél jelentős árcsökkentést tudtunk elérni, s most ezt a méretgazdaságosságból származó előnyt továbbadjuk ügyfeleinknek" - mutat rá Takács Szabolcs. A társaság az elmúlt hetekben átfogó felmérést végzett ügyfelei körében az elégedettségről és az igényekről, az eredményekből tisztán látszik, hogy az ügyfelek a jövőben is tömegesen szeretnének a külföldi részvénypiacokon befektetni.

Ingyenes oktatások

A KBC Equitas felmérése alapján ugyanakkor bizonyos ügyfeleket az információhiány is visszatart a külföldi piacoktól, éppen ezért a befektetési szolgáltató ingyenes oktatásokon mutatja be az érdeklődőknek a külföldi tőzsdézés minden csínját-bínját. A KBC Equitas gondol a nem budapesti ügyfelekre is, így az előadások akár otthonról, interneten keresztül, webinárium formájában is meghallgathatók, nem szükséges személyesen elmenni a szemináriumokra. Az oktatásokra a KBC Equitas WebBroker nevű kereskedési rendszerében, alig pár kattintással lehet jelentkezni.

Az oktatásokon ugyan csak a KBC Equitas ügyfelei vehetnek részt, és természetszerűleg csak ők részesedhetnek a rendkívül kedvező kereskedési díjakból is, de mi sem egyszerűbb, mint számlát nyitni a brókercégnél. Nem kell mást tenni, mint a KBC Equitas oldalán megadni a szükséges adatokat, a cégnél pedig előkészítik a papírokat, így a központi ügyfélszolgálatra, vagy a kijelölt K&H bankfiókok bármelyikébe besétálva már csak egy aláírásra van szükség, és az újdonsült ügyfél máris kereskedhet a számláján.



Tévedés! - Lehetnek egy helyen a magyar és a külföldi tőzsdék


Tévedés! - Lehetnek egy helyen a magyar és a külföldi tőzsdék

(x)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker