Prémium

Mennyire fogyasztóbarátak a biztosítók? (x)

Portfolio
A kérdésre a választ hamarosan megkaphatjuk, mivel megjelent Az Év Fogyasztóbarát Biztosítója 2011 szakmai díjának pályázati felhívása. A díj első alkalommal kerül meghirdetésre, a pályázati kritériumrendszer kialakítói között találjuk a PSZÁF és a MABISZ mellett a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületét, valamint az alapító Tetszett Magyar Fogyasztóvédelmi Elégedettségi Monitor Kft-t is.


Mennyire fogyasztóbarátak a biztosítók?
A díj kialakításakor alapvetően két igen fontos cél lebegetett az alapítók szeme előtt: meghatározni, hogy mit jelent fogyasztóbarát biztosítónak lenni, illetve megmutatni a lakosságnak a biztosítók ügyfélbarát, a fogyasztók érdekében hozott lépéseit, intézkedéseit.

A pályázati kiírás szerint a zsűri áttekinti, hogy az

Mennyire fogyasztóbarátak a biztosítók?
adott biztosító milyen hatékonysággal kezeli a hozzá érkezett megkereséseket, panaszokat, s hány alkalommal, milyen súlyú ügyben kapott bírságot a Felügyelet, vagy a Versenyhivatal vizsgálata alapján. Fontos kérdés, hogy milyen átlagos határidővel végzi a kárrendezési eljárást, vagy az elektronikus ügyfélmegkeresések megválaszolását.

A pályázat lelkét mégis az a 10 kifejtendő kérdés adja, melyben a biztosítók bemutathatják, hogy üzletmenetük, tevékenységük különböző területein milyen intézkedéseket hoztak ügyfeleik kényelme, biztonsága, elégedettsége érdekében. A pályázati anyagok tartalmazni fogják a panaszkezelés, a tájékoztató anyagok (és elektronikus felületek) és hirdetések minőségbiztosítása érdekében tett lépéseket, a biztosítási termékeket közvetítők munkájának ellenőrzésére képzésük fejlesztésére fordított energiákat. Egy fogyasztóbarát biztosító kiemelten figyel az anyagi nehézségekkel küzdő ügyfeleire, a hátrányos helyzetűekre, s állandóan figyelemmel követi ügyfelei róla alkotott véleményét, beépítve a tapasztalatokat működésébe is.



Mennyire fogyasztóbarátak a biztosítók?
A díjat elnyerő társaság lesz 2011 Fogyasztóbarát Biztosítója és az ezzel járó címet és emblémát egy évig viselheti. Amennyiben a pályázók közül több kiemelkedő munka érkezik - bizonyítva a biztosítók fogyasztóbarát elköteleződését - a zsűri legfeljebb további két, kiemelkedő pályázatot "Elismerésre méltó fogyasztóbarát tevékenység" címmel jutalmazhat.

Egy fogyasztóbarát díj esetében létfontosságú a szakmai hitelesség, a jól felépített rendszer, a megbízhatóság. Ennek érdekében a díjazás folyamata kétszintű: a feltételrendszert a Kiírók Tanácsa határozza meg, majd az általuk szakmai körökből és fogyasztóvédelmi szakemberekből felkért zsűri dönt a beérkezett pályázatok sorrendjéről.

A pályázati kiírás letölthető a koordináló szerv honlapjáról: http://www.tetszett.hu/szakmai-dijak/132-palyazat i-kiiras-biztosito-szakmai-dij

A pályázat leadási határideje: 2012. március 30.

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker