Prémium

December 2-án kiderül, ki a legjobb a legjobbak között (x)

Portfolio
Az idei díjazottak december 2-án vehetik át díjaikat a Művészetek Palotájában
A Demján Sándor üzletember és a VOSZ Elnöksége által alapított díj ez alkalommal is tíz kategóriában kerül átadásra a Művészetek Palotájában, 2011. december 2-án (pénteken), a Magyar Vállalkozók Napja rendezvénysorozata keretein belül, immáron kilencedszer. A Gálaestet a Magyar Televízió I. csatornája ebben az esztendőben is csúsztatott élő adásban közvetíti az esemény napján este.

Az írásban felkért jelölőktől idén ismét rekord mennyiségű jelölés érkezett az Alapítványhoz, közel 500 db, a legtöbb Magyar színház és filmművészet kategóriában, 68 db. A beküldött jelölésekből idén nyár elején a Társadalmi Tanácsadó Testület és a Kuratórium tagjai, együttes ülés keretében kategóriánként három-három "prímát" választottak titkos szavazással. A VOSZ kibővített Elnöksége és a Kuratórium által a Prima Primissima Díjátadó Gálaest napján, 2011. december 2-án a "prímák" közül mind a tíz kategóriában egy-egy "primisszima" kerül majd megválasztásra. A "prímák" 10 ezer euró, míg a "primisszimák" 50 ezer euró díjazásban részesülnek. A "primisszimák" megkapják a Zsolnay Porcelánmanufaktúra csodálatos eozin "Kincsem-szobrát" is, amelyet Schrammel Imre, Primissima- és Kossuth-díjas keramikusművész tervezett.

Ebben az évben is átadásra kerül a Közönség-díj, amelyet a 30 díjazott közül nyeri el a közönség kedvence. A "prímákra" idén július 1-től lehet szavazni az interneten a www.primaprimissima.hu honlapon, szeptembertől telefonon és SMS-ben is. További információ a facebook-on is elérhető (www.facebook.com/primaprimissima ). A legtöbb szavazatot kapott jelölt részesül majd a Közönség-díjban, illetőleg az azzal járó 50 ezer eurós pénzdíjazásban, amelyet Csányi Sándor, a Kuratórium elnöke ez évben is a magánvagyonából ajánlott fel. A Közönség-díjas továbbá megkapja az Ajka Kristály Üvegipari Kft. által készített ólomkristály Kincsem lovat.

A Mercedes-Benz Hungária Kft., a Mercedes-Benz márka hivatalos importőre és a Pappas Auto Magyarország Kft., a legnagyobb márkakereskedés közösen támogatja a Prima Primissima rendezvényt. A szavazók közül egy szerencsés nyertes egy Mercedes-Benz B-osztályú személygépkocsival térhet haza, amely idén decemberben kerül kisorsolásra.

2011-ben immár ötödik alkalommal adják át a Junior Prima Díjakat, amelyet az az igény hívott életre, hogy ne csak a már komoly eredményeket felmutató szakembereket jutalmazzák, hanem a feltörekvő tehetségeket is. Mint azt a Társalapítók tábora is mutatja, egyre több patinás vállalat ismeri fel, hogy a jövő sikere a fiatal tehetségek gondozásában rejlik. A Junior Prima Díj keretein belül kategóriánként 10 "junior prímát" választanak ki, és a szerencsés nyertesek fejenként 7.000 eurót kapnak. Ez az összeg egyrészt eddigi kiemelkedő munkájuk elismerése, másrészt kulcs egy olyan ajtóhoz, amely mögött még nagyobb, talán korlátlan lehetőségek rejlenek.

A Junior Prima Díjat 2011-ben az alábbi 8 kategóriában osztják ki:
  • Magyar tudomány kategória: Társalapítója az MFB Zrt. (2007. óta)
  • Magyar sport kategória: Társalapítója az MKB Bank Zrt. (2007. óta)
  • Magyar oktatás és köznevelés kategória: Társalapítója a Vodafone Magyarország Zrt. (2007. óta)
  • Magyar építészet és építőművészet: Társalapítója a TriGranit Fejlesztési Zrt. (2008. óta)
  • Magyar zeneművészet: Társalapítója a Magyar Villamos Művek Zrt. (2008. óta)
  • Magyar sajtó kategória: Társalapítója az Erste Bank Hungary Nyrt. (2008. óta)
  • Magyar színház- és filmművészet kategória: Társalapítója az FHB Jelzálogbank Nyrt. (2010. óta)
  • Magyar népművészet és közművelődés kategória: Társalapítója a Docler Holding (2011. óta)

A díj megalapítása nem jöhetett volna létre, ha Demján Sándor mellé nem sorakoznak fel Társalapítóként a fenti vállalatok.

A Prima Primissima Gálaestet megelőzően, az ősz folyamán a Megyei Príma Díj átadókra is sor kerül. Minden megyében három-három, a helyi közösség által elismert kiemelkedő személyiséget, vagy jogi személyt részesít elismerésében a VOSZ megyei szervezete, rangos program és nívós műsor kíséretében. A megyei díjátadó rendezvények fontos helyi eseményekké fejlődtek az évek folyamán, amelyek keretében a megyei vállalkozók és vállalkozások a helyi szellemi élet, a kultúra, a tudomány, az oktatás, a köznevelés és a sportélet kimagasló képviselőit, elismert szereplőit részesítették elismerésükben. Mára elmondható, hogy ezek a megyei rendezvények szerves részeivé váltak a nemzeti tőke részéről megnyilvánuló és egyre erőteljesebben kibontakozó mecenatúrának, amellyel a vállalkozói társadalom a szellemi élet támogatásával is hozzá kíván járulni az ország gazdasági-társadalmi felemelkedéséhez.

(x)
MNB Intézet

A szignifikanciatesztelés logikája

Egy viselkedéses közgazdaságtan területén végzett kutatás során arra voltak kíváncsiak a kutatók, hogy a reptéri piszoárok belsejébe ragasztott legyet ábrázoló matrica növeli-e annak az e

GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2