Prémium

SAP a pénzügyi szektorért (x)

Portfolio
SAP a pénzügyi szektorért A 2011-es év lehet a 2008 óta a hazai pénzügyi szektor életét is nehezítő pénzügyi bizalmi válságból kiinduló reágazdasági válság utáni első olyan esztendő, amikor már a hitel és egyéb, ÜF felé fennálló kitettségekből álló portfoliók többé-kevésbé megtisztításra kerültek és a szektor egy lassú, de az óvatosság elve alapján fenntartható növekedési pályára állhat. Kérdés, hogy melyek azon makacsul jelenlévő fájdalompontok az üzleti és támogató folyamatokban, amelyek kezelése komplex megközelítést igényel? Hogyan lehet IT invesztícióval akár már rövid távon a költségmutatókon javítani? Hogyan lehet az üzleti működést lényegesen hatékonyabbá tenni?
Ács Péterrel, a SAP Hungary Kft. pénzügyi szektorért felelős vezetőjével készült beszélgetés választ adhat a kérdésekre.

SAP a pénzügyi szektorért
Kérdező: az SAP globális piacokon való kiemelkedően erős jelenléte és brand-jének értéke megkérdőjelezhetelen, mégis úgy tűnik, mintha a magyar pénzügyi szektorban kevéssé lenne ismert a neve.

ÁP: Ez kétségtelen, ugyanakkor a cég komoly (organikus és akvizíciókon keresztüli) fejlődésen esett át, amely révén a hangsúlyos értékesítési pontok, a fókuszok újragondolásra kerültek. Ennek eredményeképpen a pénzügyi szektornak nyújott megoldás portfoliónkkal szemben elvárás, hogy a magyar piacon is SAP térnyerésnek legyünk tanúi, természetesen nem erőből, hanem az Ügyfelek egyéni üzleti igényeinek való hiánytalan megfelelés mellett. Hangsúlyozandó, hogy a pénzügyi szektor megoldás portfoliónk közel 10 éves intenzív fejlesztési múlttal büszkélkedhet, tehát az SAP globális szinten komoly szakmai tapasztalattal és referenciákkal rendelkezik a pénzügyi szektorban, és immáron bontogatja szárnyait a hazai piacon is.

K: az IT fejlesztések kora a felmérések szerint 2011-ben újrakezdődött, ezzel együtt természetesen a konkurencia sem ül a babérjain; mik a legfontosabb fejlesztési irányok az SAP-nál?

ÁP: a pénzügyi szektornak, mint speciális iparágnak nyújtott megoldásaink folyamatos fejlesztése mellett az SAP komoly innovációs potenciállal és tartalékokkal rendelkezik; úttörök vagyunk a memória-alapú IT technológiai platform kifejlesztésében a valós idejű analítikus alkalmazásunkkal, illetve komoly fejlesztéseket eszközöltünk az üzleti intelligencia és mobility megoldások terén; csak 2011-ben több tíz új megoldásunk fog kijönni.

K: Az éles piaci versenyben hogyan viszonyul az SAP az ügyfelekhez? Mi az akvizíciós stratégia? Hogyan próbálják megszólítani az ügyfeleket?

ÁP: Természeseten sok céghez hasonlóan az SAP is negyedévről negyedévre él, ugyanakkor egyre komolyabb mértékű erőforrást kívánunk allokálni az ügyfelekkel való szakmai konzultációra; a cél, hogy megértsük az ügyfelek igazi igényeit és ne az ügyfelek elvárásait igazítsuk az IT megoldás képességeihez, hanem pont fordítva. Úgy gondolom, hogy a pénzügyi szektorban ez a szemlélet kiemelten fontos.

K: röviden fel tudná vázolni az SAP által a pénzügyi szektornak kínált megoldás-portfolió elemeit és képességeit?

ÁP: Természetesen; alapvetően a bankokra és biztosítótársaságokra vannak dedikált funkcionalitást lefedő tranzakciós és analítikus megoldásaink; csak néhányat megemlítek a teljessség igénye nélkül: banki számlavezetés, betétkezelés, kártyamenedzsment és üzleti partner menedzsment; lízingcégekre vonatkozó megoldás, biztosítótársaságok üzleti és támogató folyamatait lefedő megoldások.

K: Honnan ismerhetik meg a potenciális ügyfelek ezen termékeket részleteiben?

ÁP: a piacról érkező visszajelzések alapján sajnálatos módon elmondható, hogy az SAP-t az ügyfelek többsége az ipari termelő nagyvállalatoknak szánt vállalat-irányítási rendszerek szállítójaként azonosítja (ezen körnek egy része nem is feltétlenül tudja, hogy ezen kívül más megoldást is kínálunk); szeretnénk ezt a téves piaci berögződést feloldani és az SAP sokszínűségéről és rugalmasságáról meggyőzni ügyfeleinket.
Erre kíváló alkalomnak ígérkezik a pénzügyi szektorra dedikáltan 2011. május 11-én megrendezésre kerülő konferenciánk, aholis elsősorban a bankok és biztosítótársaságok első kézből kaphatnak strukturált információt megoldásainkról, valamint az ügyfeleknél általunk feltételezett azon problémákról, amelyeket érdemben tudunk orvosolni.
Kellemes, de ugyanakkor interaktivitást igénylő és intenzív napnak ígérkezik ez a szerdai nap; érdemes látogatást tenni nálunk (további információ és regisztrációhoz link:

Jelentkezem az SAP Hungary pénzügyi szektor konferenciájára
(X)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker