Prémium

Napon túli OTP short egyszerűen! (x)

Portfolio
Bármely tőzsdei termék grafikonjára pillantva, a technikai elemzésben teljesen kezdő kereskedő számára is egyértelművé válik, hogy az árfolyamok hullámmozgást végeznek, amely során az emelkedő szakaszokat csökkenők követik, és fordítva. Teljesen jogosan merül fel tehát az igény, hogy ne csak az emelkedő, hanem a csökkenő szakaszokból is profitálhassunk.

Hagyományos tőzsdei részvény kereskedés esetén, a napon túli árfolyamcsökkenésre történő üzletelés nem egyszerű feladat! Különösen igaz ez a magyar tőzsdére, ahol ez csak részvényt kölcsönkérve igen bürokratikusan és költségesen oldható meg, kizárólag hagyományos bróker igénybevételével.

Az olyan instrumentumok esetében, ahol az adott termék nem kerül ténylegesen a birtokunkba, hanem mindösszesen a vételi és eladási árfolyam közötti különbözet elszámolására irányul ügyletünk (határidős termék, CFD, spread), a napon túli eladási pozíció nyitása minden további nélkül megoldható. A hasonló elven működő WorldSpreads rendszerében a több ezer külföldi termék mellett immáron az OTP-vel kereskedve is meglovagolhatjuk a csökkenő hullámokat.

Napon túli OTP short egyszerűen!
Az OTP esetében a legkisebb elmozdulás, hasonlóan a pesti börzén forgó részvényhez, a WorldSpreads-nél is 1 pont, de az árelmozdulás értéke nem egy forint, hanem 1 euró! (Euróban vezetett WorldSpreads számla esetében) Egy 100 forintos áresés a Budapesti Értéktőzsdén 100 eurós változást hoz a WorldSpreads-en üzletelő kereskedő számlájára.

Mivel minden egyes pont az árfolyamban 1 euró értékű a rendszerben, a mostani 5300 Ft-os árfolyamnál, egy a WorldSpreads-en kereskedett OTP kontraktus értéke 5300 euró. A platformon tőkeáttételes kereskedés zajlik, a szükséges fedezet 10%, ami azt jelenti, hogy minimálisan 530 euróra van szükségünk ahhoz, hogy az 5300 euró értékű pozíciót felvegyünk.

Hagyományos jutalékkal nem kell számolnunk, kereskedésünk költsége a spread, ami a vételi és eladási oldal közötti különbség, valamint napon túli pozíció esetén a tőkeáttételből adódóan a finanszírozási költségeket is állni kell, ami nagyságrendileg egy euró/nap vételi, 0,25 euró/nap eladási pozíció esetében.

Napon túli OTP short egyszerűen!
Amennyiben az OTP 60 perces grafikonján a rövid távú emelkedő trend megtörik, és ezzel együtt, újra az 5350 Ft-os szint alá kerül az árfolyam, akkor a további árfolyamcsökkenés reményében, nem tűnik rossz ötletnek egy eladási pozíció felvétele. Ebben az esetben a célárfolyamunk a 4800-as szint, amit a grafikon alapján 4-5 nap alatt abszolválhat a részvény, amennyiben a várakozásunknak megfelelően változik az árfolyam. Az 500 Ft-os áresés 500 eurós változást okoz a kereskedési számlán a WorldSpreads rendszerében.

Az OTP shortolást kockázat nélkül kipróbálhatja. WorldSpreads DEMO számla igénylés ITT .
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker