Prémium

Az atipikus foglalkoztatási megoldások előnyei (x)

Portfolio


Az atipikus foglalkoztatási megoldások előnyei

A hazai kis- és középvállalkozások működésére jellemző rugalmasság foglalkoztatásukban csak kis mértékben jelenik meg, annak ellenére, hogy a vevők igényeinek kielégítésében leggyakrabban az emberi erőforrásokkal kapcsolatos problémák akadályozzák őket.

"A hazai kis- és középvállalkozások tulajdonosai, menedzserei nem rendelkeznek a foglalkoztatási döntéseiket megalapozó ismeretekkel az atipikus foglalkoztatást illetően, az alkalmazott megoldásokat intuitíven választják ki."

"Az atipikus foglalkoztatási formákról a kutatásban részt vevő cégek vezetőinek 49 %-a úgy nyilatkozott, hogy "hallott róla, de nem tájékozott", 21%-a pedig úgy, hogy "egyáltalán nem ismeri."

"Jellemző hogy a vállalkozások vezetői szöveges válaszaikban úgy nyilatkoztak, hogy ilyen irányú döntéseiket nem elsősorban gazdasági vagy üzleti tényezőkre alapozzák, hanem a szervezet olyan puha tényezőire, amely a bizalomra, menedzsment attitűdökre, meglévő foglalkoztatási szokásaikra vezethetők vissza"
(Forrás: Finna Henrietta (2008) "A munkaerőpiaci rugalmasságot elősegítő atipikus foglalkoztatási formák a hazai kis- és középvállalkozásoknál" című disszertációja )

Pedig a minőségi ügyfélkezelésben, az ügyfélkör bővítésében és az elégedett ügyfelek megtartásában talán sosem játszott akkora szerepet az emberi tényező, mint napjainkban. A jelenlegi piaci környezetben újra előtérbe került, és hangsúlyozottabban, mint bármikor eddig, a költségek és kockázatok szintjének ésszerű csökkentése, a kulcs szakemberek kiválasztásának optimalizálása.

Milyen atipikus foglalkoztatási megoldások a leggyakoribbak ma Magyarországon?
Ilyenek többek közt a bedolgozás, távmunka, munkaerő-kölcsönzés, idénymunka, részmunkaidős foglalkoztatás, kiküldetés, kirendelés, a határozott idejű vagy projekt jellegű foglalkoztatás
A PREFERO Humán Szerviz Kft. az atipikus foglalkoztatási formák specialistájaként elsősorban az alábbi megoldásokkal tud segítségére lenni emberi erőforrás gondjainak megoldásában.

1. A munkaerő kölcsönzése
Jó módszer a toborzási és egyéb adminisztratív költségek, az adminisztratív állomány, valamint a munkajogi felelősségek szintjének csökkentésére. Különösen jó még a gyorsan változó emberi erőforrás szükséglet kezelésére, mivel a létszám szinte azonnal költségmentesen növelhető vagy csökkenthető.
Pénzügyileg kedvezőbb megoldás is lehet, mivel a szolgáltatás áfája elszámolható, szemben a bérköltséggel.
A hónap végén azonnal fizetendő bérköltség fedezete az előállított, illetve eladott árú, vagy szolgáltatás lenne, amelynek ellenértékét ekkorra még általában nem kapja meg a vállalkozás. Ezért akár komolyabb pénzügyi előny is lehet, ha a megrendelő a munkaerő-kölcsönző felé hosszabb fizetési határidőt tud érvényesíteni. Jó esetben így akár a fedezet alapú működés is megoldható.

2. Erőforrás outsourcing - Projekt erőforrás kihelyezés
Projektek speciális szakember szükségletének biztosítására, a változó erőforrás igény megoldására kiváló megoldás.
Ügyfelünk meghatározza a projekt időben változó erőforrás szükségletét, szakértelem, iparági tapasztalat és más egyéb szempontok szerint, mi pedig biztosítjuk a projekt csapatot. Ezalatt ügyfelünk a szakmai feladatok tervezésére, irányítására koncentrálhat. Gyakran fontosnak bizonyul, hogy erőforrás tartalék funkciót is tudunk biztosítani.
Evvel a megoldással például a nem produktív időszakok (szabadság, betegség, stb.) ideje nem jelent költséget.
Projekt Erőforrás Kihelyezés szintúgy jó a (főleg informatikus) szakembereknek, akik szeretik megőrizni önállóságukat, de csökkenteni akarják az ebből fakadó kockázatukat. Ez a megoldás számukra egy remek lehetőség a változatos szakmai karrier megvalósítására is.

3. Try & Hire módszer alkalmazása
A módszer átmenet a munkaerő kölcsönzés és az állandó alkalmazás között. Kiváló megoldás a jelöltek hosszabb távú kipróbálására, mivel az első pár hónapban az új munkatárs munkaerő-kölcsönzés keretében dolgozik. Ebben a megoldásban toborzási költség nincs vagy csökkentett mértékű, csak a kölcsönzés költségével kell számolni. Beválás esetén a munkatárs átkerülhet a megbízó saját állományába.

A fenti szolgáltatásainkat magas minőségben a kiforrott, alapos és gyors toborzás - kiválasztási megoldásainkra alapozva tudjuk nyújtani. Ezeken az alapokon hoztuk létre munkaerő közvetítési szolgáltatásunkat is.

Miért érdemes munkaerő közvetítést igénybe venni a társaságoknak?
Mert egyrészt nagy kárt okozhat, és igen költséges lehet, egy nem megfelelő munkatárs kiválasztása. Ezért csak alapos, többoldalú kiválasztási procedúra alapján, a valóban elkötelezett, motivált munkatársakat szabad felvenni.
Másrészt, ha a társaság nem rendelkezik megfelelő toborzási szakemberrel, gyakran nem megfelelő a megválasztott toborzási módszer vagy forrás, és ezzel nagyon sok időt veszíthet el.
Érdemes ezt is profikra bízni!

A Prefero Humán Szerviz Kft. a kiválasztási folyamatát a következő kulcskompetenciák, és motivációk szintjének mérése köré építi:
  • Személyiség, attitűd, kommunikáció - a magyarországi populációra validált, nemzetközi tesztekkel, és interjúval mérjük.
  • Nyelvtudás szintje- nyelvtanárok, gyakran anyanyelviek, bevonásával több nyelvi dimenzióban teszteljük.
  • Szakmai kompetenciák - általános szakmai ismereteket, az alapvető szakmai tudásszintet mérő tesztekkel illetve interjúkkal derítjük fel.
  • Motivációk illetve szintjeik, hosszú távú elkötelezettség mérése - motivációs tesztekkel, strukturált interjúkkal térképezzük fel.


Az összehangolt kiválasztási módszerek alkalmazásával növelhető a beválási arány, kiszűrhetők az alacsony motiváltságú jelentkezők, csökkenthető a fluktuáció.

Egyetlen módszernek sincs azonban 100%-os beválási mutatója, erre nyújt teljes körű védelmet a 3 - 12 hónapos kiterjesztett garanciánk.

Mit nyerhet Ön a Prefero-val történő együttműködés során?
Költség- és működési hatékonyságot - Infrastruktúrális, emberi erőforrás, adminisztrációs és járulékos költségek optimalizálása, dinamikusan méretezhető létszám.
  • Gyorsaságot- Kész megoldások, folyamatok implementálása rövid határidőn belül.
  • Szakértelmet - Speciális tapasztalattal rendelkező szakértőkből álló csapat, a hatékony és professzionális szolgáltatás egységes színvonalon tartása érdekében.
  • Tervezhetőséget - Potosan tervezhető költségek, igazodva az igényekhez és a lehetőségekhez.
Megkülönböztetett figyelmet!

Bővebb információért kérem látogasson el weboldalunkra:
http://www.prefero.hu vagy írjon nekünk, a prefero@prefero.hu email címünkre és kollégáink készséggel nyújtanak bővebb tájékoztatást szolgáltatásink részleteit illetően!
(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker