Prémium

Egyenlő pályák, egyenlő esélyek (x)

Portfolio
Az Allianznál jól járhatnak azok is, akik nem váltanak biztosítót a kampányban


Akár éves díjuk 30-40 százalékát is megspórolhatják az Allianznál azok a meglévő ügyfelek, akik nem váltanak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást. A piacvezető biztosító nem tesz különbséget a meglévő és új ügyfelek díjai között, így a hűséges ügyfelek szerződésük felmondása nélkül is az ideinél jóval kedvezőbb kgfb-díjakban részesülhetnek 2011-ben. A részletekről Horváth Andreát, az Allianz vezérigazgató-helyettesét kérdeztük.

- Félidejéhez érkezett a gfb-kampány. Hogyan látják a piacvezető biztosítónál, miben más a mostani kampány?

Az idei kampány eddig két tanulsággal szolgált. Az egyik, hogy jócskán emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (GFB) váltók száma a tavalyi évhez képest, elsősorban az internetes felületeken. A másik, hogy bár a díj mértéke továbbra is nagyon fontos tényező, a többség mégsem a legolcsóbb ajánlatot választja.

- Hogy szerepel az Allianz a biztosítók versenyében?

A független alkuszok előzetes adatai alapján a biztosítást váltók közül eddig legtöbben az Allianzra voksoltak, ami számunkra azt jelenti, hogy a társaság idei termékkínálata összhangban áll a fogyasztók igényeivel. Az is jól látszik, hogy a megbízhatóság és a stabil háttér legalább olyan fontos az autósoknak, mint a díj mértéke. Sokan akkor is az Allianzot választják, amikor egyébként olcsóbb ajánlat is rendelkezésre áll. A mi kimutatásaink ugyanakkor nem támasztják alá egyes online alkuszok azon jelentéseit, miszerint sok meglévő ügyfelünk másik biztosítót választana. Mivel a társaságnál nemcsak online alkuszon keresztüli kötések, hanem a hagyományos fióki és direktbiztosítói csatornák is meghatározóak, így az előzetes adatok alapján úgy látjuk: az Allianz kifejezetten jól szerepel a mostani kampányban.

- Mekkora szerepet játszik a jó szereplésben új termékük, az e-GFB?

Az e-GFB egy teljesen új termék, amelyet elsősorban azoknak a régi és új ügyfeleinknek ajánljuk, akik rendelkeznek internet kapcsolattal és hajlandóak maguk bonyolítani biztosításuk ügyintézését.
Régi ügyfeleinknek ehhez nem kell új szerződést kötni, elég, ha az Allianz honlapján a szerződésüket e-GFB-re módosítják, és így ugyanazt a díjat kapják, mint azok az új ügyfelek, akik most kötnek e-GFB-t. Szerencsére nemcsak a szerződéskötés lehetséges egyszerűen és kényelmesen az interneten keresztül, hanem a további ügyintézés is: a 2011. január 1-jétől induló ügyfélportálon keresztül a szerződés módosítása, a díjak fizetése, valamint a kárbejelentés is elektronikusan, teljesen automatizáltan működik majd, és díjigazolásért vagy kötvényért sem kell a biztosítóhoz bejönnie, itt azt is kényelmesen letöltheti magának. Az e-GFB-t választó ügyfeleink emellett kizárólag bankkártyás vagy lehívásos díjfizetési mód és éves illetve féléves gyakoriság közül választhatnak.

- Mi a különbség az E-GFB és a hagyományos GFB között?

Szolgáltatásainak körét és törvényi feltételeit tekintve a két termék nem különbözik. A hagyományos Allianz GFB biztosítás a régi értékek, a személyes ügyintézés, a postai levelezést igénylő ügyfeleink részére kínálja a jól ismert Allianz minőséget. Az e-GFB a piacon jelenleg egyedülálló módon teljes mértékben elektronikus ügyintézésen alapul, amely kizárólag (a zöldkártya igénylést kivéve) elektronikus kommunikációt biztosít a szerződő fél és biztosító között. Az elektronikus ügyintézés mindkét fél számára időt és pénzt takarít meg, így az e-GFB-t választók részére társaságunk kedvezőbb díjakat tud biztosítani. Viszont fontos hangsúlyozni, hogy az e-GFB kedvező díja csak azok számára érhető el, akik az új szerződés megkötésétől kezdve maguk foglalkoznak az interneten keresztül a biztosításukkal. Amíg az ügyfél nem nyilatkozik arról, hogy tudja -e vállalni az e-GFB feltételeit, nem tudjuk számukra automatikusan az e-GFB kedvezőbb díját érvényesíteni.

- A régi ügyfeleik is megkaphatják az e-GFB kedvezőbb díjait?

Csak abban az esetben, ha rendelkeznek internet kapcsolattal, és a www.allianz.hu oldalon új e-GFB szerződést kötnek.

- És mit tegyenek azok a meglévő ügyfelek, akiknek nincs internet kapcsolatuk?

Az Allianz a meglévő ügyfelek hűségét is szeretné díjazni. Így azok, akik a jelenlegi kampányban továbbra is minket választanak, e-GFB kötése nélkül is jelentős, átlagosan akár 30-50 százalékos díjcsökkentésre számíthatnak. Ehhez szó szerint nem kell tenniük semmit: nem kell a meglévő szerződés felmondásával és újrakötésével bajlódniuk, fiókba menniük, az interneten keresgélniük, hiszen a régi és az új ügyfelek díjai között a társaság nem tesz érdemi különbséget. Tehát egyenlő pályán egyenlő esélyekkel indulnak a régi és az új ügyfelek, nincs különbségtétel.

- Akkor ez egy általános díjcsökkentést jelent minden ügyfél számára?

Becsléseink szerint az ügyfeleink 90 százaléka - gépjármű-típustól és földrajzi elhelyezkedéstől függően - kisebb-nagyobb mértékében az új díjtarifával 2011-ben kedvezőbb helyzetbe kerülhet a 2010. évihez képest. Ennek oka, hogy az Allianznál az elmúlt években végbement szervezet-átalakítási programnak köszönhetően egy hatékonyabb szervezet szolgálja ki az ügyfeleket. Ezzel párhuzamosan a személyi sérüléses közúti balesetek száma 2010 első nyolc hónapjában 9,59 százalékkal csökkent a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva. Ezen belül a halálos balesetek száma közel 20 százalékkal (19,15 százalékkal) csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően az Allianz jelentős mértékben tudta csökkenteni az átlagdíjakat 1,5 millió ügyfele számára.

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker