Prémium

Nyáron is tudatosan gyarapítja szellemi tőkéjét a Baker & McKenzie (x)

Portfolio
Dr. Takács P. Pál saját know-how-jukról: "a titok a fejekben van"

A komplex üzleti és jogi szolgáltatásairól ismert Baker & McKenzie budapesti irodájához idén nyáron rekordmennyiségű fiatal jogászhallgató jelentkezett speciális hallgatói gyakorlatra. Míg más cégek az elmúlt években jelentősen csökkentették mentor programjaikat és számtalan munkatárstól is megváltak, a Baker & McKenzie eltökélten kitart a fiatal tehetségek felkutatása és integrálása mellett.

Ez év nyarán is csak a legjobbak, mintegy tizenöt jogászhallgató vehet részt a 6 hetes budapesti kurzuson, ahol a nemzetközi jogi iroda munkatársaival dolgozhatnak együtt.
Dr. Takács P. Pál, az iroda vezetője elmondta, hogy a kiválasztás az ország összes jogi képzést nyújtó intézményében és a külföldi egyetemeken tanuló magyar hallgatók köréből történt. Az angol nyelv magas szintű ismerete itt már nem is kérdéses, hiszen ez az alapelvárás. Elsősorban a jogi irányultság és az ahhoz kötődő tudás mélysége, illetve a kreatív megoldó képesség volt a kiválasztás fő szempontja. A hallgatók kiválasztásakor az első lépés egy esettanulmány kidolgozása, majd a fiatal - már felvett - jogászokhoz hasonlóan bekapcsolódnak egy-egy jogászcsapat napi munkájába, és különböző feladatok megoldásában vehetnek részt. Az iroda szakmai és jövőorientált elhivatottságát jelzi, hogy a fiatalokkal nem mint tanulókkal, hanem mint lehetséges jövendőbeli kollégákkal foglalkoznak.
Az 1949-ben az Egyesült Államokban alakult Baker & McKenzie már 1987 óta rendelkezik budapesti irodával, amely ma Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda néven ismert. Magyarországi megalakulásuk óta fontosnak tartják a fiatal tehetségek támogatását, és amint azt a magyarországi iroda vezetője elárulta a tehetségkutatásuk egyfajta állandó tevékenység, miután az iroda munkatársai folyamatosan jelen vannak az egyetemi képzésben és továbbképző kurzusokban.
Dr. Takács P. Pál a cég know-how-járól vallja, hogy ahogy ő fogalmazott "a titok a fejekben van" és a Baker & McKenzie ennek a szellemi állománynak köszönheti az üzleti sikerét, magyarországi piacvezető szerepét. A fiataloktól elsősorban kreativitást és megoldáscentrikus gondolkodást várnak, miközben mindenkinek el kell sajátítania az ügyfélkezelés és ügyfélmegtartás magas szintű képességeit.
A budapesti iroda arra a legbüszkébb, hogy megalakulása óta folyamatosan bővíti ügyfélkörét, sőt a meglévő ügyfélkörük folyamatosan közvetíti az új üzleteket és partnereket.
A Baker & McKenzie a piac bizalmi szektorának megbízható és egyik legjelentősebb szereplője. A cég nagyságából fakad, hogy az ügyfelek szinte minden üzleti jogi problémájára megoldást találnak az irodán belül, és a komplex ügyeknél sem kell külső segítséget igénybe venniük. Így a nagyságból, szakmai sokrétűségből következik az a piaci előny is, hogy miközben a piaci trendeknek megfelelően változhat az üzletágak kihasználtsága, a Baker & McKenzie stabil szereplője mind a nemzetközi, mind a magyar piacnak.
A budapesti ügyvédi iroda sikerét a piac szereplői szinte egyöntetűen abban látják, hogy a nagy múltú amerikai cégnek az elmúlt 23 évben valóban sikerült beépülnie a magyar gazdaságba. Az iroda a magyar szakemberek kitartásának eredményeként sosem küzdött - a más külföldi alapítású irodákra jellemző - asszimilációs problémákkal. A magyar gazdasági élet szereplői hamar bizalmukba fogadták és elismerték a cég teljesítményét.
A Baker & McKenzie így, miközben a magyar üzlet- és jogi piac elfogadott és kiemelkedő szereplőjévé vált, tudásában és lehetőségeiben is megmaradhatott nemzetközi jogi irodának. A teljes cégcsoportban ma is több mint 3900 képzett jogász dolgozik, akiknek irodái 39 országban találhatók meg. A társaság munkatársai 60 ország állampolgárai, akik összesen több mint 70 nyelvet beszélnek a közös angolon túl.
(x)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker