Prémium

Rugalmas finanszírozási megoldások, gyors döntéshozatal az FHB Banknál (x)

Portfolio
Az FHB Banknál tudják, hogy a vállalatoknak a kiszámíthatóság a legfontosabb
FHB Vállalati hitelek

A vállalkozásoknak jelenleg különösen fontos, hogy megtalálják a legjobb megoldásokat, amelyekkel át tudják vészelni a válságot. A gyors és rugalmas döntések meghozatalában segítséget jelenthet egy megbízható pénzügyi partner. Sokan a takarékoskodást a banki költségek csökkentésével kezdik, de a hitelezés rugalmassága és gyorsasága is fontos szempont a cégek vezetői számára. Vajon miként tud ebben partner lenni egy bank? Soltész Gergő az FHB Bank Vállalati Igazgatóságának vezetője osztja meg velünk tapasztalatait.

Hogyan alakultak át a vállalati ügyféligények a megváltozott piaci körülmények hatására?



' title='
Azt tapasztaljuk, hogy a vállalatok vezetői számára a kiszámítható partnerség, a gyorsaság és a lokális kompetencia vált a legfontosabbá. A vállalkozások számára felértékelődött, hogy bankjuk egyben a partnerük is, amelyre kiszámítható üzletpolitikája révén számíthat az ügyfél a változó gazdasági környezetben is. Az FHB Bank esetében - köszönhetően a budapesti központnak -a hiteldöntések helyben születnek, ami egyrészt nagyobb rugalmasságot és gyorsaságot biztosít, másrészt a helyi gazdasági környezet, a jogszabályi háttér ismeretének köszönhetően az ügyfelek szempontjából kiszámíthatóbb hiteldöntések születnek.
Rengeteg cég szembesül azzal, hogy más bankokban a döntési idők elnyúltak, mivel a kereskedelmi bankok jelentős részénél a külföldi anyabank jóváhagyását is ki kell kérni a nagyobb volumenű hitelekhez; az FHB viszont törekszik arra, hogy ezen a téren kedvező adottságait kihasználva zökkenőmentesen kiszolgálja ügyfeleit, mivel tudjuk, hogy a vállalati döntéshozóknak mennyire fontos az átfutási idő tervezhetősége és az akár 2-3 hetes előny, ami a magyarországi döntési kompetenciának köszönhető.



' title='
A hitelek mellett az FHB milyen további szolgáltatásokat kínál a vállalatoknak?
Bankunk teljes körű passzív oldali szolgáltatást nyújt ügyfeleink. Ennek részeként nemcsak vállalati számlacsomagokkal állunk az ügyfelek rendelkezésre, hanem a cég tranzaktálási szokásaihoz, működéséhez igazodó egyedi ajánlatot is szívesen biztosítunk, mivel azt tapasztaljuk, hogy a bankköltségek csökkentése - részben a válság hatására - fontos szemponttá lépett elő a cégvezetőknél.

Mi az elsődleges célcsoportja az FHB vállalati üzletágának?

Jó portfolióminőségünknek köszönhetően meglévő erőforrásainkat nem a problémás régi ügyletek átstrukturálása köti le, hanem új ügyfelek akvirálására és a meglévők kiszolgálására tudunk koncentrálni. Ennek megfelelően aktív akvizíciós tevékenységet folytatunk. A hangsúlyt a Magyarországon működő, 250 millió forintot meghaladó éves árbevételű vállalatok kiszolgálására helyezzük, mivel úgy látjuk, hogy ezek a cégek működnek olyan profillal, amelyeknek banki partnerként tökéletes kiegészítője lehet a magyarországi székhelyű FHB. Emellett részt veszünk projekttársaságok finanszírozásában, különösen az energetikai, közmű és infrastrukturális beruházásokra fókuszálva.


(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek...

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker