Prémium

Információk és példák vállalkozói döntéshozóknak (x)

Portfolio
A Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MFB) kiemelt figyelmet fordít a mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) fejlesztési-, beruházási- és forgóeszköz finanszírozási igényeinek megoldására. A kedvezményes kamatozású és hosszúlejáratú hitelkonstrukciók feltételeiről az MFB honlapján részletes információk találhatók. Külön rovatban olvashatók a tavaly szeptembertől elindított és rendszeresen frissített KKV HÍREK, amelyek számadatok segítségével tájékoztatnak a beérkezett és jóváhagyott hitelkérelmek alakulásáról.
A KKV szektor számára a különféle hitelprogramok keretében eddig kihelyezett hitelállomány összesített adatait a Bank hetente teszi közzé, a közvetlenül jóváhagyott hitelek havonként kerülnek összesítésre. Mindemellett a KKV HÍREK a hitelek felhasználásának kiváló példáit is bemutatja, azt remélve, hogy ezzel segíthet mindazoknak, akik még csak terveznek, számolnak, elemzik a piac várható alakulását, vagy már ott tartanak, hogy vállalkozásuk számára a megfelelő hitellehetőséget keresik.
A Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2010. május 30-ig közel 381 milliárd forint új hitelt hagyott jóvá indulásuktól számítva a vállalkozói programok szerinti hitelek keretében. A Bank május 25-e és május 30-a között 363 millió forintot folyósított a KKV szektor vállalkozóinak, ami a korábban jóváhagyott hitelszerződések teljesítése.
2009. január 1-eje óta eddig 77,2 milliárd forintot fizetett ki a Bank a mikro-, kis- és középvállalkozások hitelkérelmeire. Az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési, Agrárfejlesztési és az Agrár Forgóeszköz, valamint az MFB Forgóeszköz Hitelprogramok keretein belül további jelentős források állnak még a KKV szektor rendelkezésére.

A Bank KKV hiteleinek kedvezményes kamata változatlanul 6% alatt van (3 havi EURIBOR + legfeljebb 5%, 15 éves futamidőre). Ezen a héten az MFB által bemutatásra kiválasztott vállalkozás a Vanília Kerámiagyártó és Szolgáltató Kft. és a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft.

' title='


' title='


' title='
Veranda Lakberendezési Galéria

A Vanília Kerámiagyártó és Szolgáltató Kft. egy 10 éves vállalkozás jogfolytonos felváltásával alakult meg 1998-ban.
Fő tevékenységük a háztartásokban használatos kerámiák gyártása, amelyet a veszprémi műhelyükben 10-15 fővel egyedi, de tradicionális kézi készítéssel végeznek. Az általuk képviselt patinás, vidéki stílus igen keresett ma az egész világon; nem csak a provance-i és mediterrán hangulatot idézik, de a magyar hagyományok gyökereit is megtalálhatjuk e különleges eljárásban. A vállalkozás lakberendezési tárgyak forgalmazásával kiskereskedelemi tevékenységet is folytat, ahol a saját termékeik is helyet kapnak.
Az MFB által nyújtott, az OTP Bank által refinanszírozott Európa Beruházási Hitel keretében 2004-ben igényeltek hitelt egy üzleti célú ingatlan megvásárlására, felújítására és megnyitására. Egy olyan üzlet megvalósítását tűzték ki célul, ahol saját termékeik mellett a partnereiknek is lehetőséget adnak a bemutatkozásra. Ez meg is valósult, a Veranda Lakberendezési Galériát nem csak Veszprémben és a Balaton-felvidéken ismerik és látogatják, hanem sokan visszatérnek még az ország távolabbi pontjairól is.
Az üzlet megnyitásával négy főnek tudtak állandó munkahelyet biztosítani. Tervük között most a hosszú távú fennmaradás áll, remélve, hogy a magas szakmai színvonalat kompromisszumok nélkül is sikerül megtartaniuk a vásárlók megelégedettségére.

A folyamatos fejlesztéssel biztos alapokon nyugszik a Büttner Kft. jelene és jövője.

A Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft.-t magánszemélyek alapították 1992-ben Nagyatádon, jelenleg a társaság 37%-a külföldi tulajdonban van. Tevékenységük kezdetben szerszámacél és szerszámnormália kereskedelemre korlátozódott.
A sikeres munka eredményeként 1995-ben létesített saját telephelyen lehetővé vált a termelőtevékenység beindítása is, amely a következetes fejlesztések végrehajtásával az egyre nagyobb hozzáadott értékarány elérésére irányult. A társaság ekkor már szerszámlapok gyártásával és a műanyag fröccsöntő és lemezalakító szerszámgyártók részére CNC gépeken történő rajz szerinti megmunkálással foglalkozott. Céljuk a vevők igényeinek mind teljesebb kiszolgálása, és a cég munkatársai részére hosszú távú, jó megélhetést nyújtó munkahelyek biztosítása. 1998-tól ISO9001 illetve 2008-tól ISO14001 minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszer működik a Társaságnál.
A folyamatos fejlesztések sorába tartozik a 2005-ben a "Sikeres Magyarország" Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram keretében, a Budapest Bankon keresztül megvalósult 160 millió forint értékű beruházás, amelynek kamattámogatott hiteltartalma 120 millió forint volt. Ez adta a társaság növekedési képességének egyik alapját. A marógépek elhelyezésére 510 négyzetméteres gyártócsarnokot építettek, a CNC fémmegmunkálógépek részére 351 négyzetméterrel bővítették a gyártócsarnokot. Ezzel a gyártóterület elérte a 4 ezer négyzetmétert.
A fejlesztések segítségével a Büttner Kft. árbevétele 2008-ban elérte a 3,2 milliárd forintot, dolgozói létszáma a 220 főt. A precíziós fémmegmunkálási, illetve az autóipari fejlesztő szerszámok iránti kereslet a 2009-es válságévben kb. 20%-kal esett vissza, de így is biztosították a cég rentabilitását.
A társaság több éve állandó és sikeres résztvevője a frankfurti EUROMOLD-nak és más jelentős nemzetközi szerszám-kiállításoknak.

(X)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker