Prémium

MFB mérleg a KKV hitelek októberi alakulásáról (x)

Portfolio
Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MFB) 2009 októberében 156 új kis- és középvállalkozói kérelmet fogadott be 7,5 milliárd Ft értékben. Az átlagos hitelkérelem 48 millió forintra csökkent az előző havi 53 millió forinthoz képest. A jóváhagyott ügyletek száma 129 volt, összegük meghaladta a 6 milliárd forintot a szeptemberi 4,1 milliárd forinttal szemben. Októberben az átlagos jóváhagyott ügyletnagyság az előző havi 40 millió forinthoz képest 7 millió forinttal nőtt. A befogadott és a jóváhagyott kérelmek átlagos ügyletnagysága jól mutatja, hogy a Bank októberben döntően a kereskedelmi bankokon és takarékszövetkezeteken keresztül helyezett ki hitelt. Ezzel alapvetően a kisebb vállalkozások hiteligényeit elégítette ki. Októberben a Bank hitelprogramjai keretében a KKV szektornak összesen 5,3 milliárd Ft új hitelt helyezett ki.
A Bank a hitelprogramok mellett garanciaprogramokat is indított a vállalkozások forgóeszköz hitelfelvételének megkönnyítésére, ezek keretében októberben 1 befogadás és 3 jóváhagyás történt 880 illetve 2 760 millió Ft értékben.
A Magyar Fejlesztési Bank 2009. november 8-ig több mint 276 milliárd forint új hitelt hagyott jóvá a vállalkozói programok szerinti hitelek keretében. A Bank november 2 és 8-a között 1 102 millió forintot folyósított a KKV szektor vállalkozóinak, ami a korábban jóváhagyott hitelszerződések teljesítése.
2009-ben ezidáig közel 48 milliárd forintot folyósított a Bank a mikro-, kis- és középvállalkozások jóváhagyott hitelkérelmeire. Az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési-, Agrárfejlesztési- és az Agrár Forgóeszköz-, valamint az MFB Forgóeszköz Hitelprogramok keretein belül további jelentős források állnak még a KKV szektor rendelkezésére.
Az MFB a válság egy éve alatt rugalmasan, az igényekhez igazodva olyan hitelkonstrukciókat alakított ki (forgóeszközhitelek, bankgaranciák), amelyekkel továbbra is kedvezményes kamatozású és hosszú lejáratú, forintalapú forráslehetőségeket biztosít a kis- és középvállalkozók tevékenységének megőrzéséhez és versenyképességének fenntartásához. A Bank az Élelmiszeripari- és a Gazdaságélénkítő Bankgarancia Programokkal nemcsak a kkv-knak nyújt lehetőséget, de ezek révén segíti a refinanszírozásban eddig részt vett kereskedelmi bankok és takarékszövetkezetek hitelt igénylő vállalkozói üzletfeleinek a megtartását is.
A korábban kihelyezett hitelek esetében a türelmi idő - jelentős mennyiségű szerződésállomány esetében - lejárt, a szeptemberi befolyt törlesztések az év hátralévő részében az újabb kkv hitelek forrásául szolgálnak.
Felhívjuk olvasóink szíves figyelmét arra, hogy a hitelfeltételek változását a www.mfb.hu weboldalon a "Közlemények" rovatában tesszük közzé.

' title='


' title='


' title='
(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123