Prémium

Művészet és befektetés (x)

Portfolio
Magyarországon évről évre nő az érdeklődés az aukciók iránt és egyre bővül azoknak a magánszemélyeknek, illetve cégeknek a száma is, akik saját gyűjtemény építésébe kezdenek. A műalkotások iránti növekvő érdeklődés nem pusztán divatjelenség. A gyűjtők egy része az esztétikai okok mellett befektetési céllal, vagy küldetéstudatból is vásárol, támogatva ezzel a hazai kortárs képzőművészetet. A műgyűjtést, mint alternatív befektetési formát 2006 júniusa óta népszerűsíti az Equilor Befektetési Zrt égisze alatt alakult Equilor Fine Art Kft, amely Magyarországon elsőként hozta létre a műtárgybefektetési tanácsadóját.
Az Equilor Fine Art Kft, amely azóta saját gyűjtemény építésébe is kezdett folyamatosan igyekszik felkelteni az érdeklődést a műgyűjtés, mint alternatív befektetési forma iránt. Neves hazai és külföldi szakértőkkel együttműködve garantálják ügyfeleik számára a jó vásárlást, a biztonságot és eredetiséget, tanácsokkal segítik őket a gyűjteményépítésben.
A folyamatosan igénybe vehető szolgáltatások mellett konferenciákat is szerveznek, azzal a céllal, hogy bemutassák a hazai és nemzetközi műtárgypiac működését és felhívják a figyelmet az aktuális eseményekre.

Az idei műhelykonferenciát, amely már a harmadik az Equilor Fine Art fennállása óta, április 16-án 14 órától rendezik meg az Ybl palotában "Művészet és befektetés - műtárgypiaci folyamatok a világban és Magyarországon" címmel. Az EDGE Communications, Magyarország vezető művészeti kommunikációs ügynöksége közreműködésével közösen szervezett eseményen a legkiválóbb hazai és nemzetközi szakértők tartanak előadásokat a műkincspiacot érintő témákban.

Richard Aronowitz-.Mercer, a Sotheby’s restitúciós osztályának londoni igazgatója, a II. Világháborúban eltűnt műkincsek felkutatásának módjairól, a visszaszármaztatási procedúrákról, illetve a jelenség műkincspiacra gyakorolt hatásáról beszél.
A témában Konstantin Akinsha, nemzetközi restitúciós kutató is tart előadást, elsősorban az Oroszországot érintő kérdésekre koncentrálva.
A nemzetközi szaktekintélyek mellett természetesen hazai szakértők is megszólalnak, kitérve a magyarországi aktualitásokra.
A lappangó műkincsek utáni vadászat kulisszatitkainak feltárása mellett, a konferencián bemutatkoznak itthoni és külföldi magángyűjtemények is.

Hazánk egyik legjelentősebb magángyűjtője, Antal Péter az Antal-Lusztig gyűjtemény születését és építését, múltját és jelenét mutatja be. A nemzetközi tendenciákról és gyűjtői szemléletről Robert Vallois, francia gyűjtő, a Syndicat National des Antiquaires képviselője tart előadást.

A rendezők célja, hogy bővítsék ügyfeleik és partnereik a műtárgybefektetés területén eddig szerzett ismereteit, illetve, hogy népszerűsítsék a befektetésnek ezt a szórakoztató és egyben értékteremtő, értékmegőrző alternatív formáját.

A magángyűjtemények és gyűjtői attitűdök bemutatása mellett a konferencián szó lesz a hazai vállalati műgyűjtésről is, amely az utóbbi években egyre nagyobb divat lett Magyarországon. Egyre több cégnél tartják fontosnak, hogy lehetőségük szerint felvállalják a XXI. Századi mecénás szerepét és támogassák a művészetet. A nagy külföldi vállalatok nyomdokain haladva évről évre szaporodik azoknak a cégeknek a száma, amelyek nem csupán esztétikai szempontból, illetve presztizs növelés céljából vásárolnak műalkotásokat az irodákba, hanem koncepciózus gyűjteményépítésbe kezdtek. A jelenségnek természetesen vannak kritikus szemlélői, akiknek alkalmuk lesz elmondani kételyeiket a vállalati gyűjtésről a téma köré szervezett kerekasztal beszélgetés során.

A "Művészet és befektetés - műtárgypiaci folyamatok a világban és Magyarországon" című konferencia 2008. április 16-án 14-19, az Ybl Palotában (1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 12.) kerül megrendezésre. A főszervező Equilor Fine Art partnere Magyarország vezető művészeti kommunikációs ügynöksége, az EDGE Communications.

Az Equilor Befektetési Zrt. által 2006 júniusában létrehozott Equilor Fine Art Kft. feladata, hogy ügyfelei részére a műkincspiacon műkereskedelmi, művészettörténeti szakmai segítséget nyújtson, piaci információkat biztosítson, közreműködjön gyűjtemények művészeti és befektetési szempontból egyaránt szakszerű kialakításában, segítsen egyes műalkotások vagy gyűjtemények értékének megőrzésében, biztosításában, valamint minden, a művészeti befektetésekkel kapcsolatban felmerülő egyéb igény kielégítésében. Az Equilor Fine Art a hazai műkereskedelem legnagyobb presztízsű galériáival és aukciós házaival együttműködve internetes műkincs-adatbázist (www.equilorfineart.hu ) hozott létre a befektetni szándékozók döntésének megkönnyítésére.
(X)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123