Prémium

A kelet-európai ingatlanpiac seregszemléje (x)

Portfolio
A REevolutio Budapest (2007. szeptember 13-15.) az egyik legjelentősebb közép- és délkelet-európai fókuszú ingatlanfejlesztési és befektetési projektkiállítás és szakkonferencia. A kiállító térben 150 kiállító 70-80 milliárd euró értékű projektet kínál fel befektetőknek portfóliójuk bővítéséhez, illetve a régió gazdasági és társadalmi fejlődését elősegítendő.
A REevolutio Budapest a 3000 négyzetméteres kiállítói felület mellet három párhuzamosan futó konferenciablokk - amely elsősorban a közép- és délkelet-európai fejlesztési projektpiacot dolgozza fel - ad még teljesebb képet és nyújt mélyebb információkat a helyi piacokról, azok sajátosságairól, a forrásszervezésről és egy-egy mintaprojekt, avagy sikertörténet útjáról, az ezen a területen érdekelt nyugat-európai befektetőknek. Ez az egyetlen olyan rendezvény a régióban, amely a kárpát-medencei és nagy-balkáni régió projektgazdáinak fejlesztési elképzeléseit, kínálati tárházát helyezi a fókuszba.

Regionális projektbörze
Hazánkban és a nemzetközi régiónkban nagyon sok lehetőség rejlik. Az ingatlanpiac megnyílt, így a környező országokkal összefogva és a nyugati tőke bevonásával képesek vagyunk a helyi adottságok érvényesülésével fejleszteni régiónkat.

A három napos rendezvényre tizenkét országból érkeznek a kiállítók (Magyarország mellett Szlovákia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Horvátország, Montenegro, Macedonia, Albánia, Románia, Bulgária és Ukrajna), akik bemutathatják fejlesztési helyszíneiket, befektetési projektjeiket, a legkülönbözőbb ingatlanfejlesztési ötleteiket, terveiket. A nemzetközi előadók, kormányzati szervek mellett lehetőséget kínálunk a projektgazdáknak, fejlesztőknek, végfelhasználóknak a fejlesztési elképzeléseik bemutatására, prezentálására.

Megjelennek a nyugati befektetők
A régió specifikus rendezvény segít elhelyezni ezen dinamikusan fejlődő térséget az érdeklődő nyugat-európai és tengerentúli fejlesztők és befektetők üzleti térképén. A megjelenő fejlesztők és befektetők informálódhatnak a régió fejlesztéseiről, hiszen a konferencia keretében a régiós trendek, előrejelzések mellett a helyi kormányzati képviselők és projektgazdák mutatják be a releváns turisztikai fejlesztéseket, a régió zászlóshajó-projektjeit. A rendezvényen megjelennek, esetenként a rendezvény szakmai partnereként is (pl: CBRE, TriGranit) azok a nemzetközi ingatlanpiaci befektetők is, amelyek világszinten is meghatározó ingatlanfejlesztési portfólióval rendelkeznek, valamint szakmai szervezetek (RICS, MAISZ, MIGSZ stb).

Az üzleti és a közszféra párbeszéde
A REevolutio egy társadalmi és gazdasági kezdeményezés, amely támogatja a magán- és a közszféra közötti - ma még - hiányzó információáramlást, a párbeszéd közös mederbe terelését, ezáltal a fejlesztési projektek beazonosítását, a megvalósításhoz szükséges elemek összeillesztését, a projektek megvalósulását. A kormányzati képviselők magas szintű érdeklődésének és csatlakozásának hátterében az a felismerés áll, hogy a rendezvény megegyezik a kormányzat fejlesztési és ahhoz kapcsolódó kommunikációs céljaival, valamint egybe csengenek a főváros városfejlesztési céljával is: Budapest építészeti értékeinek megőrzése mellett mielőbb egy dinamikusan fejlődő és élhető metropolisszá váljon. Az EU-támogatások fókuszában és az Új Magyarország Fejlesztési Tervben is zászlósprogramként szerepelnek a térség- és településfejlesztő operatív programok.

Fővédnök: Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium
Védnökök: Miniszterelnöki Hivatal
Külügyminisztérium
Gazdasági és Közlekedési Minisztérium
Házigazda: Budapest Főváros

Ugyanakkor elmondható, hogy a közszféra számára gyors a piaci környezet változása, az alkalmazkodáshoz nincs elegendő információja és megfelelő infrastruktúrája. A magánszféra ezzel szemben perspektívát vár: projektlehetőségeket és partnerséget keres, kiszámíthatóságot az üzleti helytálláshoz. Úgy gondoljuk, hogy a befektetések multiplikátor hatása csekély, ha a gazdaság vagy piac szereplői és a közszféra aktorai nem kapcsolódnak össze. A REevolutio Budapest 2007 fókuszában a tervezés és folyamatának fontossága, valamint a menedzselés szükségessége áll. A téma nem csak a projektgazdáknak jelent izgalmas kihívást, hanem a fejlesztőknek, tanácsadóknak, befektetőknek, üzemeltetőknek egyaránt lehetőséget nyújt a tapasztalat- és információcserére. A tervezés módszertana kitér a projektek gazdasági hátterére, illetve a hosszú távú és gazdaságos üzemeltetés, fenntartás, valamint a folyamatos kommunikáció és menedzselés fontosságára.

A REevolutio Budapest financiális befektetési lehetőséget kínál a résztvevőknek a jövő építésében, mely ötvözi a piacképes ötletek és befektetési lehetőségek találkozását az átfogó üzleti információk hatékony megszerzését a teljes közép- és délkelet-európai régió ingatlanpiacáról, valamint új és releváns személyes kapcsolatok építését. A rendezvény három részből tevődik össze (projekt-vásár, konferencia-fórum, kísérő társadalmi események és rendezvények).

Jáki Monika
(X)
MNB Intézet

A szignifikanciatesztelés logikája

Egy viselkedéses közgazdaságtan területén végzett kutatás során arra voltak kíváncsiak a kutatók, hogy a reptéri piszoárok belsejébe ragasztott legyet ábrázoló matrica növeli-e annak az e

GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2