Prémium

Megkezdett és befejezett beruházásokra is! (x)

Portfolio
Megkezdett és befejezett beruházásokra is!
UniCredit Vállalkozásfejlesztő Hitel


' title='

Bár hivatalosan mintegy 935 ezer kis- és középvállalkozást tartanak nyilván Magyarországon, a ténylegesen működők száma vagy 200 ezerrel kevesebbre tehető. A szakemberek úgy tartják: az "alvók" fölébreszthetők, de még a jelenleg sikeresek is erősíthetők a magyar és európai piacon. Ehhez mindenekelőtt pénz kell. A hitellehetőségek közül kiemelkedik az UniCredit Bank hosszú lejáratú Vállalkozásfejlesztő Hitele, amely meglepően új és széles távlatokat nyit meg a cégek előtt.


- Mit emelne ki mindenekelőtt az UniCredit Vállalkozásfejlesztő Hitel kapcsán?

Elsősorban azt hangsúlyoznám, hogy az UniCreditnél minden reális fejlesztési igényt a megfelelő támogatás elnyerésének segítésével, kedvező kondíciójú hitelekkel finanszírozni tudunk - mondja Tamás Gábor, a Bank Vállalati Üzletpolitikai Igazgatóságának ügyvezető igazgatója. A számos kedvező hitelkonstrukció közül az új Vállalkozásfejlesztő Hitel pedig arra is lehetőséget nyújt, hogy közvetlenül segítse a cégek stratégiájának megvalósítását.

- Úgy tűnik, hosszú távon gondolkodnak. Mit kínál az UniCredit ebben az együttműködésben?

Ajánlatunk egy olyan, az igényekhez rugalmasan igazodó hitelfajta, amelyet ügyfeleink felvehetnek forintban és meghatározott devizákban egyaránt. Kiemelném, hogy a hitelt alacsonyabb kamattal kínáljuk, mint a beruházási hitelek kamata általában, ugyanis a forrást az Európai Beruházási Bank refinanszírozza, amelyhez bankunk így kedvező feltételek mellett jut hozzá. A futamidővel kapcsolatban pedig arra helyezném a hangsúlyt, hogy a törlesztést - amely egyébként háromtól 12 évig terjedhet - ügyfeleink ráérnek akár két év után is elkezdeni.

- A türelmi idő azt feltételezi, hogy nem csak azonnal megtérülő projektekre adnak pénzt. Milyen célokra vehető igénybe ez a hitel?

Szinte minden beruházási célra nyitottak vagyunk. A Vállalkozásfejlesztő Hitel tehát az ipar, az élelmiszeripar, a szolgáltatók, a kis- és nagykereskedelem, a szállodaipar, a turizmus beruházásaira, de infrastrukturális fejlesztésekre is igényelhető. Amennyiben pedig a tartós forgóeszközök finanszírozása céljából van szükség kiegészítő forrásra, hitelünk erre is lehetőséget kínál − azonban kiemelném a "tartós" szó fontosságát.

- A célok tárháza tehát széles, ugyanakkor a hiteligénylőknek sokszor jelent gondot a bank által megkövetelt fedezet, előírt biztosíték.

Ebben a kérdésben is igyekszünk segíteni: ügyfeleink fejlesztési hiteléhez az Európai Beruházási Alap (EIF) ingyenesen és automatikusan biztosít garanciát. A hitel biztosítékáról így szinte a bank maga gondoskodik.

- A segítőkész hozzáállás mellett marad a kérdés: a hitelcélok gazdagsága mennyiben jelenti egyúttal a feltételek szabadságát?

Mi rugalmasságot mutatunk ebben a tekintetben is: a törlesztés ütemezését ügyfeleink a fejlesztés ütemtervéhez igazíthatják. Ami pedig kiemelkedően fontos: a hitel már megkezdett beruházáshoz, illetve fél évnél nem régebben befejezett projektekhez is igénybe vehető.

- Ez alapján úgy tűnik, széles vállalkozói kört érinthet ez a lehetőség. Kiknek ajánlják elsősorban a hitelt?

A konstrukció azokat az egyéni vállalkozókat, kis- és középvállalkozásokat célozza, amelyeknek az éves forgalma 50 millió euró alatt marad, alkalmazottaik száma pedig kevesebb, mint 250 fő. Természetesen nem lehet lejárt köztartozásuk, és kizáró okot jelent az is, ha csőd-, felszámolási-, illetve végelszámolási eljárás indult ellenük.

- Ha már euróban is nagy számok "röpködnek": mennyi pénz igényelhető a Vállalkozásfejlesztő Hitel keretében?

Az igényelhető hitel összege 20-250 ezer euró közötti lehet, amelyet forintban, vagy egyéb devizában folyósítunk. A forrást a vállalkozások olyan projektek finanszírozására vehetik igénybe, amelyeknek összköltsége minimum 40 ezer, de legfeljebb egymillió euró. A hitel pedig a beruházás összköltségének maximum 50 %-át fedezheti, viszont készek vagyunk saját forrású hitelt nyújtani a fennmaradó részre. Az előbbiek a Vállalkozásfejlesztő Hitel általános feltételei, azonban vállalatfinanszírozási szakértőink minden speciális igényre tudnak megoldást találni.

- Költségek tekintetében nyújtanak valamilyen kedvezményt?

Újra hangsúlyozom a szokásosnál kedvezőbb kamatot, és szolgálhatok még egy jó hírrel is: az újonnan nyitott számlák idei számlacsomag díját eltöröltük azoknak, akik UniCredit Vállalkozásfejlesztő Hitelt vesznek fel. De más is szól a hitelünk igénylése mellett: szeretném kiemelni, hogy az UniCredit Banknál a Vállalkozásfejlesztő Hitelt olyan eszköznek tartjuk, amely a reális hiteligények finanszírozásával akár megújítani is képes a vállalkozások sorsát, stratégiáját.

' title='


' title='
(X)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123