Ingatlan

Bejelentették: jövőre indul az új budai gigapláza építése (képgaléria)

Portfolio
Bejelentették, hogy 2019-ben elkezdődik a már több éve tervben lévő III. kerületi, óbudai pláza építése. Az összesen bruttó 140 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont megvalósításáért a német ECE, az egyik legnagyobb európai üzletközpont fejlesztő, az Árkádok tulajdonosa felel. Korábban Aquincum Központ névre keresztelték a bevásárlóközpontot, várhatóan azonban új elnevezést is kap, az új koncepciók mellett - hangzott el vállalat sajtótájékoztatóján.

Már 6 éve is belengették az óbudai pláza építését, akkor a beruházásra jogerős szabályozási terv el is készült, azonban építési engedélyt nem kapott a vállalat. Később az óbudai projekt felmentést kapott a plázastop alól, és 2016-ra várták a megnyitását. Most a vállalat bejelentette, hogy a projekt építési munkálatai előreláthatólag 2019-ben kezdődnek, a bevásárlóközpont nyitása pedig 2021-re várható.

Bejelentették: jövőre indul az új budai gigapláza építése (képgaléria)
Kérdésünkre Christoph Augustin, az ECE projektigazgatója elmondta, hogy korábban a válság miatt nem kezdték el az építkezést, most azonban a növekvő fogyasztás, az erős kereslet és a fellendülés miatt elérkezettnek látták, hogy elindítsák a beruházást. 5 bevásárlóközpontot is üzemeltetnek Magyarországon és ezekben 2 számjegyű növekedést tapasztaltak a forgalomban, ami szintén megerősítette őket ebben a döntésben.

Az összesen bruttó 140 ezer négyzetméteres kereskedelmi beruházásban kb. nettó 52 ezer négyzetméternyi a bérbe adható terület, a tervek szerint a bevásárlóközpont három szinten, több mint 170 üzletnek ad majd helyet. Az üzletek mellett, 15 éttermi koncepciót - melyek egy része a tetőkerten fog elhelyezkedni - illetve egy 4D-s mozit is terveznek az épületbe.

Bejelentették: jövőre indul az új budai gigapláza építése (képgaléria)
Az épület alapterületét tekintve a WestEndhez lesz hasonló méretű, így a teljes bérbe adható terület alapján várhatóan bekerül Budapest legnagyobb bevásárlóközpontjai közé.


Korábban Aquincum Központ elnevezést kapott az óbudai projekt, jelenleg azonban még nem választották ki a végső nevet. Az elhelyezkedést illetően a Szentendrei és Bogdáni út kereszteződésénél fog felépülni a komplexum, a két bejárattal rendelkező plázához 1800 parkolóhely is kialakításra kerül. A projekt kb. 200 millió euróból fog megvalósulni.

Bejelentették: jövőre indul az új budai gigapláza építése (képgaléria)
Az új bevásárlóközpont megépülésével, a kerületben lévő üzletközpontok, mint a Flórián üzletház, a CsillagVár, vagy az Eurocenter várhatóan komoly forgalom-visszaeséssel számolhatnak.


Bejelentették: jövőre indul az új budai gigapláza építése (képgaléria)
GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Duna Terasz_Vista_kivitezes_julius