Napokon belül összecsap Trump és Biden
Globál

Napokon belül összecsap Trump és Biden

Portfolio
Június 27-én kerül sor Joe Biden hivatalban lévő amerikai elnök és republikánus kihívója, Donald Trump első elnökjelölti vitájára. A CNN által szervezett esemény különleges szabályokat tartalmaz, amelyek célja a vita civilizált mederben tartása.

A két jelölt még májusban állapodott meg abban, hogy két vitát is tartanak majd egymással. Az első vitát a CNN műsorvezetői, Jake Tapper és Dana Bash moderálják majd Atlantában, míg a másodikra szeptember 10-én kerül sor az ABC csatorna szervezésében.

A 90 perces élő vita során mindkét jelölt egységes pódiumon fog megjelenni. A pódiumhelyeket pénzfeldobással választják majd ki, a jelölteknél pedig csak egy toll, egy jegyzettömb és egy üveg víz lehet majd. A mikrofonok a vita során végig némítva lesznek, kivéve annál a jelöltnél, aki éppen beszél.

A CNN tájékoztatásra szerint két reklámszünet is lesz a vita alatt. Ezek alatt azonban a kampánystáb egyetlen tagja sem léphet kapcsolatba jelöltjével, emellett pedig stúdióközösség sem lesz jelen.

A részvételre jogosult jelölteknek elegendő számú állami szavazólapon kell szerepelniük ahhoz, hogy elérjék a győzelemhez szükséges 270 elektori szavazat küszöböt. Emellett legalább 15 százalékot kell kapniuk négy különböző országos felmérésben, így nem kizárt, hogy függetlenként induló Robert F. Kennedy Jr. is kvalifikálhatja magát a vitára.

Címlapkép forrása: Chip Somodevilla/Getty Images

RSM Blog

VIDA - egyelőre nincs megállapodás

A ViDA csomag (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) tárgyalásának legfrissebb fejleménye, hogy az ECOFIN 2024. június 21-i ülésén Észtország nem értett egyet a Digitális Kor H

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

Kiszámoló

Új vállalkozói számla: Binx

A Számlázz.hu csapata egy új pénzügyi szolgáltatást indított vállalkozásoknak. Online nyithatsz vállalkozói bankszámlát, indulásnak szinte költségmentesen, egyedül a Binxen kívüli utal

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ítéletet mondtak Magyarország felett: ha akarnánk, se lehetne eurónk még hosszú évekig

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bomba-robbantas-terrorizmus