Ők mentik meg a magyar egészségügyet?
Gazdaság

Ők mentik meg a magyar egészségügyet?

Portfolio
Mi van a magyar magánegészségügyben a hazai multiklinikákon túl? A robotsebészet már a jelen Magyarországon is, nem csak az állami ellátásban, hanem a privát oldalon is? A vállalatok menthetik meg a magyar egészségügyet a finanszírozás csatornáján keresztül? Ezek az új témák mind terítékre kerülnek a szeptember 26-i Private Health Forum konferenciánkon, amire most érdemes még regisztrálni.
Szeptember 26-án jön az év legnagyobb és legfontosabb magánegészségügyi konferenciája, ahol minden forró témát előveszünk. Még nem késő regisztrálni!

Nyolcadik alkalommal rendezzük meg a hazai magánegészségügyi szektor legfontosabb és legnagyobb találkozási pontját, a Private Health Forum konferenciát. A szeptember 26-i esemény több szempontból is különleges lesz: új témák, új arcok és szakemberek mellett új megközelítéssel is készülünk, ugyanis idén először több szekciónak adunk teret a rendezvényen. A párhuzamosan zajló II/A és II/B szekciókban fókuszáltan beszélgetnek a meghívott szakértők és piaci szereplők az alábbiakról:

  • Sikersztorik a multiklinikákon túl: milyen alágazatok működnek kiemelkedő eredményességgel idehaza?
  • Átalakul a foglalkozásegészségügy? A jogszabályváltozások hatása és a vállalatok szerepe az egészségügy finanszírozásában

Idehaza kiemelkedő teljesítményre képesek - a multiklinikákon túl - bizonyos egyszakmás műhelyek is, épp ezért idén külön szekciót szentelünk egyes sikersztoriknak. Karli Péter, a Heal Partners ügyvezetője bemutatja, hogy milyen szerepük van a magánegészségügyben a specialistáknak, majd néhány vezető piaci szereplő ügyvezetője, tulajdonosa beszél az aktualitásokról, miben hasonlítanak és miben különböznek a nagyoktól: Lukács László (alapító, tulajdonos, Helvetic Clinics), Nagymihály Attila (alapító, orvosigazgató, Budai Szemészeti Központ), Sas Andrea (cégvezető, Maternity Magánklinika).

Egyre több olyan szakértői vélemény jelenik meg, hogy az egészségügy finanszírozásában a jövőben még nagyobb szerepet fognak kapni a cégek. Láthatóan az állam a jelenlegi költségvetési keretek és feltételek közepette nem tud látványosan több extra forrást betenni a rendszerbe, és közben az elmúlt 1,5 év azt is bebizonyította, hogy a lakosságnál is van az a szint, ami eléri a fájdalomküszöböt, főleg amikor a jövedelmi helyzet nem úgy javul, ahogyan számítanának rá sokan. Adódik a kérdés: a vállalatok az általuk vásárolt egészségbiztosításokon és szolgáltatási csomagokon keresztül mennyire képesek hozzájárulni a teljes ágazat hiányos finanszírozásához, milyen megoldások léteznek erre már most mikro és makroszinten, hogyan lehetne ezt ösztönözni, támogatni? Nem véletlen ezért, hogy ez a téma kiemelt figyelmet kap a szeptember 26-i Private Health Forumon.

  • Halasi Melinda, a Pro Health Consulting Group társalapítója ad előadást és betekintést az aktuális változásokról és annak piaci hatásairól.
  • Majd következik a HR-vezetők panelbeszélgetése, hogy kiderüljön, a vállalatok mire készülnek ezen a fronton.
  • Ezt követően pedig Straub Fanni magánegészségügyi piaci szakértő moderálása mellett beszélgetnek a legnagyobb foglalkozás-egészségügyi szolgáltatók tulajdonosai: Kirschner András (ügyvezető, orvos igazgató, Swiss Medical Services), Lancz Róbert (tulajdonos-vezérigazgató, Doktor24 Csoport), Küzdy Gábor (alapító-tulajdonos, Hungária Med-M Kft)

Természetesen a gyógyítás jövője is szóba kerül az eseményen, a IV. szekcióban ismert és elismert orvosszakmai vezetők beszélgetnek a robotsebészet jelenéről és jövőjéről Schiszler István, egészségügyi menedzser moderálása mellett:

  • Erőss Loránd, igazgató, Idegsebészeti és Neurointervenciós Klinika
  • Knoll Zsolt, társalapító, orvosigazgató, Emineo Magánkórház
  • Szijártó Attila, egyetemi tanár, tanszékvezető, klinika igazgató, Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenteorológia Klinika

További érdekességek a konferenciáról:

Jelentkezni ide kattintva lehet egyszerűen!

A cikk saját szolgáltatás népszerűsítését szolgálja.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kiszámoló

Ez történt a héten 09.15

A gyenge kereslet miatti félelem padlóra küldte az olaj árát, hároméves mélypontra zuhant a kőolaj ára, fajtától függően 70 dollárnál is kevesebbet adnak most egy hordó olajért. Az alacso

Holdblog

Az infláció árnyékában

Nem lesz könnyű dolga a következő MNB elnöknek. Kérdés, hogyan tartsa alacsonyan az inflációt, miközben a kormány próbál valami növekedést kipréselni a gazdaságból. Főleg úgy,... The po

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Robban az ingyenes szigetelési program Magyarországon, kormányzati beavatkozás jöhet
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
dunaferr dunaujváros