Mennyit profitálnak most a hazai cégek az AI előnyeiből?
Gazdaság

Mennyit profitálnak most a hazai cégek az AI előnyeiből?

Portfolio
Hatalmas időnyomás érzékelhető üzleti oldalról, hiszen ma kell megtervezni a jövő projektjeit és kialakítani a holnap környezetében való hatékony működés kereteit. Ebben az egyik legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy egy folyamatosan változó digitális szabályozási környezetben kell működniük a vállalkozásoknak és folyamatosan tájékozottnak is kell maradniuk. Idén a témában először szervez közös szakmai párbeszédet a Portfolio és a Wolters Kluwer: 2024. május 8-án a Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencián kiderül, hogy a hazai vállalatok mennyire mondhatók naprakésznek, kihasználják-e a digitális innováció által biztosított eszközök és azon belül is az AI lehetőségeit a vállalati versenyképesség növelése érdekében.
Ha nem fordítunk kellő figyelmet a jogi-szabályozási szempontokra, a projekt elbukhat a jogszerűségen. Ha pedig nem a leghatékonyabb LegalTech eszközöket választjuk, a piac elszaladhat mellettünk, mire kijövünk az egyébként jogszerű, de idejétmúlt megoldással. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Rengeteg projekt és fejlesztés már a kezdetekkor kudarcra van ítélve amiatt, mert nem készítették elő azokat megfelelően a by-design megközelítést alkalmazva, azaz a jogi-szabályozási megfelelőség vizsgálatát nem építették be már a stratégiai tervezés szintjén.

Aki ma Magyarországon a digitális világban versenyképes vállalatot akar vezetni és felelősen gondolkodik, annak nem lehet kérdés, hogy az üzlet, a technológia és a jog közös nyelvét meg kell teremtenie.

"Fontos megérteni, hogy ma már ez a három együtt mozog, egymásra van utalva, egymás nélkül már nem értelmezhetőek. Egyszerűen kötelező, hogy ezek a területek beszélni tudjanak egymással, ezért is tartottuk fontosnak, hogy kezdeményezői legyünk egy olyan konferenciának, ami mankót jelent a cégek jogszerű és ugyanakkor hatékony működéséhez a digitális világban" – mondta el a Portfolio-nak Kézdi Katalin, a Wolters Kluwer Hungary ügyvezetője.

Szinte minden változik és átalakul a vállalatok külső gazdasági és jogi környezetében, illetve a belső működési folyamataiban. A vállalati versenyképesség mint cél azonban állandónak tekinthető, ez a digitális piacokon sem változott. Ehhez elengedhetetlen a digitális gazdaságot érintő dinamikusan változó jogalkotásban történő eligazodás, továbbá ehhez szorosan kapcsolódva az újonnan megjelenő, a digitális szabályozási területeken átívelő szabályozási tematikák szabályozási összefüggéseinek, a szabályozási ökoszisztémáknak a feltérképezése.

Kiemelt témák:

  • Hogyan igazodjunk el hatékonyan a digitális gazdaság jogi-szabályozási környezetében
  • Milyen megfelelési beavatkozások szükségesek a vállalati folyamatokban (megfelelési vizsgálat a tervezésben, helyzetfelmérés kutatás, megfelelési projektek, belső eljárások, dokumentumok átalakítása, szerződésrendszerek felülvizsgálata)
  • Hogyan alakulnak át a jogi piacok a technológiai és technológiaalapú szabályozás mentén?
  • Legaltech és jogászi szakmák a digitális világban - hogyan lehet biztonságosan, ugyanakkor hatékonyan alkalmazni a legaltech eszközöket és kezelni a folyamatokat (legal projektek)?
  • Közvetlen cselekvési kényszer: a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek
  • Kiberbiztonság a mindennapokban
  • A webes környezet kialakítását érintő új követelmények
  • Hogyan csatlakozzunk az adatgazdasághoz?
  • Martech & Digital Fairness, avagy innovatív technológiák a marketingben
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Címlapkép forrása: Getty Images

SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
nyugdíjas élelmiszer infláció