Nagy változás érik a McDonald's-éttermekben

Nagy változás érik a McDonald's-éttermekben

A McDonald's azzal kísérletezik, hogy javítja hamburgereinek minőségét és persze az ízét, hogy még több vásárlót vonzzanak be. Az elmúlt időszakban - részben az áremelések és a magasabb jövedelmű vásárlók bevonzása révén - a McDonald's kiemelkedett versenytársai közül. A harmadik negyedévben viszont csökkenést tapasztaltak az amerikai forgalomban, mivel az alacsonyabb jövedelmű fogyasztók ritkábban tértek be az éttermekbe - tudósított a CNBC.

Új magyar városban nyílik McDonald's

Új magyar városban nyílik McDonald's

Idén megépülhet a szentesi McDonald’s - írja a Hódpress. A beruházás megkezdéséről egy új transzformátor állomás árulkodik.

Megmenthetnénk a világot a pusztulástól, de ez így nem fog menni

Megmenthetnénk a világot a pusztulástól, de ez így nem fog menni

A klímavédelem szempontjából kardinális kérdés, hogy sikerül-e megfelelő mértékben csökkenteni a húsfogyasztást, hiszen részben ez teszi szükségessé a nagyüzemi állattartást, ami jelentősen hozzájárul a klímaváltozáshoz. Az egyik megoldása a problémának az alternatív hústermékek fogyasztása, mint a növényalapú vagy teljesen szintetikus megoldások. Ezek néhány éve még bombaként robbantak be az élelmiszeriparban, és jelentek meg számos nagy étteremlánc kínálatában, de a lendület látszólag csúnyán megtört. A húsalternatívák értékesítése közel 10 százalékot zuhant egy év alatt és a különböző kutatások is azt támasztják alá, hogy a fogyasztók továbbra is szkeptikusak ezenek a termékeknek az egészségügyi hatásaival, és valódi értékével kapcsolatban - ez természetesen tükröződik a szektor zászlóshajójának számító Beyond Meaten, amely szinte a teljes piaci értékét elvesztette néhány év alatt.

A McDonald's leveszi az egészséges ételeket a menüjéről, hogy több profitot termeljen

A McDonald's leveszi az egészséges ételeket a menüjéről, hogy több profitot termeljen

A McDonald's az Egyesült Államokban leveszi az étlapjáról az egészségesebbnek számító ételeket, például a salátákat, a grillezett csirkés szendvicseket, valamint a gyümölcs- és joghurtparfétákat, hogy racionalizálja a működést, és gyorsabb drive thru (McDrive) átfutási időt kínáljon, kevesebb személyzettel.

Farkasszemet néz a koronavírus-járvánnyal a vendéglátóipar, sokan ebbe a mentőövbe kapaszkodnak

Farkasszemet néz a koronavírus-járvánnyal a vendéglátóipar, sokan ebbe a mentőövbe kapaszkodnak

Súlyosan érintette a magyar vendéglátószektort a villámként lecsapó koronavírus járvány, sokan húzták le a rolót, azonban gyorsan jöttek a szektort segítő intézkedések is. A budapesti Burger Market a válság előtt a turizmus és a belföldi kereslet növekedését jól kihasználva készült további terjeszkedésre, amit azonban a koronavírus meghiúsított. Bár a fejlesztésre szánt tartalékoknak és a gyors átstrukturálásoknak köszönhetően a vállalkozás önerőből átvészelte a lezárásokat, de azok így is évekkel visszavetették a céget a fejlődésben. A Hiventures mentőprogramjának segítségével azonban most lehetővé válik, hogy a cég visszaálljon a korábbi növekedési pályára, a tőkepiacon megszokottnál kedvezőbb feltételek mellett biztosítva ennek finanszírozását.

Hivatalos: felrobbantak az árak Magyarországon, egy vagyon a nyaralás, strandolás

Hivatalos: felrobbantak az árak Magyarországon, egy vagyon a nyaralás, strandolás

A saját bőrünkön is érezhettük az idén nyári strandoláskor-nyaraláskor, hogy jócskán drágultak a kikapcsolódás tipikus „kellékei”, a lángos, a fagylalt, vagy a görögdinnye ára. A KSH-tól elkértük a hivatalos árlistát, a Portfolio-nak küldött részletes adatok szerint még a strandolásnál is sokkal durvábban nőtt az ára a hamburgernek és a gyrosnak.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Szép csendben nagy változás jön a Szép-kártyáknál!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.