Az üzleti bizalmat növelik az ágazatokon átívelő szakmai szervezetek
Üzlet

Az üzleti bizalmat növelik az ágazatokon átívelő szakmai szervezetek

Portfolio
Mi a szerepük a szakmai szervezeteknek a tapasztalatcserében és a jó vállalati gyakorlatok terjesztésében – tettük fel a kérdést Hegedüs Évának, a Gránit Bank társalapítójának és elnök-vezérigazgatójának, valamint Jaksity Györgynek, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítójának. A magyar piacot jól ismerő cégvezetők szerint a személyes találkozások és networking lehetőségek elengedhetetlenek, az ágazatokon átívelő szövetségek hozzájárulnak a hosszú távú üzleti kapcsolatok építéséhez, növelik a szereplők közötti bizalmat, ami alapja a gazdaság fejlődésének.

Tapasztalatcsere és inspiráció

Hegedüs Éva, a Gránit Bank társalapítója és elnök vezérigazgatója fontosnak és informatívnak tartja az olyan szakmai eseményeket, mint a Joint Venture Szövetség által immár 13. alkalommal megszervezett Makro Konferencia, ahol a gazdasági és pénzügyi szektor döntéshozói számára lehetőség nyílik a közvetlen párbeszédre.

„Egyrészt hiteles képet kapunk a legfrissebb gazdasági előrejelzésekről és a legújabb technológiai trendekről, másrészt vitafórumok keretében megismerhetjük egymás álláspontját, amelyből aztán tapasztalatot, vagy akár inspirációt meríthetünk a jövőre nézve, és az üzleti kapcsolatok építését is elősegítik” – fogalmazta meg véleményét.

Hegedüs Éva
Hegedüs Éva Fotó: Stiller Ákos/Portfolio

Hegedüs Éva a Portfolio kérdésére felidézte, hogy a Gránit Bank 2010-ben zöldmezős bankként indult. „A management tagjai közül többen is a saját megtakarításunkat kockáztatva fektettünk be, mert már 14 évvel ezelőtt hittünk abban, hogy a bankolásban a digitális innovációké lesz a jövő. Elképzelésünk helyességét igazolja, hogy a Gránit Bank mára a hazai bankpiac legdinamikusabban növekvő és tőkearányos nyereségét tekintve az egyik legjövedelmezőbben működő szereplőjévé vált, a közel 100 milliárd forintos saját tőke több mint a felét a visszaforgatott eredmény teszi ki” – mondta el az elnök-vezérigazgató.

Hegedüs Éva
Gránit Bank, elnök-vezérigazgató
1997-től három éven át a Földhitel és Jelzálogbank vezérigazgató helyettese volt, majd 2000-től a Gazdasági Minisztérium stratégiai és energetikai helyettes államtitkárként dolgozott. A bankszektorhoz
Tovább
1997-től három éven át a Földhitel és Jelzálogbank vezérigazgató helyettese volt, majd 2000-től a Gazdasági Minisztérium stratégiai és energetikai helyettes államtitkárként dolgozott. A bankszektorhoz Tovább

Kiemelte továbbá, hogy a növekedés motorjául szolgáló, a hazai és gyakran világviszonylatban is elsőséget jelentő digitális megoldások mögött az indulástól kezdve egy innovatív szemlélettel rendelkező, agilis munkaszervezetben dolgozó csapat értékteremtő teljesítménye áll, amit az eddig  elnyert 65 nemzetközi és hazai díj is visszaigazol.

 „A fenntarthatóságot biztosító, elenyésző ökológiai lábnyommal járó digitális platformra felépített szolgáltatásaink lehetővé teszik azt is, hogy a hazai piac mellett első magyar bankként határon átnyúló szolgáltatással jelenjünk meg a nemzetközi színtéren is, amin jelenleg már dolgozunk”- osztotta meg a Bank jövőbeli terveit az elnök-vezérigazgató.

Fontos a harmónia a cégek életében is

Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója, igazgatósági elnöke a Portfolio-nak elmondta: a  Concorde 30 éve működik független befektetési szolgáltatóként a magyar piacon, működési filozófiájának kulcselemei közé tartozik, hogy egyszerre működik szellemi műhelyként és modern technológiát alkalmazó vállalkozásként.

"Egyszerre működünk úgy, mint egy szellemi műhely, egy butik egy olyan világban, ahol egyre inkább a nagy integrált pénzügyi csoportok és minden ágazatban nagyobb cégek kerülnek túlsúlyba. Mi ezt a fajta szellemi műhelyt, a manufaktúra jellegű működést ötvözzük a legmodernebb technológiával" - fogalmazott. Kiemelte, hogy független cégként érdekkonfliktusok nélkül tudnak szolgáltatásokat nyújtani ügyfeleiknek. A Concorde-ot tulajdonos-vezetők irányítják, akik átérzik az ügyfélkörben domináns vállalatvezetők és sikeres vállalkozók problémáit.

JaksityGyorgy_0002
Jaksity György Fotó: Móricz-Sabján Simon/Portfolio

A cég működésében fontos szempont a társadalmi és természeti környezettel való harmónia. Bár az ESG és fenntarthatósági szempontok 30 éve még nem voltak hangsúlyosak, a Concorde kezdettől fogva törekedett erre. A pénzügyi szolgáltatások kevésbé környezetszennyezőek más iparágakhoz képest, a Concorde menedzsmentje odafigyel az erőforrások takarékos felhasználására, valamint társadalmi, egészségügyi, szociális és kulturális programokat is támogat.

Jaksity György
Concorde Értékpapír Zrt., elnök
A Concorde alapítója, az igazgatóság elnöke. A Concorde megalapítása előtt 4 évig különböző helyi és nemzetközi pénzügyi társaságoknál dolgozott. Részt vett a Budapesti Értéktőzsde megalapításában, 20
Tovább
A Concorde alapítója, az igazgatóság elnöke. A Concorde megalapítása előtt 4 évig különböző helyi és nemzetközi pénzügyi társaságoknál dolgozott. Részt vett a Budapesti Értéktőzsde megalapításában, 20 Tovább

Jaksity György kiemelte, hogy folyamatosan egyensúlyozni kell a munkavállalók, részvényesek és ügyfelek elégedettsége között. Ez a hármas egyensúly kulcsfontosságú a cég működési filozófiájában.

Ugyanakkor úgy látja, hogy a piacra lépés ma nehezebb, mint 30 éve. Bár számszerűen kevesebb a versenytárs, a szabályozási környezet szigorodott. Egy, a Concorde-hoz hasonló integrált szolgáltatást nyújtó cég engedélyeinek megszerzése ma 1,5-2 évet is igénybe vehet. A Concorde vezetője szerint a szakmai szervezeteknek és rendezvényeknek továbbra is fontos szerepük van a tapasztalatcserében és a jó vállalati gyakorlatok terjesztésében. A személyes találkozások és networking lehetőségek elengedhetetlenek egy mai vezető életében.


A cikk megjelenését a Makro Konferencia szervezője, a Joint Venture Szövetség támogatta. A rendezvény médiatámogatója a Portfolio.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Bepillantás a képzelt jövőbe

Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de a jelenlegi trendek alapján nem sok jóra számíthatunk. A klímaváltozás ellen nem igazán teszünk, a műanyaghulladék beterít minket,... The post Bepillantás a k

Holdblog

Apám, a Bitcoint mivel magyarázod?

Vendégünk Szabó Dávid, témáink szerteágazók, szívünk vidám. Jó szórakozást! 0:45       A pénz erózió 13:10     A bitcoint mivel magyarázod, apám? 25:20     És mi van a tö

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kemény üzenetek Csányi Sándortól: furcsa a kormány logikája, de ólommal a cipőnkben is jól futunk
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
távközlés