FONTOS Amerikai elnökválasztás: kiszivárgott, hogy Biden fontolgatja a visszalépést
Összetett és nehezen átlátható piacon segít eligazodni a ChatGPT
Üzlet

Összetett és nehezen átlátható piacon segít eligazodni a ChatGPT

Portfolio
Egy vállalati kötvénykereskedelemre szakosodott digitális platform bevezeti a generatív mesterséges intelligenciát, hogy ezzel támogassa a kereskedőket a sokszor nehezen átlátható és összetett kötvénypiacon – írja a Bloomberg.

Az LTX, a Long Island-i székhelyű Broadridge Financial Solutions leányvállalata kedden indította el a BondGPT nevű digitális asszisztenst. A vállalat szerint az OpenAI Inc. GPT-4 nyelvi modellje által működtetett chatbot leegyszerűsíti a kereskedők munkafolyamatait. A kötvénykereskedőknek egy összetett piacon kell eligazodniuk, ahol a likviditás egyre inkább csökken, és az árazás nehezen átlátható.

Ami továbbra is nehézséget okoz a befektetőknek és a kereskedőknek, az a kötvénypiaci adatok áradatának feldolgozása, és azok gyors produktív módon történő felhasználása

- mondta el a Bloombergnek Kevin McPartland, a Coalition Greenwich pénzügyi elemző cég piaci struktúrával és technológiával foglalkozó kutatási vezetője.

A kereskedők kérdéseket tehetnek fel a BondGPT-nek, például egy adott szektorra jellemző lejárati tartományról és az átlagos hozamról, vagy arról, hogy kötvényeknél volt a legnagyobb a kereskedési volumen egy adott időszakban - mondta Jim Kwiatkowski, az LTX vezérigazgatója.

Az olyan feltörekvő technológiák, mint a generatív mesterséges intelligencia, óriási potenciállal rendelkeznek a vállalati kötvénypiac elektronizálásának és átláthatóságának előmozdításában

- mondta Kwiatkowski. A BondGPT segíthet az árazási döntések felgyorsításában, megkönnyítheti a tranzakciókhoz szükséges partner kiválasztását, és növelheti a befektetők likviditáshoz való hozzáférését - mondta.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bét