Magyar cégek gyártják a Siemens-szel együttműködve a legkorszerűbb energiaelosztó rendszereket
Üzlet

Magyar cégek gyártják a Siemens-szel együttműködve a legkorszerűbb energiaelosztó rendszereket

Portfolio
Licenszjog megszerzésével a magyar partnervállalatok szerelik és telepítik a Siemens legmodernebb kisfeszültségű energiaelosztó rendszerét. A világ legkorszerűbb energiatechnológiai megoldásai közé sorolt rendszerrel egyfajta technológiai tudásbázist és minőségbiztosítási rendszert vásárolnak a hazai gyártócégek – tájékoztatta a Siemens a Portfolio-t.

Az ipar számos területén és az infrastruktúrában is használható az a SIVACON S8 elnevezésű, kisfeszültségű energiaelosztó rendszer, amit Magyarországon több helyen telepítettek az elmúlt több mint 10 évben. A rendszerek különlegessége, hogy az alkatrészeket a Siemens lipcsei gyárában állítják elő, az egyes elemekből magyar partnercégek magas hozzáadott értékkel szerelik össze a kész rendszereket, a vevők igényei szerint.

Az irodapiac, a facility és property management, a fenntarthatóság, a proptech és digitalizáció témákról mind szó lesz az FM &Hybrid Office konferencián június 8-án.

A legfontosabb a folyamatos működés

„A Siemens portfóliója lefedi az intelligens hálózat és energiaelosztó rendszerek tervezésének, finanszírozásának, kiépítésének, üzemeltetésének és fenntartásának teljes spektrumát. Azt tapasztaljuk, hogy folyamatosan nő az igény a nagyobb üzembiztonságot és korszerű műszaki megoldásokat nyújtó, a kisfeszültségű energiaelosztásban alkalmazott termékekre és rendszerekre.

TAPADA_original (1)
Fotó: Siemens

Az elektromos energiaelosztó rendszerek az ipar és az infrastruktúra minden területén megjelennek, például vegyiparban, gyógyszeriparban, adatközpontokban, de telepítettünk ilyen rendszereket irodaházakba és metróállomásokba is” – mondta el a Portfolio-nak Broda Krisztián, a Siemens kisfeszültségű energiaelosztás magyarországi területvezetője.

A rendszerek ott hasznosulnak a legjobban, ahol a nagy üzembiztonság a cél: az ellátás egy esetleges üzemzavar esetén is folyamatos, mivel az egyes leágazásokat külön-külön is lehet cserélni, a teljes rendszer leállítása nélkül.

siemens2
Fotó: Siemens

Az infrastruktúrában ott érdemes alkalmazni, ahol nagyobb az energiaigény a nagy irodaterület miatt, vagy valamilyen alkalmazott technológia miatt: például szerverteremben, vagy technológiai tesztek elvégzésére alkalmas laborokban. Fontos, hogy Magyarországon számos referenciával rendelkezünk az előbb említett területeken nem csak nemzetközi, de hazai cégeknél is. Emellett a rendszer speciális minősítésekkel rendelkezik például vegyipar, gyógyszeripari alkalmazásokhoz továbbá széleskörűen bevizsgált földrengés, zárlat-, ívállóság szempontjából - tette hozzá a szakember.

Franchise-rendszerben működnek együtt a magyar partnerekkel

A rendszereket kiemelkedő technológiai tudásszint mellett fejlesztették, a termék teljes életciklusa digitalizált. Ennek köszönhetően gyors, hatékony munkával tudnak a helyi – így a magyar - berendezésgyártók magas műszaki színvonalú berendezést előállítani, ami nagyban javítja a versenyképességüket. Ez a franchise konstrukció a piacon egyedinek számít Magyarországon.

IMG_5738_edited
Fotó: Siemens

A hazai partnerek egyfajta franchise-rendszerben működnek együtt a Siemens-szel, komplex minőségbiztosítási rendszerrel garantálják minden partnercégnél az azonos minőségű gyártást. Amikor egy elektromos berendezésgyártó megvásárolja a licenszet, az ott dolgozó szakemberek speciális képzést kapnak a Siemens lipcsei központjától, ahol a koncepció alkotástól az üzemeltetésig, a berendezés teljes életciklusában szükséges tudás részleteit sajátítják el. A minőségellenőrzés részeként pedig folyamatosan aktualizálják a mérnöki csapatokban dolgozó kollégák tudását.

A cikk megjelenését a Siemens Zrt. támogatta.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
GettyImages-1196086986