Uniós források

Munkabiztonsági és munkaegészségügyi EU-s projektet zárt az iparszövetség

MTI
A Magyar Iparszövetség (Okisz) vezette konzorcium feltárta a munkabiztonsági és munkaegészségügyi helyzetet a raktározás, tárolás, postai, futárpostai ágazatban, és javaslatot tett a munkáltatóknak a munkavállalók munkakörülményeinek preventív javítására.
Az MTI-nek kedden küldött közlemény szerint az egy éve indult projektet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (GINOP) az Európai Unió európai szociális alapjának mintegy 146,2 millió forint vissza nem térítendő támogatásával valósította meg a Magyar Iparszövetség vezette konzorcium, amelynek tagja volt még a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája.

A projekt keretében tíz helyszínen - Debrecen, Szeged, Nyíregyháza, Szolnok, Békéscsaba, Sopron, Székesfehérvár, Miskolc, Salgótarján, Szarvas - összesen 550 fő részvételével tartottak rendezvényeket, ahol a munkakörülmények javításának, a munkavédelmi szempontok érvényesítésének fontosságára hívták fel a figyelmet, továbbá az ágazatra specializált szakmai kiadványokat, tananyagot jelentettek meg.

Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke a közleményben kifejtette: a munkaadók is érdekeltek abban, hogy a munkát végző ember jól érezze magát, ebben nincs ellentét a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek között. Megfelelő munkakörülmények között a munkavállaló jobb teljesítményt tud nyújtani, ezáltal javul a szolgáltatás minősége és a munkavállaló bérezése is, ami végső során a nemzetgazdaság számára is kiemelten fontos kritérium.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
eu zaszlo eu