Short

Rettenetes hibát vétett a japán vasút

Portfolio
A hiba, amelyért a vállalat esedezve kért bocsánatot az volt, hogy Notogawa állomáson a menetrend szerinti 7:12 perc helyett 25 másodperccel(!) előbb(!!), 7:11:35-kor indult el a szerelvény.

A kényelmetlenség, melyet az utasainknak okoztunk, teljesen megbocsáthatatlan

- szabadkozott a Japán Vasút a Sinkanszen gyorshálózatot érintő katasztrófáért. A csapás úgy fordulhatott elő, hogy a vonat vezetője tévesen azt gondolta, hogy 7:11-kor kellene indulnia, így központilag zárta az ajtókat. Ekkor észlelte ugyan, hogy korán cselekedett, de mivel nem látott senkit a peronon, ezért a felelőtlen munkavállaló úgy döntött, hogy nem nyitja ki újra az ajtókat, hanem elindul.

Azt azért a japán közvélemény is elismeri, hogy talán mégsem omlott volna össze 25 másodperc miatt a világ, de mindez PÉNTEKEN REGGEL történt, ez meg így hát ugye borzalom.

A japán vasúti szolgáltatás pusztulását jelzi, hogy ez már a második eset az elmúlt fél évben. Novemberben ugyanis hasonló dolog történt, természetesen a "deeply apologize" akkor sem maradt el.

Egy kritikus két fontos dologgal is érzékeltette akkor, mennyire összeomolhat az élet egy ilyen súlyos felelőtlenségtől. Egyrészt sok ember a japán állomásokon mutatott időhöz igazítja az óráját és a telefonját, és így mindig biztos benne, hogy nem kési le a vonatát. Bezzeg ha az előbb elindul 25 másodperccel, ott a baj.

Másrészt azt sem szabad elfelejteni, hogy a következő menetrend szerinti járat csak sokkal később, 4 (!!!) perc múlva érkezett, így aki iskolába, munkába igyekezett, esetleg a következő csatlakozását is lekéste, és így szörnyű hólabda effektus (pillangó hatás) alakulhat ki, óriási csúszásokkal. (via)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
balaton sound 2023