Trendi és tudatos – Így választanak lakást a fiatalok (x)
Prémium

Trendi és tudatos – Így választanak lakást a fiatalok (x)

PR cikk
És van is egy javaslatunk, ami biztos tetszeni fog nekik!

Mielőtt valaki lakást vásárolna, számtalan dologról döntést kell hoznia, arról azonban általában az első pillanattól kezdve egészen határozott elképzelései vannak, hogy hol legyen az ingatlan. Ez azonban nem feltétlenül földrajzi paramétereket jelent, hanem sokkal inkább azoknak a tulajdonságoknak, szolgáltatásoknak a meglétét, amelyeket az adott életkorban és élethelyzetben elképzelnek a jó élet feltételeként.  

Közép-Ferencvárosban az utóbbi húsz évben a szemünk előtt nőtt ki a földből egy új, modern és fiatalos városrész, amit Millenniumi Városközpontnak hívunk. A régi ipari és vasúti létesítmények helyén ma korszerű irodafolyosó, minden igényt kielégítő lakóparkok és zöld területek vannak, a régi időkre pedig már csak az utcanevek és néhány megóvott ipari műemléképület emlékeztet. Itt épül a Városkapu és a Vágóhíd utca találkozásánál a több mint ötszáz high-tech okosotthont és számos közösségi szolgáltatást magában foglaló Metrodom Green lakópark.

A Soroksári úti rozsdaövezet rehabilitációja kézenfekvő döntés volt: felismerték, hogy az ilyen értékes, kiváló lokációjú területet egyszerűen pazarlás nem hasznosítani, megtölteni élettel és bevonni a város szövetébe. A környék adottságainak és az új fejlesztéseknek köszönhetően létrejött egy olyan városrész, ami megfelel a fiatal generációk értékrendjének és igényeinek.

Aki itt lakik, annak egyáltalán nincs szüksége autóra a mindennapi élethez, mivel gyakorlatilag mindent elérhet pár perc sétával, biciklizéssel vagy közösségi közlekedéssel. A 15 perces város gondolata nemcsak azért érték, mert kíméli a környezetet, de a drága időt is segít megtakarítani. A Metrodom Greentől karnyújtásnyira vannak olyan trendi és fiatalos munkahelyek, mint a Millennium Gardens vagy a Haller Gardens, és az Infopark is elérhető távolságra van. Ezen felül a legmenőbb egyetemek: a Corvinus, a Semmelweis, a Műegyetem és az ELTE is elérhető gyalog.

KOZOSSEGI VIEW 06 HR copy

Kötelességtudóan előre vettük a munkát és a tanulást, de azért mindenki tudja, hogy lakásválasztásnál elég fontos szempont, hogy éjszaka hogyan lehet hazajutni. Nos, a bulinegyedből a Metrodom Greenbe akár gyalog is, sőt, éjszakai járatokban sincs hiány, de a közelben is számtalan menő szórakozóhely működik. Ugyanakkor a kikapcsolódáshoz nem is feltétlenül szükséges kimozdulni a lakóparkból, a beruházók szándéka ugyanis az volt, hogy helyben is épüljenek közösségek, és a találkozásokhoz, közös élményekhez meg is teremtettek minden feltételt. A Metrodom Greenben számos közösségi tér: tetőterasz, konditerem, wellness részleg, szauna és kávézó is működik, a kertekben és az épületeken pedig több ezer növény támogatja a testi-lelki regenerálódást. Aki pedig nem elégszik meg ennyi zölddel, kisétálhat a Duna-parti sétányra, ahol Európa legszebb látképeinek egyike tárul a szeme elé.

VAGOHID 11

A fiatal lakásvásárlóknak alapvető igénye, hogy a pénzüket ne a rezsiköltség vigye el, vagyis legyen az otthonuk is energiatakarékos és környezetbarát. A Metrodom Green A (korábbi rendszer szerint AA „közel nulla energiaigényű”) energetikai besorolású, ami nemcsak a tetőre telepített napelemeknek és a szigetelésként is működő zöldtetőknek köszönhető, hanem annak is, hogy a hűtés-fűtésrendszert és az árnyékolást is a lakópark okosrendszere irányítja.

Így többé nem is választás kérdése a tudatos, kényelmes és emberi kapcsolatokban gazdag élet, hanem egyszerűen adottsággá válik.

A Metrodom Greenen továbbra is 10-90%-os fizetési konstrukcióval van lehetőséged okosotthont vásárolni, ezen felül a rozsdaövezeti besorolásnak köszönhetően a birtokbavétel után az 5%-os áfa is visszaigényelhető.

(x)

Kiszámoló

Így vásárolj lakást

Tanácsadások alkalmával nagyon sokszor feljön témában, hogy az ügyfél lakást cserélne, leginkább azért, mert egy olyan társasházban lakik, ahol semmire nem költenek. A tetőre azonnal kellen

Kasza Elliott-tal

Macy's Inc - kereskedés

Tegnap nyitáskor vettem a Macy-ból egy keveset kereskedni 17,74-en. A portfólió fórumból jött az ötlet, pomperjtől, köszi. Megnéztem a roic.ai-val a számait, nem túl fényesek, de azért terme

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a bejelentés: itt a kormány 21 pontos új akcióterve!
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
149_eon_web_20241004